PES: njn... klasika... :-)
Ale večer byl ještě divnější, šly jsme s dcerou za poničkou... Byla velmi taková... relaxovaná... neprudila... a když na ní dcera sedla, tak říkala, že je "divná"... objeli jsme kolečko (já na Nedovi) a vzali koně na trávu... Ned se šel pást, ponička začala hrabat, dcera že si chce ponice lehnout... vzali jsme jí na kruhovku (jediné místo, kde bylo volno) - a ponička si skutečně lehla... a ležela... co já vím dvacet minut. Chvilkama na boku (jednu chvíli i chrápala), chvilkama na břiše, ale prostě se nezvedla, dokud jsme jí neřekli... Ponička, která se NIKDY neválí... Pak mi došlo, že když jsme jí brali z výběhu, tak stála na konci, nežrala seno, které jim přivezli před cca dvaceti minutama. Cestou zpátky zrychleně dýchala (ale bylo vedro a islanďák) a pak tam stála nad senem, zahleděná do sebe... její synek na ní řehtal, když jsme přicházeli, pak se futroval - a ona nic... jo a cestou domů jsme jí schválně vzali přes trávu - a to taky nic - očuchala a nechala být...
Jako při její inteligenci bych nevylučovala, že to válení se bylo objevování nového způsobu, jak se zbavit jezdce, ale zase že by byla tak fikaná a předstírala nežraní, to se mi moc věřit nechce... Tak mám o ní trochu starost (ještě mě napadá, jestli by mohla být v říji? Takhle zahleděné do sebe a roztržité byly kozy před porodem).... ale nevím... kolika snad ne, kadí bez problémů a normálně.... laminitida? Že by jí rozbolely nohy, když na ní dcera sedla? Dcera má 38 kilo... že by si pak ulevovala nohám?