mám nějakou virózku, tak furt čekám, že tu bude nějaká debata a ono nic :-))) Nebo třeba alespoň fotky koní.... :-))
Tak přihodím ještě zážitek z pátku... dcera má v pátky pronajatou starou islanďačku. Osp je ve výběhu se svým synkem (cca sedm osm let?) a na něm v pátek jezdí jiná ženská. Teď je ale pryč, tak jsme slíbili, že Traustiho taky vytáhneme ven, aby se proběhnul (kromě toho, on vždycky děsně ječí, když mu odvedeme mámu - to už jsem tady psala).
No nic, vzali jsme je ven, bylo vedro, tak jsme si to namířili do lesa (dcera na ponici, já poncla na vodítku) - na pasoucí se loučce je teď udělaná "jízdárna" pro příměšťáky (ona tam původně byla před dvaceti lety jízdárna, ale zarostlo to, rozpadlo se dřevěné hrazení) - prostě ohrazený čtverec - ale je to v lese, kolem stromy, takže relativně stín. Dcera asi dvacet minut jezdila na ponici, já nechala Traustiho se kolem pást (zbytky suché trávy). Pak teda dcera slezla, sundali jsme poničce ohlávku a já dovnitř strčila i Traustiho, aby se trochu proběhnul a vylítal.
Ten byl úplně bez sebe, skákal tam jak janek (jako nejen že vyhazoval zadníma a lítal, ale fakt jak bronco, skákal všema čtyřma najednou a tak). Osp na něj kašle, ta si tam oždibovala zbytky trávy, není blbá aby v tom vedru běhala.
Když se uklidnil i Trausti, tak jsme pro ně šli, že teda se jde domů - a Trausti nejen že začal přede mnou utíkat, ale i na mě vyhazoval zadníma (prostě se otočil zadkem a při startu směrem ode mě kopnul). Takže vedro nevedro, musela jsem ho trochu prohnat.
Překvapilo mě na tom to, že Osp je jasná ponice (tvrdohlavá a prudivá), ale v podstatě slušně se chovající a on je takovýhle rapl.
Ne, že bych nezažila třeba i od Nedouše, že mým směrem hodí zadkem - ale tohle nebylo takové to uražené, že si kopnu nožkou na druhém konci jízdárny - tohle bylo poměrně těsně u mě (a ano, je mi jasný, že kdyby mě chtěl fakt kopnout, tak mě kopnul a nemám šanci uhnout) a přišlo mi to značně nevychované... takže pak jsme ještě měli "trénink" na kruhovce, s bičem, zatímco dcera sprchovala ponici - a on skutečně nemá hranice, normálně na mě najížděl a vyhrožoval... takže ač to nenávidím, tak jich i pár bičem schytal... jako není to můj kůň, ale dcera musí vedle něj fungovat (když si bere poničku) a potřebuju, aby se on choval slušně a nevyhrožoval.