A ja jsem ted nejak dlouho dlabala na dementka, tak se to snazim napravit a jiz treti den za sebou delame aktivity. Dneska jsem i sestrihala kratky video kroku, u kterych si myslim, ze je to nejak hodnotny. Mumon udelal velkej skok v jemnosti ovladani. Driv byl fakt na pest, moc halabala a hrr, ale s casem, kterej stravim jen hloupym drbanim jeho kouli, se fakt lepsi (a to nezertuji!). Zjemnil se, a to nejen na pozornost kolem mne (v tom videu je videt, jak si treba zadni nohou odhani hovado, ale dela to akorat tak, aby to nenapalil mne), tak i v tlaku - tlaku na ohlavku, i tlaku tyckou na nej. Je to ted radost s nim neco delat, asi mozna s tim, jak jsem si nasla kopu milencu, tak jsem se i ja uvolnila a jdu ho cvicit s chuti.
Pripravujeme se na "ustup na holen", nebo hezky cesky "chozeni do strany". Zatim jen tim ustupovanim zadku. Strasne se mi libi, jak je nadsenej, je to jako kreslit obrazek - prvni je skica, to je povedomi kone, co po nem chci, pak se ty linky cisti - to je, ze kun se uci delat ukon dyl a soustredenejs a pak je takovy to precizni cizelovani, coz je pilovani toho, kam ma tu nohu spravne dat, aby se nesl, jeste vic se soustredil. A nakonec se clovek podiva na obrazek a ma kone, co dela strasne hezky nejakej cvik... Tak uvidim, jak to pujde casem, nicmene uz ted ma naskok pred Sol, ktera mela tu smulu, ze jsem prvni dva roky, co jsem ji mela, jeste nemela potuchy o mechanice pohybu a vsech tehlech sragorkach, co vedou ke shromazdeni.
Za rok uz se budu mozna i cejtit na to jit na nejakej kurz :)
A v cerveni namma prijit navsteva, tak dementek nebude chvili sam a bude moct dovadet a kopat do jinych koni, jaj!
normelni 8
http://www.youtube.com/watch?v=ysZAq_R8dJ8