• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jak píše Mist, jižní Kalifornie je něco úplně jinýho, než náš střed, a to je zase něco jinýho než sever (který se blíží Evropskému počasí).
    Na suchu je Kalifornie každý rok - protože tu nejsou čtyři roční období, ale v podstatě dvě - zimní monzun s deštěm a letní suché období. Příroda je na to zařízená, je to normální, funkční ekosystém, kde požáry jsou nutné a funkční. To, že do toho lidi nesmyslně nasrali města (jako LA je totální průser - tolik milionů lidí v poušti bez vody je prostě idiotština) je úplně jiná kapitola.
    Včera jsme jeli přes Centrální údolí, bylo tam sto (farenheita - tj. cca 37C), takže pohoda, norma.

V horách příjemně, svěží větřík, vody přiměřeně tomuto období - i když je asi trochu předčasné jaro, protože už kvetou louky na jižních svazích ve třech tisících - to by mělo být tak o dva týdny později...
    MIST
    MIST --- ---
    PES: jak kde....jizni Kalifornie, inland....my u SF mame docela prijemne pocasi, pres den 30C a v noci se ochladi na 15C. Minuly tyden jsme meli kazde rano od more mlhu, takze jeste neni presuseno.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ale jo, kdyz uz jsem vzhuru, tak je rano fajn, ale ja jsem proste sova, muj system funguje odpoledne a v noci :)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Pry jste drobatko na suchu... ale tady je to dost podobne...
    Kalifornie zažívá rekordní vedra, sužují ji rozsáhlé požáry – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...cni/477162-kalifornie-zaziva-rekordni-vedra-suzuji-ji-rozsahle-pozary.html
    PES
    PES --- ---
    Dnes si krome zaopatreni Vobludaka a vyvenceni 2 kobyl (mladosky a jeji kobyly-matky) pridam do jezdecke sbirky nove plemeno diky hodinove vyjizdce na shirske kobyle...
    Pohodova kobyla a az na jedno poskoceni nasledovane tremi cvalovymi skoky z mista (bud se neceho lekla - ale nebyli ceho - anebo ji kouslo nejake megahovado) byla uplne pohodovym vychazkovym (skoro tunovym) konem v kroku i klusu...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Do nejvetsiho smazaku pres den... Rano (jako OPRAVDU RANO) je nahodou moc fajn, hmyzaci skoro neletaji, prakticky liduprazdno, relativne chladno, leckde jeste i rosa...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A tady kratke video s mumonkem, jak lezem do terenu. Je strasne super, jak si tam na zacatku opre ty zadky.

normelni Skalka
    http://www.youtube.com/watch?v=K4BxBR6-50E
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    no ja ozivam tak po treti hodine odpoledni :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Rano je uz pred 5 (Slunce vychazi uz 5 min. pred 5 rano ;-)), ted uz tahne na poledne...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: rano nefunguju...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Ted tu sice mame 18°C, ale s vyhlidkou na 27..29°C odpoledne... Asi je treba vyvencit ore hned po ranu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: hnis, zlatych 15stupnu
    PES
    PES --- ---
    A dnes to vypadá na výheň... tedy pokud se někde neurodí nenadálá bouřka z tepla (ovšem to pak zase hrozí místy krupobití... žádná výhra...)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: zavist, u nas nebylo nic, ani kapka, fujble
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Mela jsem s sebou super chlapa na oobjimani a pusinkovani! A dementka :P Kterej byl fakt milionovej.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Konečně zase jednou foto s Úsměvem! :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak tady ve stredocesku je po dopolednich bourkach krasne. Teplo, ale ne vedro. Toz jsem s kamaradem sla na vejlet kolem Ameriky. A mam pocit, ze mi nekdo vymenil kone, zatimco jsem nebyla doma. Bylo to jako jit se Sol. Je trochu smutny, ze jsem se nad tim ani nepozastavila, ale kamarad, kterej neni konak, lec se kolem koni trochu pohyboval s bejvalkama, tak byl uplne u vytrzeni, ze je kun tak klidnej v ruznejch situacich. Tak se musim zamyslet a priznat mumonovi, ze jako jo, je dobrej. Lezl po skalach jak kamzik, na duny, cyklisti, motorkari, auta, janevim co, kun to neresil. Ale ja nevim, vitejak, ja ty kone moc cvicit neumim :P

PES
    PES --- ---
    Vedro a hic (+32°C ve stinu a na primem slunci to tahne nekde mezi +47..50°C)...
    Ani konim se nechce udelat ani krok, mozna tak do reky ke splavu, zde z te temer vyschle reky je alespon pred splavem trochu na omoceni - vetsina koni si tam dokaze drepnout anebo uplne slozit nohy pod sebe a do tune si lehnout.
    Hmyzaci velci, az takovi, ze na jeden kousanec je to peknych par ml krve a dira do kuze, ze ktere odkapava krev...
    PES
    PES --- ---
    Na procházce s "mlaďoškou" (hmyzáci žrali kobylu a kobyla žrala trávu jakoby měsíc byla na dietě - tu by si zasloužila + více kondiční práce :-))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ňuňu....
    Horse rider slams British Dressage officials for refusing to let her mule join their club | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...ider-slams-British-Dressage-officials-refusing-let-mule-join-club.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam