ANABEL_LEE: bohužel nemám něco, kde by se dala "zavřít mezi koně" - ale zkusím to trenérce nadhodit, jestli by něco nevymyslela... ale myslím, že tam bude spousta věcí... Ona třeba klapala zubama na jednu naší velmi starou kobylu, vedle který chvilku byli - na takhle hříběcí chování mi přijde docela stará.
Plus to má pomotaný s lidma - nesnáší hlazení a doteky - to naprosto šílí, kouše, kope - přitom "pracovní" doteky (nandavání ohlávky - ale klidně i to, že když jí potřebuju "odšoupnout", tak se o ní opřu ramenem, že jí sahám na hrudník, když potřebuju aby couvla - na to reaguje v klidu a "po koňsku").
Je strašně chytrá, třeba když jsem odváděla Cream, tak ona začala čumákem šťouchat do svého vodítka, které viselo na hrazení. Dělala to v různých místech - zjevně má spojený "když chci ven, potřebuju vodítko".
Ale chybí jí imho "koňské vychování" - ona se chová jako pes, snaží se chovat jako člověk (u všeho asistuje a zkouší to dělat), přitom se bojí hlazení a dotyků.... moje teorie je, že přišla příliš brzy o mámu a že byla s lidma, kteří o koních nic nevěděli (nenechá se hladit a dotýkat, čistit, zvedat nohy - přitom "nové" věci - ohlávku, protimuší masku si nasazovat nechá, nechá si přes sebe přehodit deku atd. zvládá naprosto beze strachu).