tak jsem včera ráno vymastila za koníškem... napřed se na mě tvářil jak na cizí - jako opravdu, otáčel hlavu pryč ode mě a dělal, že mě nezná a co ho otravuju... asi byl z toho, chudák, pěkně vyplesklej - majitel ho vzal z pastviny, strčil na šest hodin do přívěsu, vyložil cizí ženské (šéfová stájí) a na cizím místě (jiný paddock - Ned byl předchozí roky ustájený na kopci nad stájema, kde je 6-8 koní, teď jsem ho přesunula do "kotle") a tam byl 36 hodin, než jsem se dostavila já....
Když jsem ho pustila na jízdárně, tak mi přišlo, že měl "aha moment" - rovnou šel prudit Villama (ten má paddock hned u jízdárny a vždycky si nadávají), očuchat Abby (taková naše místní diva) a tak... Zkontrolovala jsem mu nohy, objednala kováře, šoupla chudákovi koníškovi oblíbené mlsky (dávám mu směs pro seniory) a běžela zkontrolovat kozenky... Po kozenkách jsem se vrátila, vzala Nedouška na ten "jeho" kopec, kde jsem ho nechávala se popásat - načež on se sebral a začal zdrhat... tak to ve mě zatrnulo (ono to je na příjezdovce, cca 150 metrů od rušné, nepřehledné silnice v horách) - ale naštěstí si jen oběhnul revír (co tam nebyl, tak tam přibyly nádrže na vodu) a vrátil se na travičku. Já jsem mezitím šla podrbat ty dvě útulkové kobyly a trochu jim vyklidit, tak to dobře dopadlo... akorát jsme vyplašili nějakou novou majitelku, která není zvyklá vídat koně navolno na louce a chtěla mi pomoc ho chytat :-))
Pak jsem hodila na Neda sedlo a šli jsme do lesa - to už byl Ned děsnej mazák, vjel do kolejí, v kterých byl v červnu před odjezdem - akorát teda na tom místě, kde nás obklíčily při poslední projížďce bagry, byl nesvůj... ale on se taky zvednul šílenej nárazovej vítr a hučela tam dálnice... Ode dneška má šíleně lejt, navíc Ned fakt potřebuje zastříhnout drápy (zakopává si o vlastní nohy), takže tím jsme s ježděním asi na pár dní skončili....