dneska jedu do stájí, navíc jedu až k Nedově výběhu autem, pže jsem tam vezla do skříně lisované kostky - jako přišlo mi, že se venku pase Abby, ale tu majitelka občas nechává, tak jsem jela dál - a najednou se Abby otočí a není to Abby, je Vítěz (mmch v maďarštině prý Vitez znamená rytíř, říkala majitelka) - řádově 800-1000kg percheron (Abby je taky napůl perch) a za ním jeho stádečko, a už se řítí kolem stájí, ocasy nahoru, občas to zapíchnou a jdou zprudit nějakého jiného koně, nebo se otočí jak na obrtlíku a letí zpátky. Jeden šiml tam sebou seknul, naštěstí si nic neudělal a zase vstal sám.... nějak se prorvali vrátkama či čím a lítali po stájích sem a tam... ve stájích bahna po kotníky, do toho je tam díra s opravovanou kanalizací, do toho teda já "chytře" s autem na jednom konci, stájník s náklaďáčkem na druhém.... no, vybrali to, ale mám auto od bahna až na střeše, jako bych s tím jela ralley...
Jediná další přítomná osoba ve stájích tam stála s růžovou helmičkou na hlavě a bičíkem v ruce a telefonovala.... sice majitelům uteklých koní - ale nenapadlo jí volat managorku, nebo správcovou, co bydlí v přívěsu pod stájema... napadlo jí teda otevřít jim vrátka zpět do výběhu, takže nakonec jeden se tam vrátil dobrovolně, dva zahnal stájník a posledního jsem nalákala já na ty lisovaný kostky....