PES: zase kdyby byli venku častěji, tak by asi neměli potřebu lítat.... Ned mi taky běhal první den, když jsem ho pustila na travičku, teď si šmejdí okolo v koňském poklidu (dneska teda užíral Jackovi snídani, chudák Jack se krčil v koutku přístřešku a nechal by ho - tak jsem ho musela zavřít na kruhovku)....
Koza rohatá taky přestala lítat po stájích sem a tam, co chodí s mejma kozenkama na pastvu.... Ad kozy - zdá se, že ty, co se vydaly na výlet na dálnici se šťastně vrátily majitelce....
A ještě k Nedovi - jak jsem ho nečekala, tak jsem se pak už vykašlala na jeho paddock a do toho přijel nečekaně, takže teď doháním zanedbané práce... dneska jsem si všimla (řikejte mi Blesku), že předchozí nájemce a nějakého hovadského důvodu natáhlu v zadní části přes hrazení pletivo - ale takové to měkké, pro slepice - takže je to celé roztřepané, lezou z toho dráty, dělají různé smyčky..... a jako na potvoru jsem s sebou neměla bednu s nářadím, takže jsem to malýma kleštičkama od stájníka alespoň začistila a zítra to musím servat.... jako účel tohoto počinu fakt nechápu... v tom, aby na sebe se sousedním koně nedosáhli to nezabrání (pže je to měkký drát) a ješětě spíš se do toho kůň zamotá (měkký drát - kozy se tím třeba dokázaly prorvat, natož koňský kopyto)... no nic...