VAMPY: Naneštěstí mne nikdy nikdo nevyfotí - když už se na koně dostanu, i když to už je spíše výjimečně. Bohužel ani loni ze začátku podzimu nemám foto z vyjížďky na shirce. Ta mohla vypadat dobře (dost mohutný a velký kůň k mé výšce :-)). A ani když jsem byl na "mlaďošce" popř. na valachovi jedné paní (toho jsem měl přes léto 2015-2017 vždy skoro na 2-3 týdny na starost a k dispozici, když jela pryč, tak aby nestál a nezatuhl), tak mne nikdo nevyfotil (a dron na pořizování koňo-selfíček fakt nekupuji :-)).
A po těch letech u koní (začínal jsem asi před 20 lety, 3 roky jsem jezdil anglii často a potom fakt hodně - dost dlouho prakticky denně - skoro 7 let westernově sedlané koně) už nějaké ty vyjížďky, zvláště když to je takové "přešlapování" na max. několika kilometrech kolem stáje na omezené sadě možných cest, prostě nejsou prioritou. Stejně jako u mnoha jiných je pak zajímavější s těmi koňmi být a něco dělat i bez ježdění. Navíc se svou výškou a váhou bych na hodně koní nesedl už jen kvůli zatížení.
Ad. "cizí koně" - jen koně jejichž majitelé znám a jsme domluvení, že je můžu "kazit" :-) (to je s nadsázkou, "kazit" tomu možná říkají z dálky ti co to nevidí, ale majitelé jsou v pohodě, ví že je nekazím - viz. andalušanka a držení nohou poté co skopala podkováře a rozdupla prsty na noze majitelce :-) a přitom to chtělo jen trochu trpělivosti ve výběhu a ukázat jí, že jí ty nohy nikdo neutrhne - a tak jsou majitelé i rádi, že za jejich koňmi někdo přijde než jen oni - popř. v případě Vobluďáka, že ho někdo opráší, oloupe mech, vybere kopyt a případně ošetří, když si náhodou něco udělá, je to postarší kůň (22) a majitel moc času nemá (práce+rodina) a musí se mu nechat, že poctivě léta platí ustájení i když zaplatit si někde se stejnou frekvencí vyjížďku by ho přišlo na zlomek prachů).
O ranči (viz. NYEMI) raději no-comment. To je o lidech a strategickém plánování... Tam by se toho dalo zlepšit mnoho a ulehčit i práci tam (zaměstnancům, aby neměli takovou fluktuaci) a vylepšit podmínky i lidem co tam mají koně a i těm koním... Jen chtít. Ale raději no-comment (snad něco objasní povzdech "jak na to nejsou někde dotace..." :-/).