• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Trochu mi to připomíná zážitky podobné výpravy koňmo přes J.Ameriku...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Prespavali u mne cestou tam, tak jsme se seznamili :) A nakonec se ze spanelska vratili do francie, kde doted zili a tenhle mesic se vratili do cech.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Mám dojem, že během toho putování sem tam něco poslali z cest a bylo to někde v koňomédiích zvěřejňováno průběžně... každopádně drsný trek...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nevim, jestli jsem to sem davala, ale preventivne znova - mi znami, co se prosli s konma nejaky tisicovky kilaku o tom ted vydavaji knizku! Myslim, ze to bude prinejmensim zabavne pocteni.
    Hithit - Kniha: S koňmi do Santiaga
    https://www.hithit.com/cs/project/6258/kniha-s-konmi-do-santiaga
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No třeba Andalušanka je čuně a upadne kdykoliv do jakéhokoliv bláta... a s gustem.
    Ale třeba Vobluďák a (ne)Mlaďoška se mi tuhle prakticky synchronizovaně složili a vyváleli v trávě ;-) (také oba + shirka, která má ovšem hodně samočistící chlupy, patří k těm čistotnějším ve výběhu...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, co má Ned ve výběhu piliny, tak se neválí v bahně, ale pečlivě v těch pilinách.... nevylučuju, že jsou mezi koněma čuňata, co to bahno rádi, ale mě přijde, že většina koní by dala přednost válení se v suchu - akorát, že když nic jiného než bahno není, tak jsou holt bahňáci.
    U Neda to bylo poměrně patrné i před tím - že třeba se vyválel na jízdárně v písku, v místě, kde byl písek sušší a podobně. Tuhle jsem viděla koně válet se v přístřešku (protože mimo přístřešek měl tankodrom)...
    PES
    PES --- ---
    Hmmm, blíží se další týden dešťů - to zase budou koníčci jak čuňata... Co se jim na tom obalení se v tom hnusném blátě vlastně může tak líbit? Hmyz na ně leze stejně (tak celistvou vrstvu na sebe nenaplácají) a jen je to pak po zatvrdnutí tahá za chlupy při pohybu :-/
    PES
    PES --- ---
    Tak ještě hříbátko (3 denní) ve stoje. Už se ty nožičky postupně rovnají...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem dneska vzala Neda do lesa, prozkoumat, kolik tam přibylo bahna.... a představte si, že v JEHO lese, na JEHO cestě byli cizí lidi... takový škandál (chlapi tam prořezávají keře, aby se dalo po cestě projít)... ale tak minuli jsme je, ale pak jsme narazili na jejich baťůžky... no, dobře to dopadlo, Neda nesežrala ani slupka od banánu, ani lesklá plechovka, uf... (ten kůň je zjevně ekolog, obrovské nůžky na křoviny a motyky ho nerozhodily, ale bordel kolem baťůžků ano)...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To se teprve uvidí... ale už ve 2 dnech je i trochu zvědavá, není to ustrašené "cosi" schovávající se za maminkou (dokonce se přišla podívat a nechat podrbat a pak by za podrbání šla - no šla, zatím dost komicky - kamkoliv ;-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: třeba to není hříbátko, ale prasátko :-))
    PES
    PES --- ---
    BTW. od středy je na ranči nové hříbátko (kobyla přenášela 14 dní, ale nakonec už nevydržela a během slejváku porodila - samo v přístřešku a na suchu, ale hříbátko nemělo nic lepšího na práci, než se jako první přestěhovat do velké louže... a i když je už louže pryč a ještě extra zasypána, tak se hříbátko na tom místě líbí a alespoň 2 denně si tam jde dát jednoho šlofíka...

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak kolik si účtujete za vystoupení? A jezdíte na oslavy dětských narozenin? ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: k cirkusu nemusíš mít jen koně.... můžeš mít třeba slepici jezdící na koze...

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Takže kdy že si to pořizujete dalšího koně a zakládáte ten cirkus?
    Anebo bude úvodní fáze "jen" sezónní práce v horách na pack-station s turisty v divočině? ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ... a můžu pak v klidu jít k cirkusu za dcerou :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Počkejte až to dotáhneš do stavu, že je najdeš venku, řekneš "hajdy domů!" a oni zapadnou spořádaně domů sami... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: mě to přišlo jako za bé - jsem spořádaný koníšek a vrátka se nějak sama otevřela a samozřejmě nikam neutíkám a ochotně se vrátím domů :-))

Na to, jaká je s nima obvykle pakárna, jak prudí na vodítku, a dělají různé obštrukce, tak dneska byli jak miliusové... je pravda, že mě relativně znají (leta byl Ned jejich sousedem, z čehož jim občas káply nějaké pamlsky a drbání + jsme pár měsíců poničku pronajímali pro dceru) a že jsem jim nikdy nic neprovedla a dneska jsem je pochválila, jací jsou hodní poníčci :-))

(poník před pár měsíci vyklopil jezdkyni v lese a zdrhnul domů, z čehož ona byla hysterická a když ho složitě odchytla, tak ho pak za šíleného jekotu honila po kruhovce... několik lidí se jí snažilo vysvětlit, že potrestat poncla v okamžiku, kdy se konečně nechá chytit - po asi půlhodině nahánění - je šílenost, tak to k ničemu nevedlo.... respektive to vedlo k tomu, že kdykoliv poník zdrhnul, tak se pak nechtěl nechat chytit)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Koně obvykle moc dobře vědí, že provedli něco co neměli... a pak se chovají "provinile" (a-la "já vůbec nejsem vidět") a spořádaně (a-la "vzorně poslouchám")...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no to taky - nevím, jak dlouho tam byli - něco mezi tou hodinou a čtvrthodinou (nebyli tam, když jsem přijížděla já cca tu hodinu před tím - a než jsem zorganizovala, abych tam mohla pro ně doběhnout, tak mi to chvilku trvalo)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam