• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to u nás taky... v tuhle dobu by měly být svině už chcíplý suchem, ale jak furt prší, tak lezou a lezou.
    Naštěstí tady jsou ty velký, takže jsou vidět... ale po pastvě Nedovi v průměru dvě tři z čumáku vyčešu (rekord je sedm). Já si najdu tak jednou týdně.
    PES
    PES --- ---
    Tedy pokud se něčeho letos urodilo hodně, tak jsou to KLÍŠŤATA... :-/
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem šel podrbat novopečenou matku hříbátka (nar. 22.5.) a po chvíli se hříbátko osmělilo (jak koukalo,že se maminka nechává drbat a líbí se jí to) a začalo zkoumat návštěvu. Nejprve klapalo tlamičkou jako že je malé a úplně bezbranné hříbátko, ale po chvilce se osmělilo a začalo očichávat a olizovat a zjistilo, že se může také nechat podrbat všude kde to svrbí (a že těch míst je)... Dokonce pak chvíli nechalo maminku maminkou (když se kobyla šla napít a podívat, zda se nenese večerní kyblík krmení), protože podrbání bylo lepší a návštěva zajímavější...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jo, u nás v osmdesátých letech zmeliorovali pole - získali tím cca 800 metrů čtverečních, které bývaly bažinaté, za cenu zničení dvou rybníčků... a od té doby se té naší straně hory vyhýbá déšť...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    u nás první předskokani na příměšťáky (šest malých dětí 5-6 let), od příštího týdne to vypukne natvrdo (30 malošů a až 50 velkých)...
    ...nevěřili byste, jaký zážitek je pro takhle malé děti třeba pochovat si slepičku :-))... akorát teda až jich bude třicet, tak je budu muset nějak rozdělit, jinak z toho slepičky dostanou psotník... dneska už se jedna malá slípka nasrala a honila holku po výběhu :-))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Takze chapu to dobre ze uz se nekde spustil?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste ze je tohle jen internet.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Poslové se přece vždy "střílejí"... Zvláště ti s horšími zprávami (ti s dobrými si jen prodlužují "agónii" do příště)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak teda týmovou sestavu musely předělat (kvůli chybějící holce - bohužel to je jedna z větších a silnějších a starších holek, takže ty malé prďolky fakt nejsou plnohodnotná náhrada), na cizím koni, cca dvacet minut před startem... dopadlo to dle očekávání, prďolka nebyla schopná vyškrábat se na koně bez dopomoci (pže půjčený kůň byl větší než ten jejich)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    z úplně jiného soudku... máme za sebou naprosto šílené závody... dceři odpadla pro úraz jedna holka z týmu a ráno se zjistilo, že jejich kůň je kulhá... takže individuály jely holky na kobyle jedné trenérky, na které nikdy nejezdily a týmovou sestavu jely na koni půjčeném od jiného oddílu (pže trenérčina kobyla je moc malá na tým)... tohle mě fascinovalo už loni, kdy zase náš oddíl půjčoval koně "cizí" holce... letos jsme tedy byli "příjemci" my - a to ve velkém, protože velkým holkám začal zakopávat kůň během závodu, tak ty zase jely volné jízdy na nějakém koni z Utahu... prča...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mno.... možná by neškodilo občas poslouchat dobře míněné rady a ne všechno hned odmítnout a urážet se... To, že tě TEĎ hřebec poslouchá, a fungujete spolu, je skvělý... nicméně bys měla povážit, že se to může měnit s tím, jak bude dospívat a jaké zkušenosti udělá... štěstí přeje připraveným a střílet posly se nevyplácí, i když ti teď přijdou jejich informace škarohlídské...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Malem jsem zapomnela, ze preci nemuzu zvladat hrebce, vzdyt vlastne vubec nevim, co delam, uf!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: V tom pripade uz mame splnino, cajk.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    On hlavne az prijde ten pich, tak teprv zjisti k cemu ze toho pindika ma. V Kladrubech rikaji, ze kdyz hrebec zakusi pripusteni, tak teprve tehdy s nimi maji plne ruce prace a musi je mit opravdu vychovane
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ne. To bych mu nikdy neudelala, on nemuze za to, ze ma puzeni. Vytrvalost, konzistence, spousta jemnosti. To je cesta.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Až přijde ten "testík", tak dostane po koulích a hned se bude chovat jako valach... Hehehe...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak. A sem tam mu pich asi taky sezenu. Zatim jsme byli dvakrat u ohrady s kobylama a musim rict, ze ten posun byl strasne obrovskej. Plus ten zazitek s kobylou a odvedenim jen za nos. Jsem si jista, ze na nej bude spoleh, kdyz mu budu venovat vic casu. Zatim se jen tak flakame a paseme a sem tam prijde nejakej testik.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Za rok už musíš mít hřebce naučeného, že nad jeho pindikem máš nadvládu ty :-))) Ať už to zní jakkoliv drsně... Muehehehe...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nevim, nemam zpravy. Ja jsem mela vsechno prichystany, nicmene jsem se na to jeste necejtila, takze nez abych zbytecne riskovala (koneckoncu na to sama porad nadavam), tak jsem se na to vybodla. Jen v nedeli, kdyz sel pruvod pres Revnici, tak jsem hrebce nastrojila a vzala k navsi. Nechala ho tam past, z povzdali ho nechala sledovat prujezd vozu, kterej ho naramne zajimal, ale nejevil tendence se za nima vrhnout, i kdyz znervoznel. Pak jsem ho vzala bliz k navsi, kde nasel curani a hromadky, tak nad tema zacal mocne flemovat a vytahovat pindika, tak jsem mu to po chvili zarazila. Taky videl na nejakyho kone, stali jsme od nej asi dvacet metru. Nevim, jestli je to uz hrebceni, nicmene trochu hulakal, nervozni byl, ale nebyl problem ho drzet (ze zeme) na ohlavce. Nechala jsem ho deset minut flemovat a cumet na kone a kdyz se pruvod pohnul, zdrhli jsme. Na my nervy to bylo az az. Do roka bude spousta casu si dat vyjizdky s kobylama, stadama, natrenovat to, abych se ja i on cejtila v pohode.

PES
    PES --- ---
    Tak co Karlštejnský průvod? (včera a dnes)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam