• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja zase moc rada ctu, jak je seno cipovany a zlodejove na to dojedou. Povez pse, cim se to da cipovat?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Rád pózuje i na focení? ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak zase nějakýho koně, ju?

PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Hmmm, na hlupácích se vydělává nejlépe...
    PES
    PES --- ---
    Už se čipuje i seno (tj. strčí se dovnitř nějaký moderní IoT lokalizační čip na LoRa či podobném základu)...
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zlodeji-sena-narazili-baliky-byly-ocipovane-40289344
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Na mě nekoukejte :D já odešla včas. Jako upřímně jedna ta holčina byla strašný mládě a ty ostatní bych inteligenčně přirovnala k vyvrácenýmu patníku u silnice. Jedna z těhle dam, lehounce přes metrák, jezdila na koni co vypadal jako zdechlina. Opravdu strašidelný stav zvířete, vychrtlé na kost, paní koně přes to přetěžovala, jízdárna pěkně dvě hodiny, až koni prasklo v noze konečně a bylo. Každý jí tři roky říkal, že ten kůň je v šíleným stavu a nic. Prostě nic s ní nehlo. Jednou sdílela fotku kdy koně oholila, jenom žebra prostě a ten hejtík co se na ní sesypal na webu byl asi ten kopanec. Kůň je dneska spoko, překvapivě stres a mizerný krmení v tom místě dělali svoje a tak jako, co by jste čekali od takové paní, že jo.
    Hele , ale já už končím s těma strašidelnýma historkama, to bych tu mohla psát celý večer, co jsem všechno po ustájkách viděla. :)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Fakt divné... snad každý normálně uvažující člověk by si ověřil u veta, že proběhla nějaká (zvlášť nákladná) léčba...
    A kdyby s tím byl vet nějak spojený, tak za fiktivní úkon(y) by to IMHO mohlo být až na ztrátu licence...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: ty voe, u nás teda veterinář neošetří koně bez souhlasu majitele.... a účtuje majiteli atd... tj. kdyby za mnou přišla managorka ze stájí, že platila veterináře, tak první, co udělám, je že volám veterináři co a jak (už jen proto, že bych chtěla vědět, co teda mám dělat, jestli kůň potřebuje dietu, léky atd.).
    Podobně kovář - jako můžu domluvit, že mi koně ošetří v mé nepřítomnosti, ale musím to s ním domluvit já a účtovat to bude taky mě.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: k mému překvapení jsou koně, kteří to mají rádi... jako musíš hledat, ale zrovna do tohodle toho koně "nedokopeš", musí to dělat rád... u nás Soda miluje voltiž a nenávidí cokoliv jinýho (na trailu se tváří, že je v posledním tažení), Jamie zase odmítnul na závodech i se jen hnout, než se ozve zvoneček (pravidla jsou pravidla :-)), Cody, tady ten paint, je strašnej mazel a miluje ječící míhající se holčičky... A vídám už i koně na bezuzdovce...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    a jako to není její jediný přivýdělek, ještě množí kočky, čokly, tahá turisty na koních a máš z toho pěknou sumičku a když připočtem okrádání majitelů s tím, že kůň je marod, nákladná léčba co nikdy neproběhne a ty jo, vyděláno. Znám osobně 5 okradených majitelek, už bydlí taky jinde. Jo luxus. Fakt nechápu, že si nevyžádaly rovnou veterinářku, co to měla údajně léčit a nezjistily si pravdu. Jsme hrozně naivní my majitelé fakt.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to se dělá tak, že narazíš cenu a máš přes 100 koní , momentálně je to 4900 pastevko a mašlat 6800
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ma sto hajter a za kazdou bere ctyrku?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: čtvrt mega? jak to prosím tě dělá??
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: To je fakt bozi sport
    PES
    PES --- ---
    ...anebo cvičební nářadí? :-) (ale pěkně vybarvené)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak zase nějakýho koně, ne?

NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Ja toho kone videla! Videla jsem ji ten den pred odjezdem, byla nafoukla jak nadmuta koza, az jsem se divila, ze jeste nemela kolikovej stav. A pak jsem ji videla asi po tejdnu a pamatuju si, ze jsem byla velmi prekvapena, jaka zmena tam byla videt.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: uz me to napadlo xynkrat
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: jojo rvala jsem a poslala ji kam slunce nesviti a to se mi stava malokdy uprimne. A to seno plesnivy hralo. Prekvapive ze, opustenim staje prestalo byt koni zle a prestala se dusit pri vyjizdkach...
    PES
    PES --- ---
    Dnešní zážitek s (ne)Mlaďoškou - dorazil jsem odpoledne (v pauze, kdy mi schnula první vrstva finální barvy na posledních okenicích, co restauruji na Haciendě) na ranč a s úklidem přístřešku (od včera jen 3 hromádky ;-) fakt se snaží tam neskládat bobky) jsem čistil Vobluďáka a když máte při čištění koně najednou slano v ústech, tak je opravdu prosolený až moc - tak ho beru na ohlávce z ohrady ke stáji s hadicí a kde se vzala tu se vzala naprosto vzorně na volno z druhé strany než šel Vobluďák, tak (ne)Mlaďoška nos na úrovni lokte a že jde přece s námi...
    Chvilku jsem to zvažoval vzít Vobluďáka jen za ohlávku a vazák použít na vedení kobyly jen hozený kolem krku, to ona umí, ale pak hlídat po očku ji, jak by se popásala za stáji (sice tam nikdo okolo nebyl, takže rizika mizivá), ale nevzal jsem ji. A na její smutný kukuč jsem ji akorát slíbil, že když počká 15 minut, tak Vobluďáka vrátím vysprchovaného a vyždímaného stěrkou (což jsem také stihl, Vobluďák pookřál a viditelně si to užíval).
    Nicméně kobyla se mezi tím přesunula k hornímu senu a začala hrát hluchou. Ona přece šla hned napoprvé a já ji zklamal... Tak jsem musel dojít až k ní a ukázat jí tu její ohlávku a pak tedy se stále uraženým výrazem milostivě strčila hlavu dovnitř a že tedy jdeme.
    Reputaci jsem si pak napravil procházkou kolem řeky, kdy jsme se přesunovali tak, abychom byli pokud možno stále nějaký ten krok před hmyzem (je jich hodně a zvláště ty malé mušky koním v uších koušou prakticky tečky do krve, sice se to nezanítí, ale hodně to svědí a když se kobyla chce nechat podrbat v uchu, tak pak na prstech jsou vidět kapičky krve z těch rozmáčklýchmusek uvnitř).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam