• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    PES: jj, ta posledni je placha, vzdycky odcvala driv nez ji stihnu vyfotit :D
    PES
    PES --- ---
    MIST: Všechny :-) (byť s tím posledním by byl nejspíš trochu problém)
    MIST
    MIST --- ---
    NYEMI: fotky?..... oslice? abscesu? mula? Carolian? :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MIST: Chceme fotky!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Hehehe, můžeš to mít jako práci, objíždět nešťastné koníčky :-) Hehehe...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: ok, ta alespoň není taková obluda :-)))
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: oslice, bilo seda
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: Kentucky je ta olbřímí mula????
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: prijed se pomazlit k nam, Kentucky ma absces na noze, potrebuje ponuchat a podrbat:)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem měla dneska jet pro kozenky (jsou na svatební cestě, či spíše návštěvě u jednoho sympaťáka papírového kozla) - a v domácích stájích nám onemocněla stará koza rohatá.... a samozřejmě (!!!), že moje kozí vetka je na Novým Zélandě, uááá... Takže jsme ke koze zavolali koňskou vetku, která teda provedla základní vyšetření a ošetření, ale stejně nemáme ještě všechny výsledky.... takže kozenky zůstávají u kozla, protože je nechci přivézt do nějakého průšvihu...

Ale už se mi fakt stejská.... první dva týdny to bylo super, že jsou pryč a že "nemusím" za nima chodit a starat se a furt řešit nějaké průšvihy... teď už je to pět týdnů (a bude zřejmě další, než se vyřeší stará koza), a stýská se mi...

A přemýšlím, že si zase začnu půjčovat nějakého koně... Ned byl jen jeden, to je jasný... ale taky mi to chybí...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My mozna pujdem na mikulasskou pristi rok, jestli bude druzeni se s cizima konma probihat takhle kvalitne i nadale.

konsky druzeni
    http://www.youtube.com/watch?v=3Azjfjjxh-g
    PES
    PES --- ---
    Sice počasí až tak nepřálo (ani focení), ale ani ranní ledovka nezastavila (naštěstí roztála do oběda) Mikulášský průvod... tak jen pár foto z mobilu (bez světla a Slunce nic moc)

...a hucul - pragmatik.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Oni se koně naučí různé kousky a "rituály", tak proč by ne třeba pít čaj, že...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: se mu nedivím :-)))
    PES
    PES --- ---
    Něco "bulváru" :-)
    Policejní kůň nevyrazí do akce, dokud si nedá svůj ranní čaj - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lanek/policejni-kun-nevyrazi-do-akce-dokud-si-neda-svuj-ranni-caj-40305551
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Dnes byla opravdu andalušanka "výživná" - zahlédnout jí nejprve z té horší strany s hlavou v seně, tak nejdřív asi uvažuji co za nového koně dostal Vobluďák do stáda a jak rychle se ten kůň zařadil do hiearchie, že se dostane takhle pohodlně k senu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no co, bílá je tuto sezónu "out", vede hovnivě hnědá :-)) PRostě tomu nerozumíš...
    PES
    PES --- ---
    Není nad to mít čistotného oře...

PES
    PES --- ---
    A tradičně přivezli pěkní chlaďasi vánoční strom (12m jedle bělokorá z Lesního školního podniku Křtiny MLZU) z Bílovic nad Svitavou do Brna. Tak tak jsem to stihl alespoň v centru, ale to už bylo moc tma na focení, takže vypomohou lokální média
    Koně do Brna přivezli Vánoce. Letošní jedle už stojí, náměstí rozzáří za týden - Brněnský deník
    https://brnensky.denik.cz/...ne-vanoce-letosni-jedle-uz-stoji-namesti-rozzari-za-tyden-20191123.html

PES
    PES --- ---
    Čuňata kam se jen podíváte... ale Koníček ve futrálku dobrý, už máme i vyčištěno při pasení na trávě vedle, bohužel bez vyfocení (a znovu sundávat a zase nasazovat deku opravdu ne...)

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: ja mam teda zkusenost, ze oni jsou chytri, ale jsou si taky vedomi toho ze jsou velci. Aspon jsem teda mela moznost potkat se s takovyma, kteri byl vychovani, takze na bezne hudrovani se klidili do zootechnickych pozic, ale jinak tak jako vtipne zkouseli ruzne pretlacovani. ale zajimave bylo ze velmi citlive pouzivali svoji vahu, j jinak se tlacili na dite a jinak na dospeleho co po nich neco chce a velmi presne vedeli kde maji nohy atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam