• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jo jo taky uz jsem pocitila tyto tendence, bacha na to!

VAMPY: tak to ja mam pud sebezachovy a poustim voditko...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: No tak to me teda teda hucul ze sedla stahnul :D jela jsem na jednom, drzela druhyho, kterej se rozhodl ze si dojde tamhle par metriku pro jablko. No nejakou chvili jsem tam visela jak na skripci a pak jsem se sesunula...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Na tohle téma jsem viděl moc pěknou příhodu... takhle si majitelka venčila shirku ze sedla svého druhého koně, všechno v pohodě, dokud jednou nedorazila k cestě do kopce, kterou shirka vyhodnotila jako příliš strmou na její vkus či náladu, takže se zarazila s výrazem "no to jsi snad zešílela, že bych měla tohle vyklusat"...
    ...a majitelka byla moc ráda, že druhý kůň zareagoval bleskově a zastavil doslova na fleku a pak dokázal i téměř bez povelu zacouvat tak, aby neskončila za ním na zemi (shirka zafungovala jako kotva tak rychle, že nestihla to vodítko ani pustit).
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: a bude jako Pignon nebo jak se to píše...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    tohle behani vedle kone neni nic pro me, staci kdyz jdu s dvema ponikama ktere pul cesty tahnu a druhou pulku brzdim :D na takovyto venceni v klusu je lepsi vzit druheho kone ze sedla na voditku, prece to nebudu slapat a usetri se jedna jezdcohodina .)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Takze bude mit dva kone na zadny oprati :D
    PES
    PES --- ---
    Njn, tak pět - chlaďas... tak to ještě mladý...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Chlapi dospivaj pozdejs :D Hele, ted mu snad bude pet v dubnu. Coz, kdybych byla dostatecne slunickova, by vyla i doba, kdybych ho mohla obsedat. Jeste rok az dva myslim se bude dodelavat, nez bude dospelej.
    Na fotkach je hodne videt, jak kdyz jsem s nim zacala, to bylo takovy nohaty cosi, a ted uz je to takovaj macatej hajzlik krasnej :3

Chvilku jsem premejslela, jak to zmerit, a pak jsem si dala voditka skrz svy koleno a rameno, pac ja jsem se nezmenila. Je tam i trochu perspektiva, ktera to hati, navic je pod hromadou ozdob, ale myslim, ze je to videt.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Mladej? Kolik že mu to už je?
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: To bude až další krok - ubere oprať a přidá koně :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Na dvou jsem delavala se Sol a dost mne to posunulo. Ale tady mladej ma zatim co delat se soustredenim i bez spagatu :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Pockej, ale klasicke umeni tradicnich mistru jsou prece dva kone na jedny oprati (videno)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Třeba se dopracuješ klasického stylu na dvou opratích jako ti v lese :-) , jinak cizího koně pozoruje opravdu soustředěně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam remote horse control! :D I zacatecnik si pak bude moct vychutnat pocit samostatne jizdy. Alespon nakolik stacim ja, vlajici za konem :))

venceni
    http://www.youtube.com/watch?v=meRP2eRsVeA
    PES
    PES --- ---
    Sice hrozné počasí, ale koníček rozbalený, vyčištěný, vymazlený a opět zabalený do pláštěnky ještě před tím, než přišel ten mrznoucí déšť...
    ...a to jen o pár km vedle na Vysočině závodníkům docela fest sněží...
    PES
    PES --- ---
    K divokým koním přibyli zubři, pomohou udržet vzácný biotop u Rokycan - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...top-vojensky-prostor-rokycany-divoky-kun-zubr.A200117_527253_plzen-zpravy_vb
    PES
    PES --- ---
    VIDEO: Filipínci zachraňovali koně, kteří uvázli u aktivní sopky Taal - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kone-filipiny-zachrana-sopka.A200116_164035_zahranicni_zaz
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Jojo, prezvykavci musi mit pristup ke zradlu porad. Vojteska ma v sobe hodne bilkovin, takze hrave zastoupi zrno. Ono slama se krmi jako objemne krmivo casto, takze ve sve podstate by jim to vadit nemuselo, ale co si budem povidat, pristup k nejakemu peknemu okusu a seno do jesli by bylo lepsi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jj, to zni presne jako kozi jidelnicek.. trosku klacku zakousnout necim korenenym :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no moje mají seno, to jim extra vozím.... Majitelka stájových koz je krmí tím, co má pro koně, což je právě ta směska s vojtěškou (a říkali jsme jí, že to pro kozy není dobrý, já i kozí vetka, ale co nadělám).

Zrní (kozí krmivo) dostávají hrst, v podstatě jako motivaci, když jdou "bez keců" zpátky domů z pastvy. Toho mám dvacetikilovej pytel pro pět koz tak na šest týdnů.

Jinak žijeme v savaně, takže pro ně "pastva" venku je imho hodně příbuzná tomu, co by potřebovaly - je to tam nekultivované, pestré - takže keře, ostružiníky, několik druhů dubů, madrony, plus různé druhy travin, nějaké ty kaktusy a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam