• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Behem obsedani jsem s onim problemovym strakacem jela sama na vyjizdku do pole, vodila ho bez ohlavky atd. Jenze pak v pribehu let proste v oddile prisel na to ze ne kazdeho musi poslouchat. Kdyz pak Ivance rozdupal pri tom svem uteku nohu a zacal utikat i Kamile, bylo jasny, ze proste tudy cesta nevede, ale ze v oddile se prevychovat nezvladne, neb tam na to nejsou podminky
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Zvláštní je, že jsem onoho "problémového" strakace vodila během obsedani na ohlavce do terénu na procházky, a ještě jsem stíhala korigovat děcka sedící na dalších ponících. Asi holt jinej gang, nebo co..
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Zase dobre pro tebe, ze ti kamosi koupili kone. Moje kamarady to treba jeste nenapadlo, takze porad jsem na tom tak, ze nemam penize na to poridit si kone, satit ho, zivit ho a lecit ho... Taky vestina lidi se na vejsku nevyprdne proto ze musi neci herku odvest cas od casu do vybehu, pokud je jinak zbytek bavi a chteji to studovat.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Netreba to svadet na finance, mne kone koupili pratele, sama bych na nej nemela. Chapu to horky postesknuti ohledne vysokoskolskyho titulu, jen je skoda, ze je system nastavenej tak, ze jsou z nej vsichni smutny/ohrozeny.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tak kdyz mas tu moznost dovolit si tunove monstrum, dobre pro tebe. Jsou tu i lide, kteri pokud chteji mit co docineni byt s ctvrttunovymi monstry, tak musi na cizi, neb na vlastni nemaji... no a pak jsou tu taci, kteri jsou na tom s prijmem tak spatne, ze si za tu manipulaci s cizimi monstry musi nechat platit a nebo jeste hure, musi to delat zadarmo, aby pak nekdy v nedohlednu dostali vysokoskolsky titul... nevyhodou poslednich dvou moznosti je, ze si nemuzes vybirat s jak moc frustrovanym/nevychovanym monstrem budes zrovna manipulovat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Jo, se svym. Kde si clovek sam nastavi miry psycha, kam je ochotnej zajit.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Na skolnim statku byla takova “sranda” dvojka: strakac s haflingem. Mali kone meli vybehy par set metru po silnici od statku a jeste se museli vodit stylem 1+n (sirril tu kdysi hodila fotku jak jich najednou vede pet, nebo sest). No, ja vodila tyhle dva, kazdyho v jedny ruce. No a oni moc dobre vedeli jakou maji silu. Jakmile uznali, ze jejich vodic za to nestoji, tak se rozbehli a bok po boku pelasili domu sami. Chudak ten, kdo to nepochopil a nedejboze se nepustil vcas. Nakonec zbylo par vyvolenych (vcetne mne). No a pak jsem otehotnela a v te dobe, jak kdyby to ti kone vycitili, vetsina na mne byla opravdu hodna. Jenom tyhle sve svine si pockaly az budu v sedmym mesici. Jako jo, uznam, ze vodit v tomhle stupni tehotenstvi dva potencionalni posuky po silnici je znak cisteho debilismu (rikejme tomu treba tehotensky mozek). No a takhle jednou je vedu a uz od vybehu je musim upozornovat, ze moc zenou. No dobojovali jsme to do pulky, kdy za to panove tak jako pomalu vzali a jali se zdrhat zrovna ve chvili kdy jsme dosli ke krizovatce, kde jelo auto. Diky bohu ze to ta uvedonnela zena zvladla ubrzdit. A ja od te doby nevedla ani kednoho samotnyho :D. Jsou to dakt potvory.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: A proto manipulujes s tunovym monstrem :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: retizek kolem nosu, dodavam...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    eVAMPY: 700kg Largo kteremu jsem byla po ramnni kloub me bez retizku na voditku vzdy elegantne odhodil... s retizkem jsem ho vedla na dvou prstech :) jsou chytri jak svina!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: jj mam to stejne, taky jsem byla parkrat odhozena, polamana atd. nyni zahazuji voditko v dal, pripadne ladnym seskokem letim z kone pokud se mi zda ze bych to neusedela.. dekuji radsi jdu po svych :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Obavam se, ze nikdy neporozumim touze lidi manipulovat s cizim pultunovym monstrem. Ja bych se moc bala.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Teleci leta a ani jeden kun v mem vlastnictvi zvedli vlnu strachu o cizi “majetek” tak, ze prevysila strach o me zdravi. Po par incidentech jsem zacala poustet i voditka u koni, ktere jsem vedla ze zeme
    Kdyz se jali vzpirat a mit utekove tendence. Po jednom
    Nejmenovanem strakaci, ktery uvlacel snad kazdeho, jsem hazela vzteky jeste kaminky sterku zatimco pelasil s vlajicim voditkem vstric stavnate trave...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jo jo taky uz jsem pocitila tyto tendence, bacha na to!

VAMPY: tak to ja mam pud sebezachovy a poustim voditko...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: No tak to me teda teda hucul ze sedla stahnul :D jela jsem na jednom, drzela druhyho, kterej se rozhodl ze si dojde tamhle par metriku pro jablko. No nejakou chvili jsem tam visela jak na skripci a pak jsem se sesunula...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Na tohle téma jsem viděl moc pěknou příhodu... takhle si majitelka venčila shirku ze sedla svého druhého koně, všechno v pohodě, dokud jednou nedorazila k cestě do kopce, kterou shirka vyhodnotila jako příliš strmou na její vkus či náladu, takže se zarazila s výrazem "no to jsi snad zešílela, že bych měla tohle vyklusat"...
    ...a majitelka byla moc ráda, že druhý kůň zareagoval bleskově a zastavil doslova na fleku a pak dokázal i téměř bez povelu zacouvat tak, aby neskončila za ním na zemi (shirka zafungovala jako kotva tak rychle, že nestihla to vodítko ani pustit).
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: a bude jako Pignon nebo jak se to píše...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    tohle behani vedle kone neni nic pro me, staci kdyz jdu s dvema ponikama ktere pul cesty tahnu a druhou pulku brzdim :D na takovyto venceni v klusu je lepsi vzit druheho kone ze sedla na voditku, prece to nebudu slapat a usetri se jedna jezdcohodina .)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Takze bude mit dva kone na zadny oprati :D
    PES
    PES --- ---
    Njn, tak pět - chlaďas... tak to ještě mladý...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Chlapi dospivaj pozdejs :D Hele, ted mu snad bude pet v dubnu. Coz, kdybych byla dostatecne slunickova, by vyla i doba, kdybych ho mohla obsedat. Jeste rok az dva myslim se bude dodelavat, nez bude dospelej.
    Na fotkach je hodne videt, jak kdyz jsem s nim zacala, to bylo takovy nohaty cosi, a ted uz je to takovaj macatej hajzlik krasnej :3

Chvilku jsem premejslela, jak to zmerit, a pak jsem si dala voditka skrz svy koleno a rameno, pac ja jsem se nezmenila. Je tam i trochu perspektiva, ktera to hati, navic je pod hromadou ozdob, ale myslim, ze je to videt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam