• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: vidím, že u vás pořád veselo.... hlavně, že jste to stihli na pohotovost (my jsme takhle křísili spolužačku na chmelu - která chtěla jet na chmel tak strašně, že nikomu neřekla, že má alergii... sanitka to stihla, ale to už holka blábolila a zvracela a upadala do bezvědomí...
    MIST
    MIST --- ---
    VAMPY: muj muz prisel s tim, ze vcel je malo, tak ze je u nas nechame bydlet. Znelo to jak dobry napad, ted jsem trosku na vazkach - pred 4 dny syn pomahal u roje, dostal tri zihadla a vyseknul tak ukazkovou alergickou reakci, ze jsme skoncili na pohotovosti. Nafasovali jsme epipen a kluk ma zakazano uz hladit vcelicky po prdelce.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MIST: Tybrdo ja obdivuju lidi co maji koule na vcely, ale tento tyden jsem se zase utvrdila v tom, ze to je zvire vyzadujici nejvetsi odbornost... zrovna minulej tejden tu vcelari vyvrtavali nekomu okna a vnejsi omitku na baraku, protoze se tam vyrojily vcely, pro celej koronavirus roj nikomu nechybel a nez si lidi vsimli ze jim litaji po byte mraky vcel, matka se zahnizdila ve zdivu a mely tam holky uz zalozeny uctyhodne mnozstvi plastvi. No akce vydolovat to vsechno a najit matku byla na dva dny, pak ale vetsina vcel zustala a ejhle nejaka se zmatorila a kolonii obnovila, takze dalsi niceni okna a cihlovi domu, dalsi chytani vcel... mno uz je to pres tejden a porad se tam nejake vcely drzi a litaji okolo...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: si to nech patentovat.... v téhle době navíc takové bezdotykové ošetření aby zlatem vyvážil :-)
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: zazitek...chtela jsem mu na to dat mast, ale vzal roha. Sama jsem byla prekvapena, jak strikackou dobre mirim :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: ty voe, úplně tě vidím, jak honíš skalpovanýho kocoura s betadinem :-))
    MIST
    MIST --- ---
    PES: jj, tre oil by sel taky. Zadna pena, jen neco na zklidneni, co muzes striknout, aniz by clovek na kone sahal.
    Teda ja jsem ted pul veterinare, protoze mi chciplo kure a honila jsem kocoura po zahrade se strikackou Betadinu, abych mu postrikala skalpovany ocas. Asi se porval, nebo kyho slaka, ocas ma jak krysa a bodnou ranu mezi kozich a sval u ritky. Chytit se nedal, tak jsem ho zamerila z dalky strikackou (a trefila). Uz se hoji.
    PES
    PES --- ---
    MIST: Asi by se něco dalo... na tyhle spáleniny kůže by mělo zabrat buď tee-tree oil (to by asi šlo) anebo Panthenol ve spreji (jenže to by to tam musela nechat působit, ale kůň není DeDeRón = východní Němec, to bylo ještě za totáče, kdy se tihle dokázali smažit celý den na slunci a večer se nastříkali Panthenolem po celém spáleném těle, jakoby to byla holicí pěna, a nechali to tam než šli spát, ráno oloupaní a růžoví jak miminka nastoupili na další den smažení... nu, s německou důsledností si zadělávali na nějaký melanom kůže)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: spíš kdybys slyšela o někom, kdo kozy fakt chce.... já si je můžu nechat, a raději si je nechám, než abych je poslala někam, kde budou nechtění a nežádaní a trpění (a skončí sežraní pumou nebo prodaní prvnímu mexickému řezníkovi).
    Kluci jsou ADGA registreable Nigerian Dwarf, small clean herd, dam raised, socialized, disbudded.
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: :O ....ehh, ja urcite ne, ale muzu se zeptat, jestli se jich potrebujes zbavit. My se za dobu karanteny stali majiteli kocky, slepic, 5 dalsich roju vcel.... a znas nas, my jsme dosud byli tak akorat na akvarijni rybicky a najednou tu mame zoologickou. Nejsem si jista, zda by muj muz rozdejchal dva kozly.....asi doslova, oni dost smrdi a muj manzel je stitivy estet :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: chcete je? :-)

(ne, vážně, budu hledat kam s nima - jinam než na pekáč)
    MIST
    MIST --- ---
    PES: chudak, neda se ji na to striknout kokosovy olej? na spaleniny pomaha dost rychle a kdyz ho das do spray-e, tak na to nemusis ani sahat

CAROLIAN: krasni!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Není to MOJE farma !!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tvl zlatej kun v samote. To uz je lepsi mu bejt jedinym spolecnikem, nez mit hajtru u mrdaku, co jen rejzujou, nejsou schopny zajistit pastvu, osetreni a ani nejakou peci o skladbu stada. A kone stojej perma v hovnech. Fakt curaci ta tvoje farma, Pse.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No pak samozřejmě z přístřešku vypadl a od kobyly se držel dál...

...samo, že by měla z tohohle stáda vypadnout , ale na tohle mám ještě menší vliv, než na počasí (čekal bych, že větší intervenci budou mít majitelé těch dokopaných koní...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no jo, ale co bude až tam nebudeš????? Žlutá bestie by potřebovala oddělit...
    PES
    PES --- ---
    Horší je, že ta malá žlutá bestie (nová kobylka ve stádě) je fakt asociální mrcha - šrámy na Vobluďákovi (minimálně tři na každé zadní noze + jeden u kohoutku skoro na lopatce) jsou určitě od ní... a majitelka andalušanky se shirkou potvrdila, že i její kobyly to od té mrchy schytaly (andalušanka nakopaná lopatka a rameno - a už to za veta stálo 2tis.) a obě se té potvory bojí.
    Dokonce snad i chtěla kobyla prudit, když tam byla majitelka pro shirku s andalušankou, ale to se jí podařilo zarazit - na mne s Vobluďákem si netroufla a jen začal Vobluďák panikařit (když měl pocit, že by ho mohla zase prudit), tak vymajzla jen jsem se na ni ošklivě podíval... Vobluďák se uvolnil (pochopil, že dokud tam budu, tak mu kobyla nic neudělá) a kobyla pak jen nakukovala z druhého konce přístřešku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: njn... a na nose jí to zase nejde namazat úplně čímkoliv, že... :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem si zase musela půjčit slepice... místní hejno se rozrostlo na 17 kusů, takže jsem jim uzavřela kozí chlívek a holt rozdělila výběh (takže kozenky mají mnohem méně prostoru, ale 17 slepic toho nasere tolik, že bych nedělal nic jinýho, než vyklízela)... no ale teď mám mouchy a komáry v chlívku, tak jsem si dvě slepice na dnešek půjčila... uvidím, možná zavedu hostující slepice :-)) Musím vyzkoušet, co bude nejefektivnější systém... (odmušení vs. zaslepičincování)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Teď je ve stínu v boxe... a strašně ji to svrbí a bolí zároveň (chce se podrbat a nemůže se podrbat)... Moc si na to sáhnout nedá, takže nějaké mazání teď je docela adrenalinový zážitek... ale mazat posléze (na venek) budou, když už to ví...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak snad budou mazat? Ale mě přijde, že na ty zvířata tak nějak všichni serou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam