• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jakoze se nenapadne natlaci, kam to jde a pak prosysli. A kdyz je tak v pulce, tak ho to prestane bavit a proste odejde.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A bere ty úniky jakým stylem? Proleze? Prorve? Zbourá? Skočí?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: On to zvlada i se vsema pripojenyma k telu :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takhle vypadá docela skladně :-) i když by to z určitého pohledu mohlo vypadat, že si koníček chce uhryzat nohu (jako vlk ze želez :-)), aby mohl zdrhnout... he... he... he...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Si tam méně serou, asi... a co jsou tam dvě kobyly "dcerky", tak se nějak uklízí...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tyjo, zadny hovna v pristresku! To se stal zazrak, anebo sis pred tim dal hodinovou rozcvicku zdarma? :P

Jinak roztomilost z predevcirem, nebo kdy, delam ted koni prenosnej vybeh, kazdej den mu to prepicham jinam (protoze za den vypase to nejlepsi). A dneska mi z toho po velmi dlouhy dobe zase zdrhnul, ale nedostal sprdaka, pac zdrhnul domu :D Delam si na dilne motorku, nacez slysim cval po sterku a mladej se prihrnul k brane a ze prej chce domu :) Tak to jsem ho ani netrestala, protoze utikat domu ma velmi povoleno :D

PES
    PES --- ---
    Dnes dopoledne byli všichni takoví "zdechlí", pospávali všude možně, tak jsem Vobluďáka ani netahal z přístřešku ven... a odpoledne už jsem se tam zastavit znovu nestihl :-/

Prasátko (ona) - vybrala si nejlepší místo hned před lavičkou

Vobluďák s (ne)Mlaďoškou a v pozadí ještě shagya kobyla, ale v "uctivé" vzdálenosti, protože (ne)Mlaďoška teď hodně drží s Vobluďákem (co tam navíc nejsou andalušanka a shirka) po těch problémech s "malou žlutou potvorou" (dokopala a dokousala koho mohla)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já mám takhle žárlivou kozu.... když hladím nebo drbu jiné kozy, tak se přijde vnucovat - a když začnu hladit jí, tak se po mně i ožene (většinou teda jen zhnuseně odejde, protože ona nemá ráda žádné mazlení a drbání) - ona prostě NECHCE, aby drbala JINÉ kozy...
    PES
    PES --- ---
    A ještě humorná douška - jelikož včera jsem se za Vobluďákem stavil až později v podvečer, tak jsem ho nevzal ani z výběhu ven - i když viděl vodítko a ohlávku, takže pak sám ve volnosti šel za mnou z přístřešku k východu a pak ten údiv, že nejde :-) - tak dnes, když mne zaslechl promluvit u stáje s lidmi tam (a to je to přesně 100 metrů - schválně jsem to proměřil na fotomapě), tak už řehtal a řehtal a když viděl, že jsem vyrazil od stáje, tak mi šel už rovnou naproti ke vchodu (což záviděla další slečna, která si šla pro koně do vedlejšího výběhu a tam byl její kůň až na druhé straně dlouhého výběhu a předstíral úplnou hluchotu...)
    PES
    PES --- ---
    ...a i když se tváří plně zaujatě trávou, tak si mne stejně hlídá. Když jsem šel vrátit něco do stáje (tedy za dva rohy), tak se celou dobu ani neotočil (říkali lidi, co ho viděli z dálky přes celý trávník a venkovní jízdárnu), ale jen jsem tam pak promluvil s paní, která tam měla valacha, tak se musel jít podívat a zkontrolovat významně pohledem, že se valacha ani nedotknu (nepohladím, nepodrbu) a že mu ani nic nedám. A když se ujistil, že je všechno z jeho pohledu OK, tak se vrátil zpět do toho "zálivu" mezi buňkami (nefouká tam a zároveň svítí Slunce) na zase se pást. Dokonce i ty "své" kobyly (dočasně v malé ohrádce bokem) ignoroval, i když na něj řehtaly a řehtaly (v sobotu měl ve stejné situaci ještě tendence se na ně jít podívat, ale dnes už to bral, že ví kde jsou, že nikam neodejdou a že se na ně mrkne cestou zpět do svého výběhu)...
    PES
    PES --- ---
    PES: tráva byla více než nějaké pózování...

PES
    PES --- ---
    A koníček dostal zbrusu novou, pevnější, odolnější (doufejme) masku proti hmyzu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale čtyřicetikilové kozy mi na klín nelezou, to přestaly dělat někdy ve třech měsících.... ale je pravda, že předloňské kůzle, Pixel, se mi klidně opře předníma o břicho... pokud má člověk zrovna třeba jen tenké letní triko, tak s těma ostrejma paznehtama nic moc...

A ještě přihodím slepičí historku - začala jsem kozám pouštět do chlívku a výběhu slepice, aby tam trochu udělaly pořádek s mouchama.... a po cca týdnu mi z toho vyplynula Vanilka - ta bílá slepice, která měla loni u koz azyl, když jí kohout moc porval a ostatní slepice začaly slepičí klobanou... zkoušela jsem různé kombinace, dvě slepice, nové slepice, staré slepice - a teď je to tak, že Vanilka už je připravná u dvířek, ráno si nastoupí ke kozám a večer čeká u dvířek, až jí pustím zase ke slepicím... když jsem tam měla jinou slepici s ní, tak jí Vanilka klovala a vyháněla. A narozdíl od jiných slepic neběhá teskně kolem plotu a nehledá, jak se dostat zpět... nenechá se vyhodit kozama od zrní, ale ani kozy neklobe... prostě tam tak spolu žijí... včera mi tam nechala vajíčko...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: co aby jim nezůstalo? Je pravda, že tři čtyřicetikilové kozy si na klín nevezmu :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Aby jim to nezůstalo :-§)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES
    PES --- ---
    A na závěr skoro hysterické řehtání andalušanky, že jsem ještě nepřišel za ní a shirkou ;-)))
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák na té "správné" trávě... ani nemusí odejít z areálu.

PES
    PES --- ---
    A began (alias předtím "prohnilý koníček") si mne stále pamatuje...
    ... přiběhl ke mně přes půl výběhu s nadšeným výrazem, že se jde pomazlit a prý v uších hmyzáci otravují (potřebovali by masky na uši skoro všichni).

Opravdu potěší, že si koníček pamatuje tak dlouho (o další tři lidi, kteří si přišli do výběhu pro koně, nejevil sebemenší zájem). A i postát na focení si pamatuje (pokud jsem neměl mobil v ruce, tak by chodil stále za mnou, ale při focení jak socha, jen hlavu otočil).

PES
    PES --- ---
    Včera nebyly moc vhodné momentky na focení koní, ale alespoň tunýlek z druhé (severní) strany...
    ...Vobluďák na křižovatce před tunýlkem z téhle strany (kříží se tam dvě hliněné/lesní/polní cesty a ještě v takovém ohybu) už umí spolehlivě odbočit na pěšinku k tunýlku (a pak samo bezproblémově vlézt dovnitř, i v podstatě na volno a bez pobízení)...
    Horní okraj obrázku je de-facto vizuální rovina nahoře vedoucí dvoukolejné hlavní železniční trati, která by bez tohoto průchodu dost krutě omezovala možnosti a směry vycházek z ranče.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nevím, jeslti ve 30. letech měli gangsteři na drogy plastové coolery :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam