• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: teď jsem si přečetl viki, sečnost 2-4x ročně, a bez hnojení
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Tipl bych si, že to tam nechají jako zelené hnojivo anebo to pokosí (ne úplně na nízko) a zkrmí provozovatel pole...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: jinak se prakticky nehnojí a neměla byse ani zvlášť ošetřovat. teoreticky by to spásat :)
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: IMHO je to ta odrůda, co jsem dával link na Wikipedii...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: my mapovali kde se hojně pěstuje a ta barva je proměnlivá. nevím jestli odrůdy nebo bonita pole a klima. taky se ráda kříží. čerpá z půdy dusík, tak se seje po kejdování
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Šlo jen o to jak moc rudá je ta vojtěška... běžná je spíš světle fialová, tohle jako rudý koberec...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: jasný, dělat síťařinu, tak mě najdou havrani až uprostřed drátěný koule
    jinak taková louka plná vojtěšky je fakt lahoda pro oči
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Oborově asi nekolego ;-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: to je vojtěška, pane kolego
    PES
    PES --- ---
    Spokojený Vobluďák

PES
    PES --- ---
    RIMSAK: Také jsem to tipnul na
    Jetel inkarnát – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Jetel_inkarnát
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    PES: Asi červený jetel.
    PES
    PES --- ---
    Btw. co to vlastně je za "kytky"? (než to hodím třeba Google Image Search najít podobné obrázky a tipnout tím AI výsledek)?

PES
    PES --- ---
    No a Vobluďák je (ve svém věku) fajn koníček - moc dobře ví, co to znamená "NE!" a že to má nějaký důvod, proč někam nemá lézt (např. do osázeného pole vedle pruhu trávy podél cesty, takže ten posun hrozící šlápnutím do krajní brázdy nedokončil)... a chodí celkem s chutí a výrazem zájmu a i zvědavosti (i když je v jádru docela srab - jasně, přirozenost koně), ale celkem si zvykl, že když tam jsem, tak se není čeho bát (dokonce když mne vidí lámat suché větve překážející v cestičce, tak už nejeví tendence utéct - dokonce, když mi to trvá moc dlouho, tak mi i jemňoučce strčením nosem do ruky či do zad naznačí, že už ho to tam nebaví a mohli bychom se posunout, že už se tam do toho olámaného přece vejde i on :-) )...
    PES
    PES --- ---
    Dnes při vycházce (bohužel skleróza, měl jsem jen "nouzový" tlačítkový telefon s 2Mpx s fotkami na prd) moc pěkné malé políčko se záplavou rudé...

PES
    PES --- ---
    Chudák Vobluďák - nejspíš během týdne zase chytal nějaký kopanec, tohle měl na zadní pravé ZEVNITŘ :-/

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vcerejsi vejlet! Zlepsujeme se, 18 km za sest hodin. Navstivili jsme stara mista, a kun byl prekvapive poslusnej. Pod sedlem je fakt super, jak je zivouckej, cvalat s nim neni problem, to Sol si vzdycky dvakrat rozmyslela, nez udelala rychlejsi pohyb :))
    Kaplicka nad Hlasnou Trebani, kde nas zastihl destik.

Nejproflaklejsi vyhled, kde to desticek rozbalil naplno.

Studanka nad Bubovickejma vodopadama, kde jsem navlikala dalsi vrstvy, pac jsme byli durch.

Muj oblibenej podnik, kam jsme jezdivali se Sol.

Lavka na ceste zpet. Jak se vracel domu, uz mu bylo uplne jedno, ze divne duni.
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Tomu bych i věřil...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Kone dokazi identifikovat sve majitele :) udajne dopadli lepe nezli psi

https://www.nature.com/articles/s41598-020-62940-w
    PES
    PES --- ---
    PES: A při pasení na nás "zoufale" koukala a pendlovala kolem ohrady shirka, se kterou zrovna mlátí naplno hormony (to andalušanka pragmaticky u sena a přišla k ohradě jen když jsme s Vobluďákem šli těsně kolem... a potom se ještě andalušanka přišla pomazlit, protože utrpěla strašlivé týrání - panička jí natřela proti hmyzu uši i uvnitř - no úplně zničený koníček, pak se schválně přišla pomazlit a nacpala hlavu i uši pod ruce a nechala si to natřít úplně v klidu, jen aby ukázala, že s paničkou ne-e, ale s člověkem, od kterého se nechává v uších drbat klidně jo)...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nejen u Vás, např.:
    Zachraňte kozy. Farmáře po výpadku příjmů straší zima, prosí lidi o pomoc - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...y-vlckovi-vizovice-koronavirus-finance-sbirka.A200504_545863_zlin-zpravy_ras
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam