• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: u Neda hrálo velkou roli, jestli byl on na forhontě nebo já... když padaly větve a pleskaly plachty na mé straně, tak to bylo OK, protože je jasný, že by jako první sežraly mě :-)
    PES
    PES --- ---
    Dnes byl Vobluďák docela statečný - zrovna jsem ho vedl zpět do výběhu, když vyfasoval kyblík s krmením, tak jsem ho nechal to spořádat kousíček od vchodu do stáje u jedné lavičky a koukal jsem na vedle stojící postarší vrbu s několika uschlými větvemi a jelikož většinu odpoledne docela nárazově foukalo, tak si říkám - kdy asi některá z těch větví praskne a spadne a na koho?
    O necelých 15 vteřin praskot, sice se zlomila jiná větev na opačné straně stromu (naštěstí), ale načasování prostě úplně neuvěřitelné. Koně v ohradě (kam částečně větev dopadla přes ohradník) vyděšení natlačení v nejvzdálenějším rohu. Ale Vobluďák (stál tam se mnou prakticky na volno) jen lehce poodskočil a NEZDRHL v panice (trochu to připisuji i tomu, že při vycházkách na pasení kolem ranče průběžně olamuji suché či přerůstající větve do profilu cestiček, na což si postupně zvykl), sice dojíst zbytek večeře už poblíž toho místa nechtěl, ale o kousíček vedle už v klidu... :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VAMPY: nebo tam vyseli jetel místo vojtěšky a agrotechnikovi to neřekli. tomu bych se taky nedivil.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PALEONTOLOG: Je to stejna celed s vojteskou, splest se to da. A nebo tam byla puvodne vojteska a zrekultivovali to nove jetelem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VAMPY: vzniklo to šumem, se rozkřiklo, že na poli je vojtěška, ale že přes něj smíme, tak jsem si to takhle spojil. a on to byl obyčejnej jetel. nicméně to vysvětluje, proč to vypadá jako jetel, protože to je jetel. bezva
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VAMPY: díky za opravu, beru na vědomí.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PALEONTOLOG: Ani v soku! To je jasnej jetel nachovy (neboli inkarnat). Vojteska ma uplne jiny listy a uplne jinak kvete
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    změna tématu.... našla jsem fotku povaleče... (aneb, kozy mají fakt těžký život :-))

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: wiki: Jedná se o víceletou luskovinu, která může růst i 12 let.
    :D myslím, že na to jdou přes herbicidy, ale nevím, fakt hádám
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Pokud to fakt nevydrží více než rok max. dva, tak mám sto chutí použít to až se dostanu k obnově trávy v zahradě :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: teď jsem si přečetl viki, sečnost 2-4x ročně, a bez hnojení
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Tipl bych si, že to tam nechají jako zelené hnojivo anebo to pokosí (ne úplně na nízko) a zkrmí provozovatel pole...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: jinak se prakticky nehnojí a neměla byse ani zvlášť ošetřovat. teoreticky by to spásat :)
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: IMHO je to ta odrůda, co jsem dával link na Wikipedii...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: my mapovali kde se hojně pěstuje a ta barva je proměnlivá. nevím jestli odrůdy nebo bonita pole a klima. taky se ráda kříží. čerpá z půdy dusík, tak se seje po kejdování
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Šlo jen o to jak moc rudá je ta vojtěška... běžná je spíš světle fialová, tohle jako rudý koberec...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: jasný, dělat síťařinu, tak mě najdou havrani až uprostřed drátěný koule
    jinak taková louka plná vojtěšky je fakt lahoda pro oči
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Oborově asi nekolego ;-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: to je vojtěška, pane kolego
    PES
    PES --- ---
    Spokojený Vobluďák

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam