• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nejsou to jeho děti a jsou "drzí" :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Proč by to dělal, když Přiroda má zakódované nějaké to učení a předávání zkušeností...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    přitom by zvládnul ho povalit a vyválet a případně pokousat a jinak zmasakrovat nato tata
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: fakt mě překvapilo, jak starý mrzutý hňup snášel poskakování drzého mlaďocha...

VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Nekde se to ta omladina naucit vsechno musi. skola hrou funguje :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a aby to nebylo jen o kozách... přivezli do stájí nového koně, osmiletý Heinz 57, původně "roping horse"... nová majitelka ho dala na kruhovku a přivedli k němu Wyata - to je QH, jehož páneček dělá military. Koně se na sebe podívali, dotkli se čumákama - a šli si oždibovat trávu. Absolutně žádné "vysvětlování", řešení, nebo něco... jsem čuměla jak puk.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: tak dneska mám zažítek kozí, z podobného soudku. U nás je jeden chlívek s mýma kozama (a jejich kůzlatama) a druhý chlívek s původníma stájovejma kozama. Mezi původníma je hňup Brownie - není zrovna teda moje oblíbená koza, přijde mi "blbej" - vyžírá odpadkový koše, tuhle cupoval pytle s cementem a tak... prostě blb, no...

Ale dneska si na něj začal vyskakovat kozlík Casper (necelých osm týdnů) a Brownie si s ním vysloveně hrál. Brownie bude mít dobrých padesát kilo, Casper možná tak osm... Takže Casper celej zježenej, poskakoval po zadních, občas Brownieho trknul... a Brownie, když po něm sám vyjel, tak vždycky pečlivě zastavil centimetr před tím, než by kůzle napálil... párkrát ho odtlačil - ale jako že postupně přidával, nepovalil ho na zem, neodhodil, párkrát se přetlačovali hlavama a i když by ho Brownie dokázal jednodušše odsunout, tak jen držel a nechal mlaďocha supět.... A zajímavý bylo, že asi po dvaceti minutách Brownie Caspera prostě zahnal, a ten odběhnul - takže zjevně OBA chápali, kdy je to hra a kdy už má Casper "odprejsknout"... až se proberu fotkama, tak dám.
    PES
    PES --- ---
    Jasně, píseček!!!

PLANIT
    PLANIT --- ---
    Ahoj nemáte někdo staré podkovy? Koroze nevadí. Nekoveme,a potřebuji je na výrobky např:

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no jako trava tu je, ale pekna husta louka vypada jinak. je to zdecimovany tema predchozima rokama.. uvidi se az se to sbali do baliku, neco tam bude, ale plna palba sotva
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Fakt? :o Kudyma ja jezdim, tak bylo fakt pekna trava :( Tak mam asi zkresleny informace :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no prvni sec uz je davno vymetana a je to pekne ridky, luxusni to moc teda neni, aspon u nas... jako neco narostlo ale luxus vypsda jinak. ted by uz zse mohlo pomalu chvili neprset, at se ty sena daji udelat....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Máte teď mnohem více deště než je letos tady...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, tady zatim furt jen prsi. Prvni sec bude urcite luxusni a troufam si tvrdit, ze mozna letos budou i otavy.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a já přidám kozí okénko.... jak poznáte, že jsou kůzlata už velká a samostatná? Přeci když sama vylezou na kozí pařez :-))

PES
    PES --- ---
    Zatím byl (alespoň na konci) mokrý Máj, pokračuje to zatím i na začátku června, voda postupně i vsakuje do hloubky...
    ...tak snad nebude v létě takové sucho jako v létě 2018 - foto stejné řeky, i když to tak nevypadá, horní je foceno přímo z koryta zhruba v místě, kde na spodní fotce (focené z mostu) jsou po pravé straně ve stromořadí za mezerou dva stromy těsně u sebe (tj. v korytě je to na fotce na hranici horní třetiny fotky)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: beránka fakt závidím...:-)) Jsem od podzima nebyla v sedle, to bude zase odřená prdel, až na něco zase vlezu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: a jakeho ma mekouckeho beranka na sedle :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: muj jezdecky vzor :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam