PES: no tak to i o tom, jak to člověk nasadí. U nás třeba ve stájích ustájko je $500/ měsíčně, kovář je 100-120 každý 6 týdnů, takže cca 600 měsíčně - tj. jeden den se pronajímá za 25 (já jsem dělala za stovku měsíčně když to bylo pravidelně třeba každá neděle). Tohle je částka, které se každý může normálně dopočítat - a protože jsem koně neměla jako byznys, tak jsem to brala tak, že sice se na tom neobohatím, ale zase mi "ušetří" cestu do stájí a čas, který bych musela koni věnovat (a který jsem neměla).
Pokud je pronajímač osoba, která nezvládá koně samostatně, tak si musí platit trenéra extra - a to je taky v podmínkách pronájmu.
Voltižáci - platíme za koně extra, protože kromě toho času, co na tom stráví děti, se platí ještě trenérka, která s nima dělá dezúru a majitelka je bere do terénu. A to "se" prostě musí s tím koněm dělat, a potřebujeme, aby to dělal někdo, kdo to umí a kdo ví, co ten kůň potřebuje (jezdí na nich většinou lonžérky, které vidí, jak se kůň chová při voltiži - a kde je potřeba pomoct nebo zabrat).