Při čistění přístřešku (v dešti a blátě se zjevně moc chuti službám do toho neprojevilo) se mi pod lopatu postavil Vobluďák, ale ten už naštěstí chápe co znamená "zalez do rohu" (postaví se do toho vyčištěného a čeká), ovšem "pomáhat" přišly i shirka (jako vrchní kontrolor obsahu nabraných lopat před vyhozením) a samozřejmě andalušanka (pomazlit a hlavně prý seškrábat zaschlé bláto - aby si mohla nabalit čerstvé, mokré, měkké), tudíž mi ta práce trvala asi tak 3x déle, než kdyby ještě počkaly u sena a přišly až odložím lopatu (to obvykle umí Vobluďák - pokud nemá úplně náladu na mazlení, tak dokud hážu s lopatou, tak je u sena, ale jakmile lopatu odložím ke stěně, tak obratem stojí v přístřešku připravený na vyčištění, vybrání z kopyt a nejlépe i výlet z ohrady)...
Andalušanka pak (zpět u sena na foto dole) byla na nějakou omezenou dobu nejčistější za (prý) několik posledních dní (no spíš za celý blátivý měsíc).
Vobluďák se mnou pak šel z ohrady a ke stáji, kde došlo ještě na "mytí podvozku" a pak měl volno na pasení na trávníku, kde se ovšem chtěl vyválet - což jsem mu zarazil (udělal by tam flek + sám by se nabalil blátem) a převelel ho na jízdárnu - byla moc mokrá, tak ji obešel, na několika místech pečlivě prohlédl, zda by se přece jen někde nedalo vyválet, ale smutně pak došel zpět ke vchodu - abych ho pak poslal ke spodní kruhovce, kde si nakonec sušší místečko našel a ke spokojenosti se dosyta vyválel...