• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak asi "špatná" stáj :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak našla, ale ty se běžně neválejí po stájích :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn... to není o tom jezdit na nějakém laciném kusu syntetické kůže za pár šupů... No jako bys nenašla i u Vás sedlo za $2,000+ ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi furt přijde šíleně předražené..... asi se nepohybuju v těch správných kruzích :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak ono to znamená několik sedel, tudíž cena za jedno pak je nižší - a lepší skokové sedlo za 30-50k či drezurní za 50-100k není problém najít...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a ještě k tomu byly sedla zjevně pozlacený, či co... za dvě stě tisíc... ty voe...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to je chuj :))))
    PES
    PES --- ---
    To fakt musí být IQ, když nedojde na to, že sedla jsou tak specifický artikl, že krást se je hrozná pitomost...
    Odsouzený pracoval v jezdeckém klubu, ukradl tam sedla za 200 tisíc - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...dsouzeny-pracoval-v-jezdeckem-klubu-ukradl-tam-sedla-za-200-tisic-40341760
    PES
    PES --- ---
    Než to pak jel pan stájník odhrnout, tak Vobluďák stál v přístřešku a jen řehtal, abych přišel já za ním (je to ta černá skvrna v šeru přístřešku :-))...
    ...andalušanka už vylezla na ten kousek, co jsem odhrnul před přístřeškem včera, ale shirka už pomalu mířila k východu z ohrady (co kdyby z toho přece jen něco káplo - a ono káplo, cestou našla pod stromem čerstvě upadené jablko, tak ho opatrně sebrala, aby ho nezamáčkla do bláta).

A někdo od koní na ranči je asi fanouškem Simonovic kočky (kdo neznáte, dejte si na YouTube heslo Simon's Cat)...
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes jen na pár chvil za koníčkem, nejdříve koukal z přístřešku a jen řehtal, ale jít do bláta se mu nechtělo...
    ...ale když z přístřešku vylezla shirka (ta se prostě nenechá připravit o potenciální jakýkoliv zisk ;-)), tak došel nakonec také.
    Alespoň umýt nohy, vybrat z kopyt, schroupal několik jablek (a loudil ještě o další ;-)) a i přes naznačování, že bychom mohli dnes opět na procházku, tak bohužel musel zpět do výběhu (tam alespoň najel pán s traktůrkem s radlicí na sníh shrnout bokem to nejhorší bláto - asi si paní rančérová prohlédla poslední fotky a pohnula se k akci)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: "...odbornika muze drazdit, ale vy si ji ani nevsimnete!" :D
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Také mne pobavila, ale nechtěl jsem to zbytečně komentovat :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: No ta trava v hube tomu dodava grady :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Dnes koníček naznačoval podobné vzevření při tom nacválání... opravdu měl dnes náladu na to se předvádět...
    PES
    PES --- ---
    Dnes si Vobluďák užil čištění (a opět vzorně stál při umývání spodku nohou hadicí - a ve volnosti), potom již zmíněné vyválení v písku a pasení a také krátkou procházku (při cestě k výběhu naznačil, že by se ještě prošel po souběžné cestě - asi 500m tam a pak 500m zpět - na konci je další flek stále ještě dobré trávy). A pak měl náladu na "blbosti" - od té trávy najednou vyrazil z místa cvalem (neměl kam zdrhnout, doběhl by jen na ranč), ale po 10 skocích se zastavil, otočil a podíval, že já za ním neběžím - tak na zavolání přišel zpět se hlavou pomazlit. A aby měl radost, tak cestu zpět jsem vždy popoběhl napřed a jak jsme byl cca 100m napřed, tak koníček z kroku naklusal a doběhl mne (a zase se vzorně zařadil), abych mu zase "utekl. Vysloveně u toho ožil a hodně ho to bavilo...

A když jsem opouštěl pak ranč, tak přijížděl majitel, takže jsme na sebe jen mávli přes sklo auta...

A ještě jedna strouha pro odvodnění spodní části výběhu. Ty včerejší tři kanálky znatelně pomohly s blátem v okolí napáječky. Každý litr pryč z výběhu je v této době úspěchem...

Potom ještě odbahnit poměrně velký flák plochy před přístřeškem, aby tam nestála voda a odtékala bokem... ale nevyfotil jsem to z blízka, kde by byly vidět rozměry té vyčištěné plochy (větší než plocha přístřešku)
    PES
    PES --- ---
    Dnes již přeházeny tak dvě tuny bláta (ale včerejší stružky znatelně pomohly), dnes jsem odstranil bláto z velkého kusu před přístřeškem, aby odtamtud také voda pokud možno odtékala dál po spádnici...
    ...a koníček už má za sebou očistu i vyválení se v písku, takže se teď na sluníčku spokojeně pase...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Obavam se, ze bude hrat maximalne nenazranyho blondaka.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: kdyby byl Norman černý, mohl by hrát koně z Apokalypsy...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A dneska dalsi! Zda se, ze si na kazdej kostym poridim jednoho fotografa.

PES
    PES --- ---
    Při čištění přístřešku (ovšem oproti stavu před týdnem byl celkem v pohodě) přebrala "kontrolní funkci" andalušanka, která se hned postavila na první vyčištěnou část (a samozřejmě "aktivně překážela", aby to vyhazování přístřešku trvalo 3x tak dlouho)...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam