• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: zvyknou si
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jak říkám, já jsem asi divná a jsem z divnýho kraje :-))

OT - přestěhovali jsme kozenky, máme je teď u domu a jsou teda z toho jurodivý... snaží se zdrhat, přitom neví kam, lítají, ječí... když je zavřu do chlívku (kam nechtějí), tak časem zmlknou... když je nechám ve výběhu, tak se snaží protlačit skrz vrátka, plot atd... zvyknou si? Jako jo, odervali jsme je v srpnu od mláďat, teď byly tři měsíce u chovatelky, kde to znají, a dke mají malé stádečko (a kozla!) - teď jsou samy a na novém místě....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no tak ono bezne drezurni sedlo stoji treba 60.. znackovy top na miru muze sat i tu stovku..
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn, cpát prachy do vyžilých hajter namísto do kvalitního vybavení... no děs :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... stejně mi tak drahé sedlo přijde divné... jako chápu, že "tolik stojí", ale nevidím v tom tu hodnotu, nebo jak to napsat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: určitě.... místa, kde se starají o vysloužilé, zanedbávané a týrané koně, jsou v zásadě špatná místa pro výskyt mnohatisícových sedel...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak asi "špatná" stáj :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak našla, ale ty se běžně neválejí po stájích :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn... to není o tom jezdit na nějakém laciném kusu syntetické kůže za pár šupů... No jako bys nenašla i u Vás sedlo za $2,000+ ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi furt přijde šíleně předražené..... asi se nepohybuju v těch správných kruzích :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak ono to znamená několik sedel, tudíž cena za jedno pak je nižší - a lepší skokové sedlo za 30-50k či drezurní za 50-100k není problém najít...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a ještě k tomu byly sedla zjevně pozlacený, či co... za dvě stě tisíc... ty voe...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to je chuj :))))
    PES
    PES --- ---
    To fakt musí být IQ, když nedojde na to, že sedla jsou tak specifický artikl, že krást se je hrozná pitomost...
    Odsouzený pracoval v jezdeckém klubu, ukradl tam sedla za 200 tisíc - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...dsouzeny-pracoval-v-jezdeckem-klubu-ukradl-tam-sedla-za-200-tisic-40341760
    PES
    PES --- ---
    Než to pak jel pan stájník odhrnout, tak Vobluďák stál v přístřešku a jen řehtal, abych přišel já za ním (je to ta černá skvrna v šeru přístřešku :-))...
    ...andalušanka už vylezla na ten kousek, co jsem odhrnul před přístřeškem včera, ale shirka už pomalu mířila k východu z ohrady (co kdyby z toho přece jen něco káplo - a ono káplo, cestou našla pod stromem čerstvě upadené jablko, tak ho opatrně sebrala, aby ho nezamáčkla do bláta).

A někdo od koní na ranči je asi fanouškem Simonovic kočky (kdo neznáte, dejte si na YouTube heslo Simon's Cat)...
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes jen na pár chvil za koníčkem, nejdříve koukal z přístřešku a jen řehtal, ale jít do bláta se mu nechtělo...
    ...ale když z přístřešku vylezla shirka (ta se prostě nenechá připravit o potenciální jakýkoliv zisk ;-)), tak došel nakonec také.
    Alespoň umýt nohy, vybrat z kopyt, schroupal několik jablek (a loudil ještě o další ;-)) a i přes naznačování, že bychom mohli dnes opět na procházku, tak bohužel musel zpět do výběhu (tam alespoň najel pán s traktůrkem s radlicí na sníh shrnout bokem to nejhorší bláto - asi si paní rančérová prohlédla poslední fotky a pohnula se k akci)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: "...odbornika muze drazdit, ale vy si ji ani nevsimnete!" :D
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Také mne pobavila, ale nechtěl jsem to zbytečně komentovat :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: No ta trava v hube tomu dodava grady :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Dnes koníček naznačoval podobné vzevření při tom nacválání... opravdu měl dnes náladu na to se předvádět...
    PES
    PES --- ---
    Dnes si Vobluďák užil čištění (a opět vzorně stál při umývání spodku nohou hadicí - a ve volnosti), potom již zmíněné vyválení v písku a pasení a také krátkou procházku (při cestě k výběhu naznačil, že by se ještě prošel po souběžné cestě - asi 500m tam a pak 500m zpět - na konci je další flek stále ještě dobré trávy). A pak měl náladu na "blbosti" - od té trávy najednou vyrazil z místa cvalem (neměl kam zdrhnout, doběhl by jen na ranč), ale po 10 skocích se zastavil, otočil a podíval, že já za ním neběžím - tak na zavolání přišel zpět se hlavou pomazlit. A aby měl radost, tak cestu zpět jsem vždy popoběhl napřed a jak jsme byl cca 100m napřed, tak koníček z kroku naklusal a doběhl mne (a zase se vzorně zařadil), abych mu zase "utekl. Vysloveně u toho ožil a hodně ho to bavilo...

A když jsem opouštěl pak ranč, tak přijížděl majitel, takže jsme na sebe jen mávli přes sklo auta...

A ještě jedna strouha pro odvodnění spodní části výběhu. Ty včerejší tři kanálky znatelně pomohly s blátem v okolí napáječky. Každý litr pryč z výběhu je v této době úspěchem...

Potom ještě odbahnit poměrně velký flák plochy před přístřeškem, aby tam nestála voda a odtékala bokem... ale nevyfotil jsem to z blízka, kde by byly vidět rozměry té vyčištěné plochy (větší než plocha přístřešku)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam