Dnes si Vobluďák užil čištění (a opět vzorně stál při umývání spodku nohou hadicí - a ve volnosti), potom již zmíněné vyválení v písku a pasení a také krátkou procházku (při cestě k výběhu naznačil, že by se ještě prošel po souběžné cestě - asi 500m tam a pak 500m zpět - na konci je další flek stále ještě dobré trávy). A pak měl náladu na "blbosti" - od té trávy najednou vyrazil z místa cvalem (neměl kam zdrhnout, doběhl by jen na ranč), ale po 10 skocích se zastavil, otočil a podíval, že já za ním neběžím - tak na zavolání přišel zpět se hlavou pomazlit. A aby měl radost, tak cestu zpět jsem vždy popoběhl napřed a jak jsme byl cca 100m napřed, tak koníček z kroku naklusal a doběhl mne (a zase se vzorně zařadil), abych mu zase "utekl. Vysloveně u toho ožil a hodně ho to bavilo...
A když jsem opouštěl pak ranč, tak přijížděl majitel, takže jsme na sebe jen mávli přes sklo auta...
A ještě jedna strouha pro odvodnění spodní části výběhu. Ty včerejší tři kanálky znatelně pomohly s blátem v okolí napáječky. Každý litr pryč z výběhu je v této době úspěchem...
Potom ještě odbahnit poměrně velký flák plochy před přístřeškem, aby tam nestála voda a odtékala bokem... ale nevyfotil jsem to z blízka, kde by byly vidět rozměry té vyčištěné plochy (větší než plocha přístřešku)