• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    To nevymyslíš...
    Na Prostějovsku zmizel senior s poníkem. Našli ho namol, zvíře vyměnil za flašku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ku-zmizel-senior-s-ponikem-nasli-ho-namol-zvire-vymenil-za-flasku-40344042
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    když jste zvědavá koza, nutně chcete vidět, co se děje venku, ale venku fouká vítr a posněhává, že by kozu nevyhnal...

PES
    PES --- ---
    PES: Jinak byl koníček dnes návštěvou potěšen, hned šel od sena k východu (to je výhoda, netřeba se brodit :-) - ostatní majitelé často závidí)...
    ...a nálada mu nezmizela ani když se posléze (co už jsem se pomalu balil zpět) objevil majitel i s rodinou, takže si přebral vyčištěného a dobře naladěného koně přímo k nasedlání, aby se i s rodinou šli všichni projít a koníček svezl jejich malou holčičku.
    PES
    PES --- ---
    PUPEK: Ke "stavu podvozku" andalušanky a shirky (před čištěním) asi toliko

a ještě to andaluské čuně (přišla a chtěla také "pozornost a péči" :-)) - v pozadí spodní fotky traktůrek, kterým se zrovna protahovalo (odhrnovalo) bláto
    PES
    PES --- ---
    Je sice chladno (nemrzne), ale koníček si zasloužil vytáhnout z výběhu a deky, vyčistit, umýt podvozek, nechat vyválet v písku, znovu oprášit a nechat popásat...

PES
    PES --- ---
    PUPEK: Byly roky, kdy to bylo zlé... byly podlomy anebo (třeba shirka) měla mokvající puchýřky na zadních skoro až k zadku (se docela oháněla při ošetřování a kopala pěkně do zdi - naštěstí do lidí fakt nechtěla - než zjistila, že jí to umytím a ošetřením uleví... pak se začala naopak rovnou nastavovat).

Od té doby "kdo myje, ten jede" - no a jak bylo snad vidět z fotek, tak já jsem snažím jak mýt, tak ještě investovat čas a fyzickou sílu na prohazování alespoň cest v tom blátě (koně nejsou blbí a chápou proč mají chodit mimo hluboké bláto)...
    ...teď jsem se tam (bohužel) týden nedostal, ale jelikož nad ránem mrzne a přes den teplota nijak moc nestoupne, tak to bude tužší (to, co jsem odházel, už předtím udrželo slušně i traktor, takže ztuhlé to je určitě OK - samo, snad rančérovic dali pokyn stájníkům, aby z toho odházeného alespoň obden posbírali trus... stejně jako předtím dali na nápad, aby tu nejřidší oblast vzali traktůrkem s radlicí na sníh, takže se to odhrnulo bokem)...
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    PES: hele jak to máte s podlomama v takovým bahně.....možná jste to tu řešili, nečetl jsem, jen koukám na fotky
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Think big! :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, myslím, že se bez bizonů na dvorku obejdu s docela lehkým srdcem :-)) Budu raději řešit slepičky a kozenky :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Asi jste pořídili malý pozemek... tyhle nepořídíte :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsou nacvičení, bys nevěřil, jakou akrobacii tím jazykem zvládnou, aby si schlamstli granulku.... jinak tohle je taková malá kravička :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To je ale jazýček... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    máme Díkuvzdání... někdo v zimě sype ptáčkům, u nás, na Divokém Západě, máme jiné zvyky...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já mám jednu slepici australorpa, tak jsem se začala děsit, jestli to není to "torpédo"... ale je z těch mých slepic nejméně "splašená", tak si myslím, že ne... a je to ta, co vychází docela dobře s malou slepicí.... vlastně dusno dělá hlavně barred rock, která má být (jako plemeno) "hodná".... takže je to velmi indivindi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: takove ty velke tezke slepice :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: co je "australské torpédo"

Ze slepičího bojiště - když jedna slepice prudila tu malou, tak ta si vylítla na paletu, co tam mám pro kozenky a machrovala z palety - a druhou slepici zahnala :-)) Tak si myslím, že to bude dobrý, že si to holky srovnaj... ona ta malá je Ameraucana, vypadá jak dravec a zřejmě si nenechá tak úplně srát na hlavu... ale zrovna o ní bych nerada přišla, má snášet modrá vajíčka... :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: kdyby to byl nejaky mensi pekne kohoutek, tak by to mohlo fungovat ;) zadne australske torpedo
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: :-))))

P.S.: A dobré ráno (tady) a dobro noc u Vás (no jo, vždyť vy máte o hodinu víc než předtím :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: náhodou, kozenky jsou boží... a chytrý a srandovní a krásný! Ty moje mi tu zdrhaly, tak jsem s nima měla pohovor... no beta furt chce zdrhat - a alfa jí v tom brání a normálně jí za to trestá - když se snaží beta prorvat vrátkama, tak jí alfa odstrkuje a odtrkuje... a když beta prostrčila hlavu plotem, tak jí alfa kousala. Jako teda moje alfa je asi autista, nemá smysl pro humor, ale má ohromný smysl pro pořádek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam