• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: je nádherná.... takhle cvičený je teda nemám... jsem se je dneska snažila vyhodit ze stodoly na mráz a mohly se pominout, aby se dostaly zpět dovnitř.... BR a Australorp se nechají alespoň vzít, ale Ameraucana vůbec... tak doufám, že bude alespoň snášet ta modrá vejce, když už není přítulná!
    PES
    PES --- ---
    MIST: Ta jde po očích... Po očích! :-)
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: no vsak, on je ma jak cviceny orly

MIST
    MIST --- ---
    VAMPY: ano, presne tak jsem mu to vysvetlila .....nenadchnulo ho to :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Nejsem si jista, ze tohle synovi Mist pomuze...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Ale notak vzdyt je to jenom slepici perioda. Zadny potraty nebo detskou genocidu v tom nehledejte... spis menzes :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: ale jinak už jsem se s tím setkala - známá měla zachráněnou kachnu a říkala, že nemůže jíst vejce někoho, kdo se s ní večer dívá na televizi :-))(kachna se vylíhla ve škole, později než všechna kuřátka a zjevně se identifikovala jako člověk :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: to je ten vtip, jak přijde páreček do restaurace a číšník říká, že ve specialitách mají uzený kravský jazyk. A chlápek, že si to dá, a slečna se ošívá a že přeci nebude jíst něco, co měla nějaká kráva v hubě. A číšník se ptá "a co by si teda madam přála?" "vejce"
    MIST
    MIST --- ---
    Ja vam rozumim vsem.....driv jsem pekla hodne, mnoho druhu. Pak jsme se toho nejak prejedli, a zacali jsme mit chute na zakusky, co prodavaji v Cesku v cukrarne , a tak jsem pekla ty - kokosky s kremem, laskonky, rakvicky, vetrniky, puncak.
    A letos jsem zadelala jen na jednu davku lineckeho, nedostala jsem se jeste k peceni a syrove testo v lednici uz v mezidobi nekdo snedl. Ho-ho-ho, tim bych to pro letosek odpiskala :D

Jinak hlasim, ze nam zacala snaset jedna slepice. Je sranda je pozorovat, ona si zaleze a ty zbyle tri jdou s ni do kurniku a asi ji tam fandi pri tlaceni :D Jinak si neumim vysvetlit, proc by tam s ni byly.

Jako rodina jsme se projevili jako desivi city slickers - se zahanbenim priznavam, ze mame problem jist vejce nasich pratel....ehmm slepic :DDDD
    Syn se nedokazal prenest pres to, ze by mel jist neco, co jeho milovana Fluffy vyprdla ;DDDD Takze vejce udelal k snidani tatinkovi, aby to na nem ozkousel, zda je to jedle ;DDD
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Tak jo, ja letos 4 druhy a to sakra staci, ne? :D
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: ale jistě, to bylo k tomu proč tehdy cca 30 druhů... (ovšem proč kvůli kapitalismu a moderní uspěchané době úplně zabíjet nějaké zkušenosti a ztrácet um, no ne?)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ja nevim jestli sis vsimnul, ale za totacce uz dvacet let neni ;)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no za totáče toho na Vánoce moc jiného udělat nešlo, dárky se sháněly (jako ve významu "fakt sháněly") už od ledna :-/ a stejně byly většinou spíš praktické... takže to cukroví byl bonus (navíc tehdy rodiče s pevnou pracovní dobou od-do a pak "s čistou hlavou" pryč, to bylo na pečení odpoledne od těch cca 16-17h docela čas).
    Ale teď mne mrzí, že otec (vystudovaný ing. chemik, ale z rodiny s bývalou vesnickou pekárnou) mne nikdy nic nenaučil, i když to uměl, ale nedělal - alespoň tu velkou pletenou vánočku bych fakt chtěl umět jako on (tu dělával).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: DPD mi letos vozi balicky tip top, dvakrat jsem ted posilala balik, do dvou dnu tam byl.. postu nebrat ofc
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: to verim ze to bylo dobry, pro me jen takove mnozstvi cukrarske prace predstava z jine planety :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No letos to bude slabší, není spolehlivý kurýr :-(
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Tak baví... samo, že mít koně u baráku, tak kromě práce pro klienty bych nestihl z cukroví skoro nic (možná tak rychlé věci jako linecké, perníčky a tak.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja jsem v minulejch letech dostala od Pesa vzdycky vanocni balicek a bylo moc dobry :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: teda 19... jako... ja jsem radsi u koni nez u plotny no :))))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: 15 druhu, to mi prijde fakt sahly :) 31 ani nemluvim... no ale kdyz te to bavi :)))
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Ale tak rozdá se to... (ségra, její tři děti a děti těch dětí, na pár - asi 15 - "vzorkových balíčků" se vždy celý rok těší i někteří nejbližší známí a mí opravdu dobří zákazníci)...

Já to jíst prakticky nemůžu (kdo by to pak těžce dostával ze špeků, že? ;-)), ale snažím se postupně přebrat rodinou tradici (jako zvládám dobře asi 1/3 toho co peče mamka, takže letmo odhadnuto se letos dostaneme tak těsně k 19 druhům... ale kde jsou doby minulé, tuhle jsem vzadu v kuchařce našel zažloutlý list odfajfkovaného seznamu pečení z půlky 80.let, kde těch druhů bylo 31 a navrch ještě perníková chaloupka velikosti menšího hradu se zdobením cukrovou polevou - to si pamatuji, jak jsem tvořil "rampouchy" a na střechu maloval tašky/došky (?) a doprostřed každého ještě lepil půlku vlašského ořechu ;-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: prosimte, a kdo u vas ty kvanta cukrovi pak ji?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam