já to stejně nechápu, že v tom někdo toho koně nechá... Nedoušek byl v 80 let starých stájích, sraček milion, ale vystřídal tři paddocky, a kromě toho prvního, kdy to bahno bylo fakt neřešitelné, tak se s tím vždycky dalo něco dělat. Textilie, štěrk a na to podložky (a protože jsem šetřivá, tak to byly částečně pásy od přepravníku), v druhém případě mi největší bahno stáhnul majitel traktorem a pak to to přišly tyhle věci.
Ale je pravda, že u nás s novými "majiteli" (mají to v nájmu, ale tak víte, jak to myslím) se zrušilo připlácení za vyklízení - vyklízí se všem a je o to navýšené ustájko, takže nemůžou šetřílkové nechat stát v koně v sračkách (které pak tečou do sousedních paddocků) - a nechají vždycky navézt náklaďák štěrku a za pár fufníků si člověk může odvézt kolečko - nebo i si nechat k paddocku dovézt větší množství traktorem. To mi přijde fajn - že je v ustájku základ (úklid) a pokud chce člověk něco budovat a vylepšovat, tak si připlatí - ale fakt to nejsou závratné částky. Určitě menší než výdaje za veta :-(