• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to je fakt epický :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Taky mam obrazek! Zimni a epicky!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    aby sem nedával fotky pořád jen Pes.... tak vám představuju Chance... že je slepá, to je jasný poměrně hned, že je to obstarší kůň, to taky člověk pozná... ale že je jí dvaatřicet, to mě fakt překvapilo...

PES
    PES --- ---
    Dnes vše zamrzlé a přímo na zemi všude vrstva ledu z té ledovky co padala mezi nedělí a pondělkem...

Andalušanka špinavá jako to čuně - jak ona to dělá a hlavně proč to dělá? Mít koně čuně je holé neštěstí...

Shirka vyhlížela a připomínala se, že se musí pomazlit, podrbat a tak - asi jako jediná jevila nadšení pro nějaký výlet, takže se pak nabízela u východu, že je připravená něco dělat... Zatímco ze zbytku osazenstva byly vidět jen ty zadky nad žrádlem..

Vobluďáka jsem vlastně ani při čištění bez deky nevyfotil, mazlík se nastavoval, jak koušou chlupy co pod dekou vypadají anebo se vydřou, a ještě u toho zvládal dělat hlavou "miloučké xichtíčky" koníčka co bez pamlsku za minutu přece umře hlady (filuta), až by si i krk zauzloval, aby měl nos u ruky i během čištění... Takže jen hromadná fotka jak se všichni ládují (zepředu)...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Tohle byl zajímavý projekt botiček pro koně, škoda, že to moc neklaplo :/
    Equestrian Trash - Megasus Horserunners
    https://www.youtube.com/watch?v=9gMs2Id3nPM
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: ano, přesně ty :-)))...
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    CAROLIAN: stačilo by, kdyby za to ti zelení šašci dostávali pořádný pokuty
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: Myslíš české ježky?
    Rozsocháč – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozsoch%C3%A1%C4%8D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nebo takové ty tankové zátarasy - takové ty čtyřšpice :-))
    PES
    PES --- ---
    Teplo a deštivo před víkendem bylo hrozné... kdo nedal pláštěnku, tak měl koně zválené podobně jako vypadala (ne)Mlaďoška - pro zvýraznění částečně očištěno...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To by muselo být jako zeď na hranici s Mexikem... ;-))) Jinak bez šance...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PUPEK: oplotit proti prasatům - to je asi marný nápad, co? Projdou vším...
    PES
    PES --- ---
    Po ránu lehce mrazivo, ale dnes dostane místo pláštěnky na 2 opravu mrazivé dny deku a pak, zase při deštivé oblevě převlékání v úterý do pláštěnky...
    ...dnes jen necelých 5km kolečko na dohled a kolem řeky. Jak se na sluníčku "rozehřál", tak měl roupy jako že poskočí 2 skoky skoro na místě a že by se jako rozběhl (že by se chtěl honit, najednou ;-)).

PUPEK
    PUPEK --- ---
    CAROLIAN: koně sis tím poradí, to je v pohodě, akorát tam vyklepáváš traktor, když to potřebuješ přesekat a fakt tam nic pořádně neroste a to je nejhorší
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PUPEK: tak to musí bejt radost.... nelámou si v tom tankdromu pak zvířata nohy?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: aha, já jsem měla drážkované... na jednom typu byly vysloveně drážky, druhý tam měl takové kosočtverce - ty byly úplně nejlepší...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Z jedné strany drážkované jsou lepší (i když v průmyslu je většinou nemají až tak rádi, protože ideální je mít možnost je po částečném opotřebení z jedné strany jednoduše otočit a ještě nějakou dobu používat)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ja jich tu mam hodne, koupene s barakem a mokry klouzou vsechny... ale mozna jestli na nem jsou nejake drazky tak to bude lepsi
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    CAROLIAN: to je pravda, je to z hlediska uživení se...nám do toho hážou vidle ještě myslivci se svejma prasatama, který nám vždycky rozrejou minimálně 1/3 ohrady
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: je to kus od kusu... já jsem měla klouzavej jeden a když jsem ho otočila, tak neklouzal...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Hele, asi mam nejaky divny, zatim mi to na nich jeste neklouzlo. Zaplatpanbu! Mam v planu si je vzdycky na zimu vytahnout a na jare sklidit. TO by mohlo bejt dobry!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam