• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Tak a zase to s počasím vypadá na éru bahna :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: trenérka bydlí na ranči (respektive je to její ranč) a s koněma tráví spoustu času. I jak jsem sem dávala tu slepou kobylu - na to, že je jí dvaatřicet, tak vypadá super (a to má dlouhé tělo, jsem překvapená, že nemá zborcený záda a pupek alá Vobluďák) a na to, že je slepá a nechá se od cizích hladit a otlapkávat a neleká se a nebojí se... všichni koně jsou bosky, mají na střídačku dny, kdy pracují a to jsou v paddocku, a dny, kdy jsou puštění na pastevko... majitelka má asi metr padesát, třicet kilo a strašně protivný pisklavý hlásek... ale má koně, kteří nevyužijí příležitosti zdrhnout, neplaší se, když je najednou otlapkává hejno holčiček nebo když kolem nich proletí igelitový pytlík :-))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Důležité je, aby "makat" chtěla a k tomu věřila lidem, že to co chtějí má nějaký důvod...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Kdyz uz to znaj, tak zcela bezny. Ale vzdycky to potesi videt, kdyz ty zvirata makaj spravne :)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Moc pěkné... zjevně vychované, naučené... a tak to má být...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dnešní zážitek... doufám, že vám nepřijde zvláštní a nebudete se ničemu divit a budete si říkat, že a co jako...

... jak dlouho myslíte, že trvá naložení haflingera (valach), neurčité velké kobyly, velkého valacha (dutch warmblood, nechce se mi hledat český překlad) a clydesdaleky do jednoho přívěsu? Můj odhad jsou cca čtyři minuty - nakráčí hafl, uváže se, zaklapne se přepážka a jde kobča, uváže se, zaklapne se přepážka, nakráčí dutch, uváže, zaklapne se přepážka, akorát clydesdalka na zlomek vteřiny zaváhá (já bych váhala taky, ono to vypadá, že se tam tenhle tančík nemůže vejít, ale vejde, v pohodě) - a šup, jede se.

Dceřin nový voltižový oddíl - mají imho naprosto fantastické koně, totální plyšáky a profíky... pět hodin v zapůjčené hale, od příprav na představení (různé zatloukání, volání, tahání drátů, stěhování beden, mávání skládacíma židličkama, ječení dvacítky holčiček atd.), přes vlastní představení (hudba, kostýmy, potlesk, volání, fandění) až po skládání (opět židličky, bedny, dráty atd.) a kromě mírného (zvědavého) překvapení dutche nad tím, že na druhé straně zrcadla se zjevil další dutch absolutně bez vzrůša...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: ugh... tak držím palce, ať se z toho vymotáš... Zanzibar je rázem mnohem lákavější :-))
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Něco jako?
    Češi mají zimy a nařízení dost, Zanzibar je oblíbený jako ještě nikdy - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...i-maji-zimy-a-narizeni-dost-zanzibar-je-oblibeny-jako-jeste-nikdy-40351072
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Az se dostanu z pobrezi do Bestincovidlandu, tak bych se rada stavim :D
    PES
    PES --- ---
    ROFL :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Kdyz se stavis a budes pet chvalu na me hrebce a bezudidla a metody, slibuju, ze te naucim troubit na roh :)))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Nekolikrat jsem to zkousela a bylo to velmi zalostne...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: No, od toho uz rohy bejvaj, ze se na ne troubi >.>
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Vydavalo to fakt zvuk?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: takže být trubačem asi nebyla žádná sranda, haha... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Diky! To troubeni za jizdy je extrmne zabavna vec. Clovek ma sklon si vyrazit zuby :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to je fakt epický :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Taky mam obrazek! Zimni a epicky!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    aby sem nedával fotky pořád jen Pes.... tak vám představuju Chance... že je slepá, to je jasný poměrně hned, že je to obstarší kůň, to taky člověk pozná... ale že je jí dvaatřicet, to mě fakt překvapilo...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam