• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: spis znovuobjevuje, ale to je vecny, porad se clovek uci :) to tahani na spagatu uz jsem delala i s kobylou, takze planuju to podobne, ale pomalu, tedka oprate :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Jakoze misto oje bude Anabel ruka? Covece to je skvelej napad! Akorat teda ja bych takhle mohla tahnout leda pneumatiku od jizdniho kola :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No vidis, to mne ani nenapadlo a pritom to je asi nejpravdepodobnejsi, ze by ho nekdo nacpal jeste teplym rohlickem
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jsem, no :(
    ANABEL_LEE: Libi se mi, jak stara, okorala, vetry oslehana konarka objevuje krasu uceni se s konem, jako za mlada :D Jinak moje rada, pokud to chces udelat mumu, je dat si tu pneu na spagat do ruky a tahat to za nim, abys to mohla kdykoliv pustit. Je to takovy miloucky a bezpecny pro vsechny zucastneny, kdyby treba kone chytil psotnik, ze ho neco pronasleduje.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja vcera zkusila i druheho ponika, jak mu to pujde na opratich. On je desne intelignetni a sikovnej, ale takovej ten chlapskej egoista. Takze jsem ho trochu lonzovala a pak mu zapla lonz jako oprate. Vysel, sel asi deset metru ukazkove. Pak zjistil, ze vlastne nejde sam, ale je ovladan, takze mi rekl "tak takvou chujovinu ja teda z principu delat nebudu, proste ne, co sis to zas vymyslela". takze zacal couvat. inu, podporila jsem ho a couval tak 50 metru.pak uz to bylo neprijemny, tvaril se na me zhnusene, ale sel trochu dopredu. Kdyz jsme zkusili zatocit, zase ze tohle delat nebude a zacal couvat... no zkratim to, parkrat pocouval, a pak teda zjistil, ze je to vlastne jako jezdeni aale bez zateze a najednou krasne chodil vlnovky a kruhy, zacatel, zastavil... takze to pujde, to pujde :) pobavil me :)))) kdybyste videli ten jeho vyraz :D ale on to prijme, musim ho hodne chvalit, rikat mu jak je krasneh a chytrej a jak mu to jde ... no a pak uvidime, jestli da pneusku, to nevim, ale ted se bude aspon chodit ucit drezuru na opratich ;) konec hlaseni v pony jazyce
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jsi idealista :) lidi hrabou na vse, jejich nejejich
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: ja bych mela nejvetsi strach ze mu nekdo bude rvat zradlo, shnily jabka, oplatky, takove ty namky
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak máš to polňačkou nějakých 1400 metrů k Penny (to mám +/-100m stejně daleko LIDL, kam v pohodě chodím pěšky, i když by se dalo použít MHD, ale proč - čekat na spoj a zvláště dnes se tam tísnit s dalšími lidmi)...
    ...to se dá dojít i pěšky bez rizika nechávat oře čekat uvázaného u stromu, že ho z nějakého důvodu napadne se utrhnout a jít si někam.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Tyhle choutky jsem mivala kdysi, ze kdyby mi kun zdrhl, mohla bych ho aspon snadno najit. Existujou docela dostupny trackery pro psy i kocky, ale stoji to prachy a nevydrzi to moc dlouho. A pak za uplne jiny prachy uz jsou trackery pro lovecky psy a ty drzej dlouho a presne, no.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Cip si na nej muzes dat taky (navrch), spis to je k nicemu. Podle cipu zvire nenajdes na dalku. Max ho identifikujes, kdyz ho nekoho napadne naskenovat (nenapadne- ma prece vyzeh)... ja jsem si myslela na nejaky tezky hitech- wifi kamerky, gpsky napojeny na mobilni aplikaci... pri nakupu checknes situaci a pokracujes v nakupu (ci zachranujes pohromu...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: U nas se davaji cipy zatim jen teplasum, chladase porad brutalne zjizvujou na zadech a zadku - coz je teda v cechach stale bezna indentifikace kone. Vyzeh cisla na zadech a plemene na zadku.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nijak, to bych nemohla vystrcit nos z domu, kdybych resila takovyhle veci. Stat se muze kdykoliv cokoliv. Jakoby 800 kg chladasi hrebec. Aby ho nekdo ukradl, musel by vedet kdy a kde budu, aby tam mel nachystanej hengr, pac si nemyslim, ze za tech dvacet minut, co jsem v kramu, nekdo zvladne naplanovat kradez kone, nehlede na pokusy o jeho nalozeni.
    Ale tak primarne fakt nepredpokladam, ze na kone bude kdokoliv hrabat, ponevadz proste ten kun neni jejich. Stejne bych se zachovala ja a v takovym vesmiru chci zit.
    Myslim, ze je to podobny jako s nenosenim helmy, pripadne vozeni duchodkyn. Anebo jezdeni na hrebci na ohlavce.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: co čip? Já mám kozy očipované... tady je teda zákon, že pokud by zvíře skončilo někde v útulku, tak před prodejem / porážkou musí zkontrolovat, jestli nemá čip a informovat majitele uvedeného na čipu....
    U koz to mám teda původně proto, že byly ustájené v místech, kde jsou požáry a pokud by tam hořelo, tak bych se tam taky nemusela osobně dostat, tj. majitelé by evakuovali zvěř někam (nejspíš na nějaké výstaviště nebo tak - ale klidně taky přes dva okresy) - a pak hledej svoje zvíře mezi tisícema dalších.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tak lidi jsou vselijaky. Krade se vsechno a co neni zamceny, to se krade lip... pripadne maji lidi tendence zajimat se o dobrodini jinych, zda zvirata prilis netrpi, atd atd... tak mne zajimalo, jestli to mas nejak vyreseny.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Na druhou stranu, uz od silvestra ma na ohlavce telefonni cislo, takze pokud uz se najde nejakej hyperaktivni kikot, tak pohodicka.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Moc nevim. Proste prijedu, uvazu ho u stromu a jdu nakupovat... To samy u Lidlu v Letech, Billy v Dobrichvicich, na benzince, v Beroune na parkovisti pred Billou (to jeste se Sol).
    Proste normalka. Nenapada mne, proc by mel nekdo resit nahodnyho uvazanyho kone?

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Hele jak toho kone vlastne u toho Penny parkujes? Ja bych se asi dost bala, ze mi na nej lidi budou chmatat a nekoho zrani, nebo ze neco rozbije/ utece, nebo to nejakej dobrodinec ohlasi na mestaky, ze je u Penny odlezenej kun a objevi se tam i s hangrem, pripadne ho nekdo ukradne... vis proste co myslim.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Co muz bejva, kdyz je uvazanej, chudak.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Pardon, praha zapad.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak hlavně když na Tebe dopravní prostředek počká zaparkovaný během nákupu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam