• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Říkejte mi Sněhurko.... krásný princ (manžel) v nedohlednu, já tu bydlím v domečku se sedmi trpaslíkama (teda jen se dvěma, ale víte, co toho sežerou?????), včera šel se mnou na pastvu náš dvorní králík (prostě se pásl vedle kozenek, nějakých pět metrů ode mě a bylo mu to šumák), dneska ráno jsem zjistila, že nám v obýváku poletuje ptáček (musel sem vletět večer, když jsem větrala a měla otevřené dveře - jinak není kudy, okna mají sítě), a v kozím chlívku jsem našla v kýbli na slepičince myšku...

takže opět vystříkávám králíkovo doupě, aby se nenastěhoval pod verandu, musím uklidit celou kuchyň / obývák, protože ptáček kadil všude (a protože byl malinký, tak jsou to takové nenápadné kapičky - na gauči, na schodech - a na větráku u stropu, který je jánevím ve třech a půl metrech), myš jsem jen vysypala na prérii, je to marný, je mi jasný, že do chlívku zase nalezou.... jestli přijde bába s jabkama, tak jí poženu svinským krokem!!!!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: kozí můstek, kozí.... bych si tady vyprosila....

Akorát, že kozy nelezou do bedýnek, ale na bedýnky.... nebo na jiné předměty... oddojovala jsem kozenku, které kůzlata moc nepijí z jednoho struku - a jedna její dcera mi skákala na klín a ta druhá na hlavu.... Já jako myslela, že to bude méně stresující pro chudinky kozenky, když je nebudu oddělovat od matky.... mno.... už mě to přešlo :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak to je hodne velkej osli mustek :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: no s CAROLIAN jsme u těch koz na bedýnkách právě o kočkách a krabicích mluvili...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Asi sis spletl klub, heled. A ani to neni moc vtipny.
    PES
    PES --- ---
    Nedá mi to (z neděle)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nebranim ti delat veci tak slozite, jak jen si vyberes.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Kdyby to šlo, vzal bych každou nohu 3D scannerem aby jsi se mohla vyřádit pohledy z libovolného úhlu :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Hele, nejdulezitejsi jsou pro mne ty obrazky, kde je kopyto stejne ve vzduchu. Moment, najdu mustrik -
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak aby to bylo k něčemu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Hele ani moc nemusis, klidne na hline.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: pokud se mi ho podaří postavit do dobrého postoje na pevný rovný podklad, tak pokud nezapomenu, tak určitě...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Hele, jen tak pro zajimavost, mohl bys mi vyfotit jeho kopyta az tam budes? Staci jen jednu nahodnou. Zepredu, z profilu, z poloprofilu pod uhlem a pak chodidlem nahoru v rovine?
    PES
    PES --- ---
    Víkendový koníček fajn, noha zarůstá (majitel našel foto a info z minulého víkendu až ve ČT, ale obratem zajistil podkováře/vet. aby to ořízl a pořídil ještě nějaký sprej proti hnilobě - a byl rád, že jsem to našel a chytil)...
    ...a "mrcha" koníček seznal, že tráva za stájí je málo a že těch 50m u řeky je přece lepší, tak předvedl "zmizení po anglicku" (zalezl jedním směrem za karavan a za 20 vteřin, co jsem jen sklonil hlavu k přišívání jmenovky na pláštěnku, tak byl najednou na cestě úplně opačným směrem k řece, aniž by bylo cokoliv slyšet). Samo, že jsem šel hned za ním, ale jeho výraz byl jasný "No to je dost, že taky jdeš. A vůbec s čím se tam zabýváš, že mi nevenuješ pizornost - to snad chceš, abych se staral sám o sebe, ne?".

Vyčesal jsem z něj i hromadu chlupů, že by se dal slepit model téměř v životní velikosti, ale nebral jsem ho moc, aby mu ještě i na tenhle týden, kdy se má střídat relativní teplo s další studenou frontou, něco zbylo.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, ne tak uplne, prijel kamarad si nechat prezout, a ja tam zrovna mela holcicku na jezdeni, co mi ted pomahala se stavbou vybehu. Tak jsem holcicku nechala u koni a sla prezout auto. Zaznamenali jsme na pastve nejaky rychly pohyb z garaze a holcicka mi vsechno vypovedela. Jak si normen strcil cumak do ohradniku a jak dostal ranu a jak se lekl, tak pak utikal :)) Dokazu si to velmi zive predstavit!
    PES
    PES --- ---
    P.S.: Ještě zabezpečit (skrýt) ohradník s baterií, aby ho někdo nečmajzl...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Sledovala jsi z úrytu po (předstíraném) odchodu jak se bude hřebec & spol. chovat? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A dneska jsem udelala dalsi hrebik do rakve selky (krome toho, ze jsem kuratum uvarila koprivu s vajickem a kukuricnym srotem a ony mi ted na to serou), a sbouchala bednu na vanu.
    Nejspis to bude na nejakou dobu vsechno, mozna jim vyrobim jeste nejakou drbaci vec, pac je tam jen hola louka. Kazdopadne kone poprve vypusteni, pan hrebec se kratce po mem odchodu jal zkouset, jestli mu projde jeho utekarsky scenar, nicmene dostal mrdu 9000V a ze mne razem opadl veskery strach, ze by snad hajtry zkusily nekdy zdrhnout.

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zase až tak na výkonný přenos to není :-) Svého času se s tím daly rozsvěcet doutnavky (dnes by s trochou pomoci, tj. usměrněním přes diodu a kondenzátor, nejspíš šlo tou indukcí rozsvítit nějakou tu LEDku).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To uz je tatuv rozjetej projekt. Uz tu omotava lesenovou trubku dratem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam