• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    ..a na ranči sousední zemědělec vysadil Trifolium incarnatum...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam zazitek ze vcerejska! Lokalni pani, co ji strouham kone, si poridila tinkera, ale chtela fakt tinkerovatyho, takze si koupila jednoho z tech jatecnich, co si nejaka podnikava zenska taha z irska, bo odkud. Tam nalozi kamion jatecnich koni, tady jednoho proda za sto koliku :D
    No, kun ma pomerne hezkej ramec a vsechno, jen je plesnivej a kopyta nevidela udrzbu v zivote, takze jsem si vcera strihla strouhani divokyho mustanga, kterej tak nejak stezi chape ohlavku. Bylo to super dobrodruzny, spis, nez na upravu kopyt jsem se soustredila na to, aby celkovej prozitek toho kone byl vybornej, protoze to bylo poprvy. Takze zadny tahani, paceni, zvedani moc vysoko... No, behem patnacti minut pochopila koncept, jako odmenu si vybrala drbani (radsi, nez kousky chleba), takze jsem vzdycky drbala na vemeni, pak jsem capla nohu, trikrat stipla stipackama (muselo se na nekolikrat, jak to bylo dlouhy), pak nohu pustila, driv, nez by sama zacla cukat a zase drbala. Predky jsme zvladly tak dobre, ze jsem zvladla i vyrezat strelku a zarasplovat kraje, dokonce i na stolicce chvilku vydrzela!
    No a zadky byly velky spatny, tam ji clovek zvedne nohu a ona na nej spadne, jak nechape. Strasna zabava, takze jsme jen potrenovaly lehky uvolneni ty nozky, a zejtra si to pujdem zkusit zase.
    Nebudu kecat, jsem sama se sebou hodne spokojena, jak jsem mohla usnadnit zivot koni, kterej by mohl dopadnout jako chudak Normen, kde jsme tri roky odbouravali hystericky reakce z posranejch kovaru. Je to jak s tim ustajenim a vsim. Pokud chcete, aby se to zvire melo fakt dobre, je potreba to studovat a delat si to sam :(
    Bohuzel nemam fotky kopytek, mela jsem plnou halvu a ruce kobyly, tak mam aspon jenom prasivyho tinkera, jak se futruje, a jeste presvicenou. Treba zejtra udelam lepsi.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, a u nas na poli nekdo zapadl, protoze je nejlepsi jezdit po poli, kdyz tejden v kuse prsi, tak jsem ozkousela, jak mame natrenovano.
    t3 v tahu
    https://youtu.be/5fXwKdBJXLg
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: určitě bude.... doufám, že pak dáš fotky.... :-))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: Awwww so cuuute . Sousedi čekají mimi alpaku, doufám, že bude z půlky takhle mumu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak dcera dělá voltiž, obě chodíme na šátky do cirkusové školy, ale vycvičit kozu - to ti nevím, jestli je možný.... :-))) Jako ne, že by nedokázaly lecos (třeba ty skoky na záda - ale jen, když se jim CHCE :-)) To není jako pes....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak drezúra "na židli" - check. Takže budete trénovat na cirkus (třeba se ještě přidá někdo z rodiny ;-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jedno ňuňu z naší zahrádky... kozenka, která nám skončila na flašce díky kombinaci různě dramatických situací

PES
    PES --- ---
    Na Haciendě jsem "vyplašil" při zalévání schovaného mezi kytkami...
    Hacienda-slepys (2021/05/12@07:53CEST) - Album on Imgur
    PES
    PES --- ---
    Na konci války umírali také koně, připomene třídenní jízda „rudoarmějců“ - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pripominka-osvobozeni-ruda-armada-kone-obeti-acaballado.A210505_153805_brno-zpravy_krut
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a opět kozí okénko.... pětitýdenní dvojčata s maminkou u krmení... hnědá kozenka (Loreena) neuměla pít, takže druhý den po narození skončila krmená trubičkou... pak se chytla, vypadalo to docela dobře - jenomže minulý víkend mi onemocněla velká koza - motala se, neudržela rovnováhu, nemohla se zvednout atd... po thiaminových injekcích se vzpamatovala, ale v mezičase Loreenu odstavila, odhání jí... do toho má nesouměrné vemeno, nevím, co je přesně příčina a co následek - ale z jedné půlky mimina nepijí, takže to má nateklé, takže pozoruju a oddojuju, abych to udržela ve fázi, že z toho kůzle může pít. Do toho teda zároveň přikrmuju Lori flaškou (buď oddojeným, nebo když není tak nahrážkou)... a občas se mi podaří, že když mám kozu ve stojanu, tak se Lori napije rovnou. Její ségra je totální pošuk, takže tady stojí Loreeně na zádech, a snaží se ujídat mámě zrní ze stojanu. Na druhou stranu - když dojím, tak skáče na záda / hlavu mě - takže asi logistické vylepšení po všech stránkách (nemusím dojit a krmit z flašky a neskáče mi u toho na hlavu koza :-))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    je dobrý, jsem v tom nevinně... výchovu malé kozy nezvládla její matka!

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: O využití ve stylu "zbraně" ovšem žádná polemika nebyla :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zpěv s Nedoušem fungoval.... nepřepadla nás žádná puma :-)) Já bych můj zpěv ani nepodceňovala, ani nezatracovala!!!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Ono by se určitě našlo více rozdílů... možná bude "chyba" v kvalitě zpěvu, tím asi Sněhurka (nejspíš podle všech zpracování) docela "válela" a to mohlo mít vliv na chování té zvířeny :-)

Ovšem, s ohledem na Tvé vlastní vyjádření o tomto umění "performing art", bych se na Tvém místě na tak tenký led asi nepouštěl :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zřejmě je měla vychovanější, no :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Rozhodně jí doslova neskákali po hlavě :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a vsadím se, že Sněhurka neřešila různé bobky a chlupy a peří úplně všude.... asi měla tu zvěř nějak lépe vychovanou či co....

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Říkejte mi Sněhurko.... krásný princ (manžel) v nedohlednu, já tu bydlím v domečku se sedmi trpaslíkama (teda jen se dvěma, ale víte, co toho sežerou?????), včera šel se mnou na pastvu náš dvorní králík (prostě se pásl vedle kozenek, nějakých pět metrů ode mě a bylo mu to šumák), dneska ráno jsem zjistila, že nám v obýváku poletuje ptáček (musel sem vletět večer, když jsem větrala a měla otevřené dveře - jinak není kudy, okna mají sítě), a v kozím chlívku jsem našla v kýbli na slepičince myšku...

takže opět vystříkávám králíkovo doupě, aby se nenastěhoval pod verandu, musím uklidit celou kuchyň / obývák, protože ptáček kadil všude (a protože byl malinký, tak jsou to takové nenápadné kapičky - na gauči, na schodech - a na větráku u stropu, který je jánevím ve třech a půl metrech), myš jsem jen vysypala na prérii, je to marný, je mi jasný, že do chlívku zase nalezou.... jestli přijde bába s jabkama, tak jí poženu svinským krokem!!!!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: kozí můstek, kozí.... bych si tady vyprosila....

Akorát, že kozy nelezou do bedýnek, ale na bedýnky.... nebo na jiné předměty... oddojovala jsem kozenku, které kůzlata moc nepijí z jednoho struku - a jedna její dcera mi skákala na klín a ta druhá na hlavu.... Já jako myslela, že to bude méně stresující pro chudinky kozenky, když je nebudu oddělovat od matky.... mno.... už mě to přešlo :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam