• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Ty dny se už příšerně krátí... dorazil jsem na Haciendu těsně před 17h, přehodil hadry, skočil na kolo, 17:20 jsem byl u koní - rychle jsem vyházel přístřešek (v tom mi přišla asistovat (ne)Mlaďoška a trvala na tom, že i při uklízení se s ní musím pomazlit a podrbat ouška a vůbec... takže ten úklid pěkně protáhla) a vyčistil kopyta (ne)Mlaďošce a trochu ji přejel hřbílkem a pak totéž s Vobluďákem (ten byl po večeři a nimral se se zbytkem stáda v novém balíku sena, ale byl přítula - také mu bylo pomazlení a podrbání milejší než to seno)...
    ...no a najednou skoro 19h a už zapadá Slunce (dnes 06:28 - 19:16) a už se šeří... kde jsou ty dny, kdy zapadá 21:10 či ještě o nějakou minutu později a slušné světlo je skoro do 22h???
    Na Haciendě už trhám jablka a na jabloních už je vidět, že se začíná barvit pomalu listí (mizí zelená) a už i trochu opadává... podzim je tu! :-/
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zatím jsem neviděl ani ukázku - to jsem prošvihl - jen zbytek rozhovoru, kde se chlubili, jak jim hřebčín půjčil dva koně, kteří se normálně nepůjčují atd...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: JA na to mam ultimatni hejt, od ty doby, co jsem videla trajler, na kterym byly detaily, jak naseda curak (hlavne ze je prej slavej) na kone, a dosedne tak, ze ten kun se uplne prohne a vyrazi dopredu. Popripade, jak maji ty kone nauzdeny, to fakt neni normalni. O tom, v jakym stavu maji ti kone kopyta, ani nemluve. Humus.
    A nejhorsi je, ze se to ukazuje verejnosti, jako neco krasnyho a jak by ta romantika asi mela vypadat. Grr.
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Konečně jednou co se nepase...
    ... cílevědomě kráčí směr písková jízdárna - vyválet se ;-)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ňuňu
    OBRAZEM: Výtahem přijel kůň a zamířil seniorovi splnit sen - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/hipoterapie-kun-domov-pro-seniory-mlekovice-obrazem.A210824_113219_domaci_mkop
    PES
    PES --- ---
    Tak prý po ránu čekat na vymetení přístřešku se mu nechce, když si může dát šlofíka na sluníčku...

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Blbí rozhodně nejsou :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mne zase utika kun. Teda, kdyz je necham na zahrade, tak na vecer si podleze pletivovej plot (fakt bych to chtela videt!), a jde se past do prijezdovy cesty k sousedum, ktery tam nechavaji otevrenou branu. Take kdyz si vsimnu, ze je zdrhlej a zarvu, Normen se sebere a normalne obehne celej pozemek, bratru tri sta metru, a pribehne normalne pred moji branu.
    Dneska jsem byla pryc na motorce, tata je tu "hlidal". No, tak jsem prijela domu, zajela do garaze, sundavam helmu, a najednou slysim cvalajici kopyta na ceste. Von normalne slysel masinu a pribehl. Ja se z nej poseru.
    PES
    PES --- ---
    Dnes opět nejprve úklid přístřešku (snad alespoň den tam budou stát v relativně čistém)...
    ...a ke konci úklidu už mne koníček dokonce vylezl ze stínu přístřešku do toho vedra, aby mi naznačil, že už bychom mohli jít ven...
    ...pochopitelně se dočkal a i když "smlouval", že ho nemám sprchovat hadicí, tak za chviličku se naopak nastavoval a pak, po vyždímání stěrkou a chvilce oschnutí, se šel ještě labužnicky vyválet do vyhřátého písku...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Amen! :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, mě se líbí tohle "Ve výkonnostním sportu lidí nemají zvířata co pohledávat"
    PES
    PES --- ---
    Shitstorm jede
    Tokio 2021 | Německý svaz ochránců zvířat zažaloval pětibojařku za chování ke koni na OH - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/oh/ostatni-sporty/schleuova-moderni-petiboj-zaloba.A210813_144152_oh-ostatni-sporty_ald
    PES
    PES --- ---
    Boskovice...
    Snový Geronimo láká zástupy milovníků koní - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/snovy-geronimo-laka-zastupy-milovniku-koni-40368230
    PES
    PES --- ---
    Chudáček koníček to mezi včerejším odpolednem a dnešním ránem schytal od nějaké kobyly...

PES
    PES --- ---
    Ale vlastně jsem dnes "týral" koníčka - byl jsem nejdřív mrknout a uklidit přístřešek (nesnažím se o zregenerování kopyt od dubna jen tak, aby si to zase pohnojil stáním ve sračkách) a to koníček věděl co dělám a že se může ve stínu již vyčištěného rohu koukat jak probíhá sanace zbytku...
    ...a aniž bych mu musel říkat, tak jak jsem pobral všechny věci, tak hned vyrazil se mnou k východu...

A tam ouha! Já ho nechal za ohradou (prošel jsem východem a jeho nepustil - protože jsem měl plné ruce na to, abych vyhákl držáky ohradníku a podržel otevřené - a záměrně jsem chtěl i koníčka vyzkoušet co když se nepůjde ven jen tak automaticky)...
    ...no to bylo údivu, než jsem poodešel odložit lopatu, smeták a vzít vodítko (položené venku) - doslova nejdřív nevěřícný výraz (já zůstal uvnitř?) následovaný po pár vteřinách zoufalým výrazem doprovázeným takovým tichým zařehtáním (a já jsem vosk?).

No nemůže si myslet, že všechno má automaticky a zadarmo :-)
    PES
    PES --- ---
    Vyvenčit oře, chvíli nechat kopyta brodit v řece, obejít vycházkový okruh, pak vysprchovat od soli, vyždímat, nechat trochu oschnout (což dnes jde hodně rychle), nechat vyválet ve vyhřátém písku...
    ... vždyť ten kůň si nemůže na nic stěžovat ;-)
    PES
    PES --- ---
    A takhle vypadá ten stín, když se fotí zpod těch keřů/stromů, za těch pár let docela super stín (a to jsou vlastně na severní straně ohrady, takže musí dělat opravdu převis, aby byl stín - a je pod nimi příjemně)

PES
    PES --- ---
    A jedna, kdy si na chvilku nechal vyfotit hlavu aniž by se snažil přijít do objektivu... prošedivělý páprda...

PES
    PES --- ---
    Na copak asi myslel ;-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam