• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    PES: ...a jelikož jsem se tam zastavil vyčistit přístřešek také včera večer, tak se dočkali poměrně rychle, protože do rána se tam objevily pouhé dvě hromádky na malém prostoru. Akorát dnes Vobluďák nemohl pochopit proč je stále zavřená písková jízdárna (měli tam hodinu na trénink) a třikrát se šel přesvědčit a zklamaně se vždy vrátil popásat, než se dočkal prostoru k vyválení ve vyhřátém písku - to pak zářil spokojeností :-)
    PES
    PES --- ---
    Dnes mi přišli pomáhat (=ponoukat co nejrychleji uklidit a věnovat se jim) jak Vobluďák, tak i (ne)Mlaďoška

PES
    PES --- ---
    Ty dny se už příšerně krátí... dorazil jsem na Haciendu těsně před 17h, přehodil hadry, skočil na kolo, 17:20 jsem byl u koní - rychle jsem vyházel přístřešek (v tom mi přišla asistovat (ne)Mlaďoška a trvala na tom, že i při uklízení se s ní musím pomazlit a podrbat ouška a vůbec... takže ten úklid pěkně protáhla) a vyčistil kopyta (ne)Mlaďošce a trochu ji přejel hřbílkem a pak totéž s Vobluďákem (ten byl po večeři a nimral se se zbytkem stáda v novém balíku sena, ale byl přítula - také mu bylo pomazlení a podrbání milejší než to seno)...
    ...no a najednou skoro 19h a už zapadá Slunce (dnes 06:28 - 19:16) a už se šeří... kde jsou ty dny, kdy zapadá 21:10 či ještě o nějakou minutu později a slušné světlo je skoro do 22h???
    Na Haciendě už trhám jablka a na jabloních už je vidět, že se začíná barvit pomalu listí (mizí zelená) a už i trochu opadává... podzim je tu! :-/
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zatím jsem neviděl ani ukázku - to jsem prošvihl - jen zbytek rozhovoru, kde se chlubili, jak jim hřebčín půjčil dva koně, kteří se normálně nepůjčují atd...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: JA na to mam ultimatni hejt, od ty doby, co jsem videla trajler, na kterym byly detaily, jak naseda curak (hlavne ze je prej slavej) na kone, a dosedne tak, ze ten kun se uplne prohne a vyrazi dopredu. Popripade, jak maji ty kone nauzdeny, to fakt neni normalni. O tom, v jakym stavu maji ti kone kopyta, ani nemluve. Humus.
    A nejhorsi je, ze se to ukazuje verejnosti, jako neco krasnyho a jak by ta romantika asi mela vypadat. Grr.
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Konečně jednou co se nepase...
    ... cílevědomě kráčí směr písková jízdárna - vyválet se ;-)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ňuňu
    OBRAZEM: Výtahem přijel kůň a zamířil seniorovi splnit sen - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/hipoterapie-kun-domov-pro-seniory-mlekovice-obrazem.A210824_113219_domaci_mkop
    PES
    PES --- ---
    Tak prý po ránu čekat na vymetení přístřešku se mu nechce, když si může dát šlofíka na sluníčku...

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Blbí rozhodně nejsou :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mne zase utika kun. Teda, kdyz je necham na zahrade, tak na vecer si podleze pletivovej plot (fakt bych to chtela videt!), a jde se past do prijezdovy cesty k sousedum, ktery tam nechavaji otevrenou branu. Take kdyz si vsimnu, ze je zdrhlej a zarvu, Normen se sebere a normalne obehne celej pozemek, bratru tri sta metru, a pribehne normalne pred moji branu.
    Dneska jsem byla pryc na motorce, tata je tu "hlidal". No, tak jsem prijela domu, zajela do garaze, sundavam helmu, a najednou slysim cvalajici kopyta na ceste. Von normalne slysel masinu a pribehl. Ja se z nej poseru.
    PES
    PES --- ---
    Dnes opět nejprve úklid přístřešku (snad alespoň den tam budou stát v relativně čistém)...
    ...a ke konci úklidu už mne koníček dokonce vylezl ze stínu přístřešku do toho vedra, aby mi naznačil, že už bychom mohli jít ven...
    ...pochopitelně se dočkal a i když "smlouval", že ho nemám sprchovat hadicí, tak za chviličku se naopak nastavoval a pak, po vyždímání stěrkou a chvilce oschnutí, se šel ještě labužnicky vyválet do vyhřátého písku...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Amen! :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, mě se líbí tohle "Ve výkonnostním sportu lidí nemají zvířata co pohledávat"
    PES
    PES --- ---
    Shitstorm jede
    Tokio 2021 | Německý svaz ochránců zvířat zažaloval pětibojařku za chování ke koni na OH - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/oh/ostatni-sporty/schleuova-moderni-petiboj-zaloba.A210813_144152_oh-ostatni-sporty_ald
    PES
    PES --- ---
    Boskovice...
    Snový Geronimo láká zástupy milovníků koní - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/snovy-geronimo-laka-zastupy-milovniku-koni-40368230
    PES
    PES --- ---
    Chudáček koníček to mezi včerejším odpolednem a dnešním ránem schytal od nějaké kobyly...

PES
    PES --- ---
    Ale vlastně jsem dnes "týral" koníčka - byl jsem nejdřív mrknout a uklidit přístřešek (nesnažím se o zregenerování kopyt od dubna jen tak, aby si to zase pohnojil stáním ve sračkách) a to koníček věděl co dělám a že se může ve stínu již vyčištěného rohu koukat jak probíhá sanace zbytku...
    ...a aniž bych mu musel říkat, tak jak jsem pobral všechny věci, tak hned vyrazil se mnou k východu...

A tam ouha! Já ho nechal za ohradou (prošel jsem východem a jeho nepustil - protože jsem měl plné ruce na to, abych vyhákl držáky ohradníku a podržel otevřené - a záměrně jsem chtěl i koníčka vyzkoušet co když se nepůjde ven jen tak automaticky)...
    ...no to bylo údivu, než jsem poodešel odložit lopatu, smeták a vzít vodítko (položené venku) - doslova nejdřív nevěřícný výraz (já zůstal uvnitř?) následovaný po pár vteřinách zoufalým výrazem doprovázeným takovým tichým zařehtáním (a já jsem vosk?).

No nemůže si myslet, že všechno má automaticky a zadarmo :-)
    PES
    PES --- ---
    Vyvenčit oře, chvíli nechat kopyta brodit v řece, obejít vycházkový okruh, pak vysprchovat od soli, vyždímat, nechat trochu oschnout (což dnes jde hodně rychle), nechat vyválet ve vyhřátém písku...
    ... vždyť ten kůň si nemůže na nic stěžovat ;-)
    PES
    PES --- ---
    A takhle vypadá ten stín, když se fotí zpod těch keřů/stromů, za těch pár let docela super stín (a to jsou vlastně na severní straně ohrady, takže musí dělat opravdu převis, aby byl stín - a je pod nimi příjemně)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam