Devce, co u mne ma ponika prislo s tim, ze zitra je prej hubert v nedaleky staji (ze ktery ke mne prisel ten ponik, pac ho tam bili a pac tam jako ponik zvladl zhubnout na zebra, alebrz maji stado asi triceti koni pohromade, takze se nikdy nenazral a majitel slusnej kokot k pohledani). A ze by chtela jet, pac huberta organizuje kamaradka a ze tam prej bude max deset koni. Ja bych rada s Normosem sla nekam s cizima konma, at se to oba konecne naucime, tak jsem na to kejvla. (Ale zaroven jsem pripravena kdykoliv, kdy to nebude v pohode kone vzit a otocit domu.) Koneckoncu posledni dobou jsme s nim hodne chodila k ohradam ho socializovat, tak si rikam, ze by to nemusela bejt takova tragedie nekam vyjet.
Poty, co jsem zase dva tejdny nemela cas se na kone snad ani podivat (a to mi stoji u domu :/), jsem ho dneska vytahla. Jendnak, abych ho posocializovala pred vykonem, a druhak do ty staje budem muset dojet, je to par kilaku, a ja tam neznam zadnou cestu po kopyte. Navic pocitam s tim, ze tu rano bude zase mlha aspon do jedenacti a posledni, po cem touzim, je motat se skrz nejaky nepristupny kraky, kdyz neni videt na tri metry.
Nasla jsem cestu, dosla k te mastali, kde mame zitra v deset byt a tam nasla ohradu s tema triceti konma. Docela maso. Kolem do kola megaplanina, uprostred toho vybeh, tak jsme tam asi pul hodiny nacvicovali. Vzhledem k tomu, ze je to tezsi, kdyz jsou kone na volno ve vybehu (obecne se chova mnohem lip, kdyz jsou kone pod jezdcem), tak mu trvalo tak patnact minut se zklidnit, ale pak se teda zacal past, tak jsem ho dost vdecne nechala.
No a po ceste zpatky jsme potkali kamose motorkare, tak jsem s nima kus cvalala, ale pak zastavili, abysme se pozdravili, a zrovna to bylo u nejaky ohrady s konma, takze frajeri koukali dost vydesene, kdyz jsem se tam to sedmisettunovy monstrum snazila ze zeme zklidnit. Pak odjeli a ja jsem si vsimla, ze takova plesniva simla byla ocividne dost rijici kobyla a Normen chudak vypadal, ze mu vylezou koule usima, tak jsme sli domu.
Ale nic neprovedl a vlastne byl fakt poslusnej