• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak když jsme se sem stěhovali, tak mi přišlo divný, že je vyvedená voda na verandu - a ptala jsem se, jestli se to na zimu dá nějak zavřít... prej ne, to je zbytečný, to nezamrzne.... mno, loni to nezamrzlo, respektive - to tu trubku neroztrhlo... letos jsem to celé léto používala na zalejvání, tak jeslti se v tom usadily nějaké minerály, nebo jestli to prostě odešlo věkem... no ale tak když se v tom rýpají, tak tam chci uzávěry a bude se to na zimu zavírat... takže ano, snad to časem vychytáme...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Vychytáte... dvě, tři zimy a budete mít "nedobytnou pevnost" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zjevně ne....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak snad v takových drsných podmínkách máte všechny vodovodní trubky v nezámrzné hloubce (v terénu) a ostatní vedené stavbou izolované a vedené v temperovaných prostorech (a případně co nešlo, tak s automatickým topným drátem spínaným termostatem), ne? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI:
    ANABEL_LEE: ale tak zase nebudete třeba řešit prasklou vodu, jako my......
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: dopicealeuz
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja taky. A nekdo mi zminoval, ze pres prosinec ma bejt 11 stupnu :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: zas bahno? meh... ja chcu snizek
    PES
    PES --- ---
    Tak srnky (anebo pár srnec-srnka popř. srnka+potomek) už jsou u známých na zahradě dvě (prolézají skrze díry v plotě na konci zahrady na hranici lesa jak ke známým, tak přes obdobné díry zahrad sousedů) - ve stejný čas (na minutu a vteřinu) jeden kus šmejdí přímo na dvoře (to bude nejspíš ta srnka, co tam chodí minimálně 3 roky) a druhý kus jen dole na zahradě (na dvůr se asi bojí)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Modely trochu slevily... u Vás "jen" kolem -5°C (Polabí a Vysočina -7°C)...

Ve středu tady nedaleko směrem na Vysočinu (tj. přibližně stejným směrem jako je Vobluďák na ranči) je na modelu -9°C... a čtvrtek pak tady vypadá "lépe" s jen -3°C, v pátek -6°C, v sobotu -7°C, neděli -6°C.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, ale ted koukam na predpoved a nic takovyho tu bejt nema. Jen dneska v noci -4, a pak uz jen teplejs...
    PES
    PES --- ---
    PES: neomlouvá => neodmlouvá (zas...ná autokorekce v mobilu)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Přírodě se neomlouvá! Tak si nachystej palivo do kamen! ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: NE!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Však se také dočkáš ... od středy do neděle...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: FUJ!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    v noci má bejt -12
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak pro zajímavosst - za tři hodiny (od poledne do tří odpoledne) u nás klesla teplota o čtrnáct stupňů - z plus deseti na mínus čtyři....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zrovna jsem ostříhala paznehty všem sedmi kozám... sama... staré kozy jsou v pohodě, ty vědí, že dojící stojan je kamarád a že tam je ŽRÁDLO, ale mimina posledně dělala takovou rotyku, že jsem potřebovala jednoho až dva pomocníky. Dneska i mlaďoši v pohodě - takže jsem byla hotová za půl hoďky - i s naháněním po jednom ke stojanu a přemýšlením, kdo je už hotový a koho musím ještě ostříhat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Hurikan je moje dite. Kdyz se klubal, sejmula mu mamu liska, takze odmala se mnou spi pod perinou a je zvyklej na komfort polstaru, kamen a vlastni plne misticky, kterou ale tolik nepotrebuje, pac jime z jednoho talire.
    Kdyz byl v lete jeste malinkej, jezdil se mnou na motorce, proto se jmenuje Hurikan.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jezdíš na výlety s kohoutem???? Jako už jsem viděla na hotelu prase, ale kohouta jsem na výletě ještě neviděla :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam