• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Vychytáte... dvě, tři zimy a budete mít "nedobytnou pevnost" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zjevně ne....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak snad v takových drsných podmínkách máte všechny vodovodní trubky v nezámrzné hloubce (v terénu) a ostatní vedené stavbou izolované a vedené v temperovaných prostorech (a případně co nešlo, tak s automatickým topným drátem spínaným termostatem), ne? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI:
    ANABEL_LEE: ale tak zase nebudete třeba řešit prasklou vodu, jako my......
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: dopicealeuz
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja taky. A nekdo mi zminoval, ze pres prosinec ma bejt 11 stupnu :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: zas bahno? meh... ja chcu snizek
    PES
    PES --- ---
    Tak srnky (anebo pár srnec-srnka popř. srnka+potomek) už jsou u známých na zahradě dvě (prolézají skrze díry v plotě na konci zahrady na hranici lesa jak ke známým, tak přes obdobné díry zahrad sousedů) - ve stejný čas (na minutu a vteřinu) jeden kus šmejdí přímo na dvoře (to bude nejspíš ta srnka, co tam chodí minimálně 3 roky) a druhý kus jen dole na zahradě (na dvůr se asi bojí)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Modely trochu slevily... u Vás "jen" kolem -5°C (Polabí a Vysočina -7°C)...

Ve středu tady nedaleko směrem na Vysočinu (tj. přibližně stejným směrem jako je Vobluďák na ranči) je na modelu -9°C... a čtvrtek pak tady vypadá "lépe" s jen -3°C, v pátek -6°C, v sobotu -7°C, neděli -6°C.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, ale ted koukam na predpoved a nic takovyho tu bejt nema. Jen dneska v noci -4, a pak uz jen teplejs...
    PES
    PES --- ---
    PES: neomlouvá => neodmlouvá (zas...ná autokorekce v mobilu)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Přírodě se neomlouvá! Tak si nachystej palivo do kamen! ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: NE!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Však se také dočkáš ... od středy do neděle...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: FUJ!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    v noci má bejt -12
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak pro zajímavosst - za tři hodiny (od poledne do tří odpoledne) u nás klesla teplota o čtrnáct stupňů - z plus deseti na mínus čtyři....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zrovna jsem ostříhala paznehty všem sedmi kozám... sama... staré kozy jsou v pohodě, ty vědí, že dojící stojan je kamarád a že tam je ŽRÁDLO, ale mimina posledně dělala takovou rotyku, že jsem potřebovala jednoho až dva pomocníky. Dneska i mlaďoši v pohodě - takže jsem byla hotová za půl hoďky - i s naháněním po jednom ke stojanu a přemýšlením, kdo je už hotový a koho musím ještě ostříhat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Hurikan je moje dite. Kdyz se klubal, sejmula mu mamu liska, takze odmala se mnou spi pod perinou a je zvyklej na komfort polstaru, kamen a vlastni plne misticky, kterou ale tolik nepotrebuje, pac jime z jednoho talire.
    Kdyz byl v lete jeste malinkej, jezdil se mnou na motorce, proto se jmenuje Hurikan.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jezdíš na výlety s kohoutem???? Jako už jsem viděla na hotelu prase, ale kohouta jsem na výletě ještě neviděla :-))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak občas je třeba použít "dedukci" na základě toho jak to vypadá, že by to mohlo být poblíž toho předchozího (tam mne nejprve také napadl ten hrad, který máš "naproti", ale neseděl mi vzhled brány, kterou jsem už kdysi viděl), takže první bylo podle zkušenosti a druhé odvozené...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam