• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak tohle je naštěstí banalita - jak říkám, největší problém je nový sádrokarton a vyměnit izolaci tam, kde to chytlo plíseň... a teda přidělat kohouty, aby se daly uzavřít venkovní (na druhé straně baráku sice drží, ale když tu bude instalatér dělat jeden uzávěr a budou se budovat nějaké krabice / dvířka k uzávěrům, tak a\´t se to udělá najednou... nebudu čekat, až praskne i druhá trubka, že....

ANABEL_LEE: njn... ale tak ono ty úpravy jsou asi potřeba vždycky... holt občas nějaký detail uteče.... a nebo prostě ty lidi mají na to jiný pohled - já třeba nepochopím, že tady nebyly otvírací okýnka do koupelen (společná koupelna se záchodem, takže to větrání ehm... je fakt potřeba).
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To není jen výsada takových domů... stejně (anebo ještě hůře, protože tam to není jednorázová stavba, ale mnoho často se opakujících) je to třeba v Korporátu - můžeš milionkrát říkat, psát, varovat od projekce, před stavbu až po finále věci jako "nezapomeňte udělat tohle, dokud je to rozkopané a teprve staví" (X, Y, Z věcí), "neopakujte původní chyby (A, B, C atd.)"...
    ...a stejně nějaký managor ušetří pár korun (poměrově třeba 10-20tis. v objemu 10-20Mega), aby to pak následně v provozu stálo (potom už ne Construction ale Facility) místo původních 10-20k v dodělávce (kopání, vrtání a nové certifikované těsnění, řezání asfaltů, probourávání betonů apod.) zhruba 1-1,5Mega. A ten poměr jsem si schválně dohledal v historii takových akcí, o kterých vím, že ty průsery byly, kolik to pak stálo napravit (vůči ceně srovnatelných či identických prací během stavby).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: to je nevýhoda, když koupíš barák, který postavil někdo jiný.... zvlášť když ten někdo jiný byl šetřílek - tak pak holt nacházíš věci, které jsou méně ideální... ten kohoutek to pár zim vydržel - až tuhle ne... ale já právě myslela, že když nemá zavírání, že je to nějak vyřešený - no, nebylo.... :-)) ale zase tohle je furt dobrý problém, a snadno řešitelný..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: my mame nastesti vodu vyresenou, trubky zateplene a temperovane
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Vidíš... a já zavírám a vypouštím vývody na obvodovou zeď (jen kohoutek pro nasazení hadice tam je) jak na Haciendě, tak tady v bytovém domě ve městě... Protože ono by to prasklo... (a to ani nemluvě na kolik takových případů jsem buď varovně upozornil ve stájích popř. kolik jsem jich předělal/obrnil v těch několika stájích, kde jsem v průběhu času byl... sranda sledovat teď v té poslední - venkovní napáječky, na kterých jsem nechal svoji práci, tak ty nezamrzají, ale k těm ostatním se dodnes při mrazivých ránech běhá s rychlovarnou konvicí plnou horké vody, a to ji několikrát, aby se ten led rozpustil s misky a hlavně z toho plováku a ventilu uvnitř)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak když jsme se sem stěhovali, tak mi přišlo divný, že je vyvedená voda na verandu - a ptala jsem se, jestli se to na zimu dá nějak zavřít... prej ne, to je zbytečný, to nezamrzne.... mno, loni to nezamrzlo, respektive - to tu trubku neroztrhlo... letos jsem to celé léto používala na zalejvání, tak jeslti se v tom usadily nějaké minerály, nebo jestli to prostě odešlo věkem... no ale tak když se v tom rýpají, tak tam chci uzávěry a bude se to na zimu zavírat... takže ano, snad to časem vychytáme...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Vychytáte... dvě, tři zimy a budete mít "nedobytnou pevnost" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zjevně ne....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak snad v takových drsných podmínkách máte všechny vodovodní trubky v nezámrzné hloubce (v terénu) a ostatní vedené stavbou izolované a vedené v temperovaných prostorech (a případně co nešlo, tak s automatickým topným drátem spínaným termostatem), ne? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI:
    ANABEL_LEE: ale tak zase nebudete třeba řešit prasklou vodu, jako my......
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: dopicealeuz
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja taky. A nekdo mi zminoval, ze pres prosinec ma bejt 11 stupnu :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: zas bahno? meh... ja chcu snizek
    PES
    PES --- ---
    Tak srnky (anebo pár srnec-srnka popř. srnka+potomek) už jsou u známých na zahradě dvě (prolézají skrze díry v plotě na konci zahrady na hranici lesa jak ke známým, tak přes obdobné díry zahrad sousedů) - ve stejný čas (na minutu a vteřinu) jeden kus šmejdí přímo na dvoře (to bude nejspíš ta srnka, co tam chodí minimálně 3 roky) a druhý kus jen dole na zahradě (na dvůr se asi bojí)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Modely trochu slevily... u Vás "jen" kolem -5°C (Polabí a Vysočina -7°C)...

Ve středu tady nedaleko směrem na Vysočinu (tj. přibližně stejným směrem jako je Vobluďák na ranči) je na modelu -9°C... a čtvrtek pak tady vypadá "lépe" s jen -3°C, v pátek -6°C, v sobotu -7°C, neděli -6°C.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, ale ted koukam na predpoved a nic takovyho tu bejt nema. Jen dneska v noci -4, a pak uz jen teplejs...
    PES
    PES --- ---
    PES: neomlouvá => neodmlouvá (zas...ná autokorekce v mobilu)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Přírodě se neomlouvá! Tak si nachystej palivo do kamen! ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: NE!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Však se také dočkáš ... od středy do neděle...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: FUJ!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam