• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Pravda, vidim tam naznak usmevu. Beru zpet :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: To je muj svatecni!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Kun krasnej, Nyemi MUSI zapracovat na vyrazu :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: kůň vypadá v pohodě (v tu chvíli), akorát jezdec má nějakou křeč v obličeji ;-)))
    Tak ať se daří...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    V ramci pripravy na budouci zivot showhorsa jsem Normena vzala v sobotu na Maje ve vsi :))

PES
    PES --- ---
    Dnes jen "fádní pasení" po vyčištění koníčka a jeho vyválení se ve vyhřátém písku...
    ...nicméně když jsem dnes dorazil (asi o dvě hodiny později než obvykle), tak z výrazu a zaržání na uvítání jsem měl pocit, že mi Vobkuďák skoro vynadal ve stylu "No to je dost, takhle pozdě, že vůbec jdeš..." ;-)
    (na pozadí je vidět pozemek, který měl být pastvinou, ale nebyla včas zasetá tráva + místy tam rostou vysemeněné zbytky z loňské řepky - žluté fleky)

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tybrdo tak to cucim jak rychle se to zaplnilo :O
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nula volnych :D

Jinak my s Normenem pokracujeme v maratonu, do akce zbyva deset dni a ja zvysuju tlak (ale treba vcera mel klid) a doufam, ze pak v pruvodu uz bude zcela pochillen a nerozhozen. Dneska poprve se dvema figurantama. Schvalne sestrihavam vydeseny prvni pokusy a pak uz ty dobry, takze z toho mam takovej rychlej serotonin :)
    Apropos, v ramci treninku jedeme v sobotu na orientak, kde budeme ve skupine se trema dalsima valachama, a pristi tyden ho chci vzit na vejlet do Prahy, podivat se na frmol velkomesta. Samozrejme pokud budu mit pocit, ze je na to ready :))

Den sedum
    https://youtu.be/Z-O9rKjyUvI
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Kdyby nekdo mel zajem o seminar s Frantou Sustou o treningu (nejen) koni, tak nevahejte, nez bude natriskano

Trénink pozitivním posilováním vs práce s tlakem, jak a kdy tyto dva světy vhodně propojit. - František Šusta
    https://www.treninkjerozhovor.cz/seminar_cz/304/trenink-pozitivnim-posilovanim-vs-prace-s-tlakem-jak-a-kdy-tyto-dva-svety-vhodne-propojit-/?
    PES
    PES --- ---
    Pastevní procházka (ignorace okolního provozu cyklistů i koní na souběžné pěšince v roští podél břehu řeky)...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zatim vytrvavam v desenzitivizacnim maratonu. Dnes den ctvrty a poprve jsme narazili na neco zasadnejsiho, co chtelo trochu otupit. Ted uz jen opakovat do zblbnuti.

den ctyri
    https://youtu.be/Yt33ygcANWE
    PES
    PES --- ---
    PES: Ještě že u toho čištění dnes stál koníček doslova jak přibitý, takže se potom ty zimní chlupy daly z té trávy posbírat (bohužel na dlažbě u stáje byl dnes moc provoz traktoru, vlečky atd. na to, abychom tam zavazeli při čištění)
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem koníčka "vysvlékl" (ze zimních chlupů co to šlo - a jak držel a nastavoval se ;-) ) a dostal ode mne dárek na léto - lepší maska proti hmyzu s lepším síťovaným průhledem na oči, aby dobře viděl (přes původní viděl blbě)...

VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Skolky jsou u zvirat celkem casty jev. Skolky maji i kone. Ale kdyz dojde k potycce, nebo nejakemu stresiku z venci, tak se to vsechno hned rozprchne k maminkam :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    z veselejšího soudku.... věděli jste, že krávy si organizují telecí školku? Jsem dneska byla na výletě tady s místní starou rančerovou - a její krávy byly na jedné straně kopce - a jejich telata na druhé - asi třicet telat + 5-6 dospělých krav - více méně se vždycky drželo těch pět telat kolem jedný krávy.... letošní telátka, malinký, ale všichni vypadali v pohodě

RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    Já včera byla v autobusu, který uvízl v té koloně na D1. Bylo to všechno pod hromadami písku.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jsem si foto raději moc neprohlížel a zahlédl jsem spíš jen ten písek = hodně pevná překážka na naráz :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vzdyt to bylo videt na tech fotkach. Bylo to nakladni iveco pro kone a za tim hengr ze kteryho nezbylo ani n, jen hromada trisek, jak mu do toho ten plnej tahac pisku vlitnul. Dva mrtvy kone.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To snad ani vozík nemohl být, ale spíš přepravní náklaďák... z vozíku by nezbylo vůbec nic (navíc vozík na 5 koní nenajdeš)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Old news. A vsadim se, ze vozejk byl homologovanej a k cemu mu to bylo!
    PES
    PES --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam