• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Náhodou, ještě se možná budeme divit, jak ten "přežitej konstrukt" byl na tom světě důležitý...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nejaka zenska s nejakejma konema. Uprimne nechapu, proc vsichni oslavujou nejakej medialni obraz konstruktu, kterej je davno prezitej.
    PES
    PES --- ---
    Jo, ještě na konci dubna...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A cim se bavim ja ve svem volnem case, kdyz zrovna nesikanuju kone!
    Volna rekonstrukce loveckyho sedla ze ctrnactyho stoleti. Je to prvni pokus, a uz ted vidim, ze nejspis skonci ve vitrine, a budu to delat znova a lepe, nicmene jsem se na tom uz ted hodne naucila a jeste to neni dodelany. Az bude, pustim se do druhyho!

Takle to zacalo.

Takhle pokracovalo...

A pokracovalo...

Pasovalo prubezne, a snazila jsem se sama sebe presvedcit, ze to bude fungovat :D

Jako na pohled je to hezky a mam z toho radost. Taky je v tom hromada prace, ale aspon investice nejsou moc velky :))
    PES
    PES --- ---
    PES: a ve správném světle (ještě z pátku) to vypadá úplně jako jiný kůň ;-)

PES
    PES --- ---
    Vobluďák ("z podhledu")

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    ANABEL_LEE: Děkuji.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CHEVALIER: jednak potrebujou velkou sadu stolicek a velke zvykaci svaly k poradnemu melneni potravy a pak taky potrebujou ohrivat vzduch k dychani a to se jim dela dobre v tech velkych nosnich dutinach, tipuju
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Pořád přemýšlím proč mají kůň, kráva, etc... tak velkou hlavu, neúměrně velkou vůči velikosti tlamy a mozkovny. Takový krokodýl to má jinak, má tlamu velkou. Ale ti kopytníci.....?
    PES
    PES --- ---
    Tohle je jedna strašně přítulná a kontaktní kobylka... ovšem na tu by člověk musel mít čas několik hodin denně...

PES
    PES --- ---
    Dnes mi kůň skoro "nadával", že jsme se v ohradě zdržel rozplétáním "jednorožšího rohu" z hřívy na čele jedné kobyly (ta věděla, že jí to umím rozplést, tak mi vrazila hlavu a čekala :-))...
    ...no a Vobluďák mezi tím nakráčel k nejbližšími východu a u něj stál a každou chvíli se otočil hlavou směrem ke mně a lehce zařehtal, aby upozornil na to jak už u toho východu čeká a že přece jdeme ven ;-)
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem se utrhl do stáje až v podvečer kolem 17h, ale i tak mne koníček ve výběhu vítal a nadšeně se hned hrnul k východu z ohrady, protože přece jdeme ven... na vyválení se nedošlo, protože hlavní jízdárna byla plná a spodní písková kruhovka bohužel moc mokrá (koníček prohlédl, prozkoumal a se smutným výrazem se vrátil zpět ke mně, že tam to tedy nepůjde)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: byl a zase by být mohl...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jezis... ten by mohl bejt tak peknej :(
    PES
    PES --- ---
    Konečně po skoro týdnu a půl...
    ... alespoň vyčistit a sanovat kopyta, nechat popásat a nakonec i kyblíček s večeří...
    ... ve stádě už byl opět zpět u sena a mezi koňmi, ale když jsem přišel a chvíli se ještě věnoval jiným (jedna kobyla měla příšerně zamotanou čupřinu do kotaček/kudlibabek a fakt jí to vadilo tak, že držela na rozpletení), tak si šel ostentativně stoupnout k východu z ohrady a co chvíle lehce zařehtal jako že čeká a kde se zdržuji a tak...

PES
    PES --- ---
    MIST: já bych zase k té předposlední s tím zamýšleným pohledem přes řeku dodal bublinku "Na Šemíka?"
    MIST
    MIST --- ---
    NYEMI: posledni fotka pobavila....." a mezi autama je i muj zaparkovany Mustang!"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Taky mam kone! Furt na nej nemam cas/chut, sem tam vozime deticky za dukaty, aby si kun vydelal na jidlo. A treba ted mi konicek vydelava vejvar, vozi tenhle tejden primestskej tabor. Zatim uplne epicky, bez nehod, zaseku, zvlada u toho poklidne hrebcit, nikoho nevyklapi a jeste se u toho radne napase.

A specialni obrazek pro ty, co se ptaji, proc je hrebec. Protoze tohle je proste dobrej pohled :D
    PES
    PES --- ---
    Koníček byl dnes opět sám v jedné části výběhu a když si mne všiml (a to jsem ho fotil docela z dálky), tak to zařehtání na uvítání bylo více než výmluvné (normálně by jen "zabublal", ale dnes to bylo dlouhé zařehtání a ještě se mi rozklusal vstříc)...
    PES
    PES --- ---
    A máme skoro o týden později, než jsem se z toho pracovního shonu opět dostal podívat na koníčka, jelikož to byl pátek, tak opravdu až pozdě odpoledne a jen na chvíli (tedy skoro na dvě hodiny, ale to uteče jako nic, kolikrát jsem podezříval všechny stáje, že uvnitř mají lokální černou díru, která zakřivuje čas k rychlejšímu plynutí :-/)...
    ...koníček mne uvítal překvapivě sám v části výběhu (pro představu jsou to dvě větší oblasti spojené v místě dotyku relativně krátkým úzkým průchodem), tak jsem si říkal zda je to následek změny hierarchie stáda anebo to mělo nějaký jiný důvod, protože předtím by Vobludák nebyl sám někde, kde nemá "své koně"...
    Ale jinak se choval normálně, neměl žádné nové šrámy (ty nad zadní nohou se postupně ztrácí), kopyta také v pohodě, takže se chvíli poflakoval na trávě za stájí (samo po předchozím vyválení se v písku) a jelikož byl večer, tak dostal kyblíček s večeří a potom ještě po chvíli dalšího poflakování se na trávě naznačil, že bychom mohli jít už zpět...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam