• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jo, to je.. pokud se máme "těšit" na tuhou zimu s těmi cenami plynu a elektřiny, tak potěš koště :-(

Akorát dnes jsem se strašně zdržel od rána na Haciendě, takže jsem tam dorazil až po poledni, tudíž málo času na procházku ven, abych se na Haciendu stihl vrátit ještě za světla (na kole = nezavisle na časech těch pouhých 3 odpoledních autobusů) a pak, jelikož to vypadá na jasnou noc s úplňkem, tak jsem ještě musel rychle naházet do domu muškáty na zazimování, aby do rána nepomrzly, takže jsem pak rychlík zpět domů stíhal doslova s vyplazeným jazykem...

No a Vobluďák po vyválení v písku se chvíli pásl a pak spíš smlouval a neustále naznačoval, že bychom mohli přece jít i ven... takže když pak šel nakonec zpět do ohrady (aniž by mne přesvědčil), tak bylo vidět, že je takový zklamaný...
    ... já byl také, protože to byl tak krásný slunečný den (po skoro 2 týdnech mlh a inverzí), že bych také nejraději byl s ním venku celý den.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a jak je na zimu pěkně plyšovej :-)
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Hurá, zase po skoro 14 dnech vidím koně v "true-color" za slunečního svitu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no ona fakt byla taková "co blbnete, vraťte se, tohle není tvoje seno a tak.... a koně byli taky "no tak jo"... akorát mula se odešla ven napít a pak se vrátila s tím že jako vo co go... :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tak to ma bejt :D I kdyz ta "promluva" muze mit ruzny formy :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem včera byla u známých, mají koně (a mulu), tak jsem se šla poňuňat.... protože jsme před tím stříleli, tak byli zavření ve stáji, v boxech, byl večer, měli už seno.... no a jak jsme tam chodili a ňuňali, tak boxy zůstaly otevřený, a koně začali tumlovat a chodit z boxu do boxu a krást si seno.... majitelka tam tak stála uprostřed, promluvila ke koním, že se mají vrátit ke svému - a oni se zase roztřídili a vrátili.... žádný ohlávky, bičíky, žádný mávání rukama, plácání, nic takovýho.... jako těžká pohoda....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vysekat misto na vecerni ohynek po akci, prorezat celou dylku ohradniku, aby se v nem daly udelat chlivecky pro hostujici kone a aby kopal, pripravit prekazky a branky na dostih a discipliny na jizdy zrucnosti... No!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: Hubert? to vypadá spíš jako pálení čarodejnic....
    PES
    PES --- ---
    Jó, hýčkejme si koně...
    Na německém ostrově onemocněli všichni řidiči autobusu covidem, jezdí se kočárem - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-na-nemeckem-ostrove-onemocneli-vsichni-ridici-autobusu-covidem-jezdi-se-kocarem-40413033
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To musim, on se ten hubert pristi sobotu sam neudela :D

PES
    PES --- ---
    Jó, kdyby takhle bylo i tady :-/
    Teplotní rekordy na dvaceti místech. Ve Vimperku naměřili přes 24 stupňů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesko-pocasi-podzim-teplotni-rekordy.A221028_172416_domaci_misl
    PES
    PES --- ---
    Ještě že jsem šel za koníčkem včera odpoledne, dnes ta celodenní inverze stála za prdlajs, takže jsem udělal poslední práce na zahradě (tj. zlikvidoval poslední keříčky rajčat, vyčistil a sbalil síť na okurky, zaryl haldu koňského hnoje se slámou do záhonu, aby se to přes zimu rozložilo a na jaře v tom opět rostlo všechno jak divé - s tou slámou je to fuška, brání to rýči zajet snadno do hlíny) a jelikož už bylo relativně pozdě a stále inverze, tak jsem ještě shrabal listí (kéž by všechny stromy byly tak "slušné", že by opadaly komplet pokud možno v krátkém čase, ale taková způsobná je tam jen jedna jabloň z těch mnoha + ještě meruňka, z těch už nespadne ani lísteček, protože jsou "naháči" ;-))...

Takže koníček až zítra a pozítří (doufejme)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: to nesmíš tolik pracovat - a nebude ti hic....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tady žádný "hic" dnes bohužel nebude, protože...
    ...zase směrem k Panonii mlha a inverze (a doteď při +12°C sedí doslova jak přibitá, takže možná se západem Slunce se to nakonec rozpustí, ale pozdě)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vcera byl slusnej hic, musela jsem na garazi jit do tilka, jak ze mne jen lil pot.
    PES
    PES --- ---
    Když se rozpadne mlha (tady teď velmi častá), tak nádherné podzimní "Babí léto"... teplota na ranči (ve stínu) dolezla až k +19°C (na sluníčku tím pádem velmi příjemně) a to se líbilo i koníčkovi, že se může jít vyválet v písku, pak se nechat vyčistit (a trpělivě u toho stát a držet nohy a tak) a hurá se pak pást...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: No ten pupek bije do oci, ale on na to uz ma vek…
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Njn, nechci to zakřiknout... s trochou kondičního pohybu by vypadal velmi pěkně (kdyby zpevnil pupek a trochu posílil záda)...
    ...bohužel, to by vyžadovalo čas, který nemám (o majiteli ani nemluvě).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Kun :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Vypada ale docela pekne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam