• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je strasne krasny :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Znal jsem jednoho friese, který sám (když byl na volno) nastupoval do dostupných otevřených koňovozíků, protože cestování = legrace = buď v létě koupání a pasení někde venku anebo právě zábava s jinými koňmi...
    ...a pak se vždy strašně divil, že musí zase vystoupit a že měl jít jen s paničkou od stáje/jízdárny zpět do ohrady a že zrovna tentokráte se nikam nepojede (ale zase proč tam tedy někdo nechával otevřený vozík - dle něj - že? ;-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Spis jako nutny zlo. Ale chova si malou nadeji, kdyz ho cpu do dodavky, ze v cili budou mozna nejaci kone :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Foto moc pěkné... zajímalo by mne, zda to i kůň bere jako zábavu/a hru... btw. ta poslední je zajímavá, udělat z oře "palpost" ;-)

NYEMI: To doufám. Snad to Vobluďák bere jako fajn věc jít ven, zdá se, že to zařadil mezi "rituály" a když to náhodou nejde (např. je hnusně anebo není čas), tak naznačuje, že něco chybí (např. když se nedá vyválet ve venkovní jízdárně v písku, ale tam už nejspíš chápe, když říkám, že "je to mokrý" a už tam ani nejde... no a když se nejde ven z areálu, tak také naznačuje, že bychom mohli přece mohli jít...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem jela vcera na absolutne surprise akci, kam jsem se bala kvuli pocasi, ze budou silnice nesjizdny, kor pro dodavku s konem, ale nakonec to bylo v pohode a ja si uzila uplne epickej den a mam z toho epicky fotky :))

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak chozeni ven a hlavne nejakej clovek na zabavu, to je vzdycky dobry :)
    PES
    PES --- ---
    Dnes musím pochválit Vobluďáka (i když možná je to tím jak je čím dál tím starší ;-)) jak pěkně reaguje na hlas a poslechne i na větší vzdálenost, kdy např. na pokyn zastaví a čeká (uklízel jsem po něm z cesty podél řeky hromádku bokem zatímco on měl pocit, že půjde dál, ale na zavolání zastavil a čekal než to dodělám a dojdu za ním a ukážu mu, že může jít dál)...
    ...překvapilo mne, že i v té zimě a nepříliš vlídném počasí (sice po ránu to chvilku vypadalo, že bude polojasno, ale nakonec to Příroda měla jen jako "demo verzi" na cca 10 minut) se mu chtělo ven, takže po vyčištění se chvíli přebíral v trávě na plácku za stájí, ale potom se podíval zda něco nenamítám a naznačil, že by chtěl na procházku ven - a když jsem neřekl ne, tak se na ni vydal.
    PES
    PES --- ---
    Tak trochu zamrzlo a lehce posněžilo... snad po těch pátečních deštích nebude podklad z ledu celou zimu (jeden rok jsem to zažil a nedalo se nějaký ten týden s koňmi prakticky vyjet, protože hrozilo, že sebou švihnou skoro všude, kde prošlápli sníh na led a podklouzli)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: trochu mi to připomíná to řčení, že koza je nebezpečná zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Naaajs :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PRATELE! Konskej "jsem strasne hustej a muzu chodit i s jinejma konma" streak se drzi na mocnych dvou udalostech! Predminulej tejden na mym hubertu byli tri cizi kone, dnes vsak jsem nastavila latku vyse! Jeli jsme za jednou z ucastnic na jejiho huberta. Cizi prostredi, cestovani, sest! cizich koni (dve kobyly), nemel s sebou svyho asistencniho domaciho ponika. A ona to byla velmi vychillena krokova vychazka, a celkovej zazitek je uplne neuveritelnej! Kun proste jde, neprca, jen hrci, a krasne se vozi dodavkou. Prijeli, zajezdili, odjeli, uplne nejvic na pana!
    Cesta zpet v totalni mlze zabrala asi dve hodiny, jeli jsme tak 40kmh, pac nebyl videt na krok D:

NYEMI
    NYEMI --- ---
    A my dneska dosli druhyho Martina. Jeste bude jeden v pondeli, a pak uz uklidim martinskej kostym zase na rok do skrine :)) V pondeli mozna dostanu i nejakou superprofi fotku, coz bych rada, pac jsem si letos udelala vlastni kostym (vloni byl popujcovanej), a mam z nej dost radost. Zatim fotky z ajfounu, na to, ze byla totalni tma, tak jsou dost dobry.

PES
    PES --- ---
    Při čekání na vet. a strouhání...

PES
    PES --- ---
    VAMPY: nevím, museli by si asi sehnat či "vymyslet" někoho jiného...
    ...i když s pověstí (to hlavně, dnes už takový fakt není) a chováním s cizími lidmi (modus operandi "protivnému šklebícímu se koni dá každý pokoj a zdaleka se mu vyhne") by to mohl být kapku problém.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Co by delal kdyby te nemel ten clovek i ten kun teda :)
    PES
    PES --- ---
    PES: Tak se zadařilo, koníček naočkován (trochu srabil venku před stáji z injekce, ale stačilo zajít do boxu a ani se nemuselo zavírat, prostě se postavil a ani se nehnul, skoro jako by ani injekci vlastně nedostal), zároveň vyšel i podkovář na vystrouhání a ještě dostal prostor na procházku (vyvenčit a tu a tam trochu napást)...
    ... prostě co více si může takový koníček přát.
    PES
    PES --- ---
    Dnes držte palce, majitel od Vobluďáka mne včera požádal o záskok u očkování toho "velkýho sraba" (vetů se bojí - tedy já jim stále říkám, ať před ním injekci neschovají, že jen bude panikařit) na EHP a dnes se ještě navíc vyvrbil podkovář, takže volal znovu, zda ještě budu u strouhání...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Je bombovej. Strasne rada bych, prachy by se samozrejme hodily, plus bych rada, aby si zaprcal, ono by ho to taky trochu uklidnilo, pac je to docela makacka, ale bohuzel. Musel by ve trech letech na vykonnostky, pokud by uspel, tak na dva mesice na atestaci do statniho hrebcince. U ty atestace samozrejme nesmim bejt a musim zaplatit asi 30k penez. V pripade, ze projde, mi penize budou vraceny a muzu semenit, v pripade, ze neprojde, to musim zatahnout. Starsi kone uz k vykonnostkam nepripoustej. Prej je to tim, ze noriku jsou tri prdele a on neni nijak zajimava vetev. Plus, pokud prej nejsem trochu znama a neznam strece od strece od bratrance a takdale, tak nemam sanci, aby si mne "porota" vsimla, je to hodne, ze si tam schvalujou spis kone navzajem. Tohle mi rekli nezavisle na sobe asi tri lidi, a neni tezke tomu uverit. Takzeeeeee prcani jen na cerno :/
    Ale jo ,letos konecne realne dospel. Udelal se mu ten krk, kdyby tahal, byl by asi jeste hezci, ale na to jsem moc malo nagazovana.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Hrebec vypada pekne ale! Jako vyrost :) neplanovala jsi zkusit ho uchovnit (nebo na to uz je moc starej, protoze prosral nejaky zkousky)? Za Norickyho hrebce muzes brat pomerne slusny dotace na genovy rezervy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam