• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Oba "prcci" ;-)

PES
    PES --- ---
    TRAUMA: předpokládám, že je to kvůli konstrukci ze dřeva, aby se "neochodil" (bohužel gumovou podlážku na to nikdo nepoložil)...
    ...i když cena, za kterou to loni zrekonstruovali (opravili zábradlí, vyměnili několik prken/prámů právě na "podlaze" a znovu natřeli na hnědo) - za to by i při dnešních cenách byla třetina rodinného domku (příspěvek kraje na OPRAVU dřevěného mostu by 1'544'887 Kč) - přitom většina konstrukce zůstala původní, vyměnili jen něco málo a nová vrchní část zábradlí - tedy to je jen to, co je vidět nad tou plnou částí boků).
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    PES: proč něco takového je? nosnost lávky? střet s chodcem/kolistou?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a co kůň, kterého neseš na zádech? Jsem viděla nějaké fotky z NYC, kde musíš mít v metru psa "v zavazadle" :-)) Včetně nějaké bestie typu pyreneják... :-))
    PES
    PES --- ---
    Zda-li pak ten zákaz jízdy na koni přes most pokrývá i variantu vedení koně na ruce přes most? ;-)

PES
    PES --- ---
    PES: Dopřál jsem Vobluďákovi pro nejbližší dobu jednu z posledních příležitostí vyválet se v suchém (a dokonce vyhřátém) písku, než dorazí týden až dva přeháněk a dešťů...
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák (27) s Veteránem (32) na pastvině, v pozadí jeden A1/1 (mnohem mladší)...

PES
    PES --- ---
    PES:
    PES
    PES --- ---
    A jeden můj oblíbený hucul...
    ...po Vobluďákovi jeden z posledních na ranči zbylých koní, se kterými jsem se kdy více kamarádil.

PES
    PES --- ---
    ...a ještě zepředu

PES
    PES --- ---
    Jarní prcinka ;-)

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nějaká tlumící ucpávka do uší by mohla pomoci... třeba...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no kůň nejspíš musí bejt hluchej :-))
    PES
    PES --- ---
    Letmo jsem zahlédl přenos z korunovace a mezi tou záplavou převážně čených a bílých koní jsem zahlédl i koně vypadajícího jako shire (asi ne clydesdale) a pak při dalším výskytu v záběru se ukázalo, že na něm sedí bubeník a po stranách má dva dost velké bubny...
    PES
    PES --- ---
    Dnes bylo v podvečer o chlup více času, tak po dalším odchlupení (to se nastavuje a vystavuje ze všech stran), tak jsme šli dát z postvy do ohrady kumpána veterána (32 let) a pak jsme ještě s Vobluďákem dali malý okruh 2km poklusem (jeho to bavilo, přes polovinu pak se mnou klusal ve volnosti - pochopitelně on se ani nezadýchal, ale já také neplival plíce a dával jsem to celkem v pohodě ;-)). Řekl bych, že ho ty klusové kusy začaly bavit...
    PES
    PES --- ---
    Jen taková malá perlička pro zasmání - dnes jsem se na chvíli odpoledne dostal za Vobluďákem (jen vyčistit - to se mu moc líbilo, vždy při vyklepávání hřbílka měl pocit, že už nebudu drhnout a tak se vždy významně nastavoval a snažil se přitisknout blíže), ale nebylo dost času na nějakou vycházku ven - a to pak přišla "stížnost", když jsem odcházel, tak se chystal se mnou skrze východ a když jsem ho nevypustil skrz a nevzal s sebou, tak jak stál a koukal na mne přes ohradu, tak začal "bublat" to své "hyhyhy?" jako že co se děje, jak to, že nejde ven? ;-) (jak je zvyklý, páprda!)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No no, jak začal stárnout a telomery v buňkách doráží ke konci (života), tak první co odejde jsou právě pigmentace chlupů a tak už je fakt dost šedivý kolem očí, na nose, pár míst má i na nohou a kolem kohoutku.
    Račte detail...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: koukám, že je strašnej šedivák... kolem očí a tak... :/
    PES
    PES --- ---
    Dnes konečně trochu počasí a hlavně ČAS na důkladné vyčištění oře... skoro 3 hodiny drhnutí a čištění, než se dostal do této podoby (jo a převrácený kyblík, protože je fakt doslova debil, který si musí převrátit a vysypat kyblík s krmením jen proto, kdyby náhodou něco dobrého bylo až na dně :-/ )

PES
    PES --- ---
    Tedy koukám na projížďku s fríským hřebcem skrze Dublin...
    ...to tak zkusit v Praze, to by bylo "show"...

Riding A Friesian Stallion In Dublin City! Bumping into Mick The Busker
    https://www.youtube.com/watch?v=rPThfLjJ6hI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam