• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    před třemi lety jsem tu dávala obrázky kotěte, které s námi v Kalifornii chodívalo na pastvu a chtělo se kamarádit s kůzlaty.....
    tak kotě absolvovalo poměrně divoké tři roky s různými změnami, ale dneska se dostalo k nám domů - zatím se teda schovává pod gaučem, ale doufám, že časem nám půjde udělat pořádek ve všech myších a králících a jiných potvorách na pozemku....

Asi byl nejvyšší čas kočku pořídit, včera jsem viděla u kompostu hranostaje - ten je na likvidaci králíků a podobných taky fajn - ale obávám se, že mi začne chodit na vejce.... tak doufám, že ho kočky (vzala jsem si dva kocoury z původních stájí) postupně vytlačí...

PES
    PES --- ---
    To tedy musel být fakt pech takhle skončit :-/
    Jezdkyně zemřela při tréninku parkuru, spadla a šlápl na ni kůň - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/smrt-kun-parkur-jezdkyne.A230605_103233_pardubice-zpravy_skn
    PES
    PES --- ---
    Aktuálně krásné a dlouhé dny dávají možnost navštěvovat oře i odpoledne/podvečer ve všední dny (a časově to stihnout), ale tentokráte nebudu dávat další foto Vobluďáka, který tu byl již mnohokráte, ale přidám jednu raritku, kterou obvykle potkám dvakrát ročně, když se při migraci vždy tak na týden objeví tenhle okřídlený krasavec v této barevné variantě.

PES
    PES --- ---
    Ha! Dnes mají u nás v městské čtvrti Den dětí či co a koukám mají tu i dva koně na vožení děti (a jako vedlejší kšeft mají koně zjevně pasení trávníku okolo náměstí ;-))
    PES
    PES --- ---
    Dnes mne při odjezdu nejprve vyděsil, ale jen si tak hověl v dopoledním sluníčku...

PES
    PES --- ---
    Nejvyšší čas nainstalovat obranu proti létajícím žroutům (na všechny keříky)

PES
    PES --- ---
    Nový FROG na kopyta a nová Full ohlávka pro koníčka a hned je přes litr pryč...
    ...ale on si to zaslouží (i jen za to chování při vycházkách)
    PES
    PES --- ---
    Oba "prcci" ;-)

PES
    PES --- ---
    TRAUMA: předpokládám, že je to kvůli konstrukci ze dřeva, aby se "neochodil" (bohužel gumovou podlážku na to nikdo nepoložil)...
    ...i když cena, za kterou to loni zrekonstruovali (opravili zábradlí, vyměnili několik prken/prámů právě na "podlaze" a znovu natřeli na hnědo) - za to by i při dnešních cenách byla třetina rodinného domku (příspěvek kraje na OPRAVU dřevěného mostu by 1'544'887 Kč) - přitom většina konstrukce zůstala původní, vyměnili jen něco málo a nová vrchní část zábradlí - tedy to je jen to, co je vidět nad tou plnou částí boků).
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    PES: proč něco takového je? nosnost lávky? střet s chodcem/kolistou?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a co kůň, kterého neseš na zádech? Jsem viděla nějaké fotky z NYC, kde musíš mít v metru psa "v zavazadle" :-)) Včetně nějaké bestie typu pyreneják... :-))
    PES
    PES --- ---
    Zda-li pak ten zákaz jízdy na koni přes most pokrývá i variantu vedení koně na ruce přes most? ;-)

PES
    PES --- ---
    PES: Dopřál jsem Vobluďákovi pro nejbližší dobu jednu z posledních příležitostí vyválet se v suchém (a dokonce vyhřátém) písku, než dorazí týden až dva přeháněk a dešťů...
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák (27) s Veteránem (32) na pastvině, v pozadí jeden A1/1 (mnohem mladší)...

PES
    PES --- ---
    PES:
    PES
    PES --- ---
    A jeden můj oblíbený hucul...
    ...po Vobluďákovi jeden z posledních na ranči zbylých koní, se kterými jsem se kdy více kamarádil.

PES
    PES --- ---
    ...a ještě zepředu

PES
    PES --- ---
    Jarní prcinka ;-)

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nějaká tlumící ucpávka do uší by mohla pomoci... třeba...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no kůň nejspíš musí bejt hluchej :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam