• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    To zase bylo popadaných na Taxisu :-/
    PES
    PES --- ---
    Dnes večer ve 20:00 na ČT2
    Ve slu�b�ch kr�l�
    https://www.tvprogram.cz/ve-sluzbach-kralu/1801056052
    Od narození, přes výcvik až ke službě na královských dvorech. Příběh starokladrubských koní od minulosti do současnosti. Strhující dokument ze zákulisí královských stájí...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jojo paradentóza
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: trpíš na zuby?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    haha, tim se mazu taky
    PES
    PES --- ---
    Tak první mazání CORSODYLem proběhlo slušně, kupodivu se nechal, palcem jsem zvedl pysk a vatičkou na tyčince jsem mu to namazal a vetřel všude kde bylo řečeno...
    ... čekal jsem nějaké rodeo a ono nic, stačilo občas říct "Drž!" a nechal se.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: njn, dá se říct, že moc netrpěl...
    ...jen Vobluďák je teď v ohradě sám a zjevně ví, že "kámoš" už je pryč trvale, protože párkrát po něm řehtal cestou venku (než úplně vyprchala sedace kvůli zubům, tak jsem ho hlídal, aby neměl tendence něco sníst a tak jsme se šli projít - navíc to podpořilo obnovu peristaltiky, kterou ten typ sedace také utlumuje), ale neměl tendence se nějak vracet, aby ho našel...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to je mi líto, ale aspoň to bylo rychlé... místo chcípání na koliku nebo tak...
    PES
    PES --- ---
    PES: takže Vobluďákův souputník to za sebou (+32), dle vet. v týdnu nějaká mrtvička, protože padl (ležel) a ani po zvednutí technikou nejevil ani náznak, že by mohl stát.
    Takže Vobluďák je teď "sitotek"a musí si vystačit jen s koňmi hned vedle za páskou (z jedné strany tři kobyly a z další strany dva mladší valaši). V podstatě od nich musí zůstat oddělený jen proto, aby se nemohl cpát senem, které nepokouše (a neskončil opět s ucpaným střevem na Veterině anebo úplně)...
    PES
    PES --- ---
    Tak máme ve městě erbovní slavnosti a čtyři koníčci si to tam odpracují na vožení dětských návštěvníků...

PES
    PES --- ---
    Sice Kalifornie, ale...

Muž si vyjel do ulic na koni, zatkli ho za řízení pod vlivem alkoholu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-muz-si-vyjel-do-ulic-na-koni-zatkli-ho-za-rizeni-pod-vlivem-alkoholu-40443791
    PES
    PES --- ---
    PES: Ejhle, na špatném signálu to ten obrázek odeslalo 2x...

... koníček byl nadšený (nezanevřel na mne, že jsem ho přes týden zanedbával kvůli práci na střeše), hlasitě mne vítal a také si užíval možnosti vyválet se ve sluncem vyhřátém písku (to si lehl a oválel se dokonce 4x, jak se mu to líbilo a hledal si pokaždé hlubší místo s větší vrstvou písku).
    PES
    PES --- ---
    Konečně po několika (více) dnech jsem se dostal zkontrolovat, zaopatřit (hlavně kopyta) a vzít ven koně...
    ...ale bohužel se už docela mračí, dle radaru se vytvořila a prošla kousek na jih odtud už i bouřka, byla i trochu slyšet.

PES
    PES --- ---
    A tohle (postarší) koňské kabaretní video znáte?
    Funniest Horse Act Ever! Tommie Turvey and Pokerjoe! - Night of the Horse 2015 - #DMNHS
    https://www.youtube.com/watch?v=T6YnchLbVXw
    PES
    PES --- ---
    Tak nevím, včera, když mne odpoledne koníček zaslechl a uviděl, tak na mne řehtal tak, až jsem měl pocit, že mi snad skoro i nadává "Kde jsi byl tak dlouho?!?" ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    The Left Would Call These Horses “Far-Right Extremist”
    https://rumble.com/v3df2rs-the-left-would-call-these-horses-far-right-extremist.html
    PES
    PES --- ---
    COWBOY: Také jsem čekal, že vyleze ven (v noci do té největší bouřky), protože také je tam hlavně přes den (stín a méně hmyzu), ale zjevně se mu nechtělo zmoknout (také kdo by ve 27 letech chtěl moknout v přívalové bouřce, že? ;-))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PES: Je to pašák.
    Co jsem vypozoroval u našich koní, tak do "domečku" chodí jenom přes den, schovávají se před mouchami. Když prší, jedno jak moc, tak jsou většinou pod stromy. Ale jakmile se přiblíží bouřka, tak vylezou na volné prostranství. Jeden mladej to nedělal, ale šéf ho to už taky naučil.
    PES
    PES --- ---
    Tak koníček přežil noční přívalovou bouřku, ani nebyl trouba na dešti, ale vydržel schovaný v přístřešku, takže neměl ani stopy, že by zmoknul...

PES
    PES --- ---
    PES: dnes, po důkladném vyčištění a vydrbání (se ještě sám nastavoval, že prý ještě a ještě), vyválení v písku, zaopatření a impregnaci kopyt + nástřiku proti hmyzu zvolil koníček režim pasení (nevyčítám mu to, venku je pěkně, tráva po deštích konečně zase vyrazila zelená, tak si hovím na lavičce a koníček se pase opodál - foto v detailu přiblížení, takže není vidět celá ta plocha trávy ke spasení)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam