• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    PES: Jinak dneska (Po ochlazení, rano +5 a přes den nepřelezlo +12) byl koníček nějaký "ukecaný" - neustále řehtal po koních a neustále naznačoval, že se po nich musí jít podívat či se k nim alespoň "propást", když mu nevyšlo "smlouvání"...
    ...ale jelikož byl hodný a nesnažil se utéct (jo, to by před pár lety byl cirkus a zkoušel by se mi urvat a zdrhnout - přece jen pokrok v poslušnosti, na stará kopyta ;-)), tak jsem ho po vyčištění nechal na vodítku vybírat cestu (pochopitelně nikam, kde by mohl dělat problém, jako např. kdyby chtěl dovnitř stáje, kde se zrovna v uličce strouhalo) a šli jsme najít všechny jeho sousedky kobyly (nestačila mu ta jedna, kterou měl na očích na jízdárně - tedy stačila, ale jen na dobu čištění).
    Tak jsme obešli celý ranč, rozhlédl se z cesty po všech výbězích a byl pak zjevně spokojený se stavem - za mne lepší, než kdyby se nervoval (třeba i pak zpět ve výběhu) a pak ho přece jen napadlo něco vyvést.

Akorát nám někdo zašantročil mastičku na zuby :-/ , ještě se musím zeptat majitele, zda to mezi čtvrtkem odpoledne a dneškem náhodou nevzal omylem domů (byť je to velmi nepravděpodobné)...
    PES
    PES --- ---
    Jen tak cestou s koněm na zemi vyfoceno...

PES
    PES --- ---
    PES: P.S.: Textovou úroveň článku (formulace, překlepy atd.) raději ignoruje...
    PES
    PES --- ---
    Pro zajímavost...
    Málem vymřeli. Chladnokrevníci našli útočiště v Podkrkonoší - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-malem-vymreli-chladnokrevnici-nasli-utociste-v-podkrkonosi-40446858
    PES
    PES --- ---
    To zase bylo popadaných na Taxisu :-/
    PES
    PES --- ---
    Dnes večer ve 20:00 na ČT2
    Ve slu�b�ch kr�l�
    https://www.tvprogram.cz/ve-sluzbach-kralu/1801056052
    Od narození, přes výcvik až ke službě na královských dvorech. Příběh starokladrubských koní od minulosti do současnosti. Strhující dokument ze zákulisí královských stájí...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jojo paradentóza
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: trpíš na zuby?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    haha, tim se mazu taky
    PES
    PES --- ---
    Tak první mazání CORSODYLem proběhlo slušně, kupodivu se nechal, palcem jsem zvedl pysk a vatičkou na tyčince jsem mu to namazal a vetřel všude kde bylo řečeno...
    ... čekal jsem nějaké rodeo a ono nic, stačilo občas říct "Drž!" a nechal se.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: njn, dá se říct, že moc netrpěl...
    ...jen Vobluďák je teď v ohradě sám a zjevně ví, že "kámoš" už je pryč trvale, protože párkrát po něm řehtal cestou venku (než úplně vyprchala sedace kvůli zubům, tak jsem ho hlídal, aby neměl tendence něco sníst a tak jsme se šli projít - navíc to podpořilo obnovu peristaltiky, kterou ten typ sedace také utlumuje), ale neměl tendence se nějak vracet, aby ho našel...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to je mi líto, ale aspoň to bylo rychlé... místo chcípání na koliku nebo tak...
    PES
    PES --- ---
    PES: takže Vobluďákův souputník to za sebou (+32), dle vet. v týdnu nějaká mrtvička, protože padl (ležel) a ani po zvednutí technikou nejevil ani náznak, že by mohl stát.
    Takže Vobluďák je teď "sitotek"a musí si vystačit jen s koňmi hned vedle za páskou (z jedné strany tři kobyly a z další strany dva mladší valaši). V podstatě od nich musí zůstat oddělený jen proto, aby se nemohl cpát senem, které nepokouše (a neskončil opět s ucpaným střevem na Veterině anebo úplně)...
    PES
    PES --- ---
    Tak máme ve městě erbovní slavnosti a čtyři koníčci si to tam odpracují na vožení dětských návštěvníků...

PES
    PES --- ---
    Sice Kalifornie, ale...

Muž si vyjel do ulic na koni, zatkli ho za řízení pod vlivem alkoholu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-muz-si-vyjel-do-ulic-na-koni-zatkli-ho-za-rizeni-pod-vlivem-alkoholu-40443791
    PES
    PES --- ---
    PES: Ejhle, na špatném signálu to ten obrázek odeslalo 2x...

... koníček byl nadšený (nezanevřel na mne, že jsem ho přes týden zanedbával kvůli práci na střeše), hlasitě mne vítal a také si užíval možnosti vyválet se ve sluncem vyhřátém písku (to si lehl a oválel se dokonce 4x, jak se mu to líbilo a hledal si pokaždé hlubší místo s větší vrstvou písku).
    PES
    PES --- ---
    Konečně po několika (více) dnech jsem se dostal zkontrolovat, zaopatřit (hlavně kopyta) a vzít ven koně...
    ...ale bohužel se už docela mračí, dle radaru se vytvořila a prošla kousek na jih odtud už i bouřka, byla i trochu slyšet.

PES
    PES --- ---
    A tohle (postarší) koňské kabaretní video znáte?
    Funniest Horse Act Ever! Tommie Turvey and Pokerjoe! - Night of the Horse 2015 - #DMNHS
    https://www.youtube.com/watch?v=T6YnchLbVXw
    PES
    PES --- ---
    Tak nevím, včera, když mne odpoledne koníček zaslechl a uviděl, tak na mne řehtal tak, až jsem měl pocit, že mi snad skoro i nadává "Kde jsi byl tak dlouho?!?" ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    The Left Would Call These Horses “Far-Right Extremist”
    https://rumble.com/v3df2rs-the-left-would-call-these-horses-far-right-extremist.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam