PES: Jinak dneska (Po ochlazení, rano +5 a přes den nepřelezlo +12) byl koníček nějaký "ukecaný" - neustále řehtal po koních a neustále naznačoval, že se po nich musí jít podívat či se k nim alespoň "propást", když mu nevyšlo "smlouvání"...
...ale jelikož byl hodný a nesnažil se utéct (jo, to by před pár lety byl cirkus a zkoušel by se mi urvat a zdrhnout - přece jen pokrok v poslušnosti, na stará kopyta ;-)), tak jsem ho po vyčištění nechal na vodítku vybírat cestu (pochopitelně nikam, kde by mohl dělat problém, jako např. kdyby chtěl dovnitř stáje, kde se zrovna v uličce strouhalo) a šli jsme najít všechny jeho sousedky kobyly (nestačila mu ta jedna, kterou měl na očích na jízdárně - tedy stačila, ale jen na dobu čištění).
Tak jsme obešli celý ranč, rozhlédl se z cesty po všech výbězích a byl pak zjevně spokojený se stavem - za mne lepší, než kdyby se nervoval (třeba i pak zpět ve výběhu) a pak ho přece jen napadlo něco vyvést.
Akorát nám někdo zašantročil mastičku na zuby :-/ , ještě se musím zeptat majitele, zda to mezi čtvrtkem odpoledne a dneškem náhodou nevzal omylem domů (byť je to velmi nepravděpodobné)...