PES: a musím dodat, že dnes si řekl o vycházku a celou si ji obešel sám (já jsem byl jen formální dozor, aby se kůň někde necoural sám a ještě někdo nevolal hasiče či PČR ;-)), jak jsem již zmiňoval, tak čekal dokud nedokončím komplet čištění a jak jsem uklidil čištění, tak se přestal vrtat v kyblíčku s krmením a přestal i loudit mlsky a zaznačil, že je připraven jít ven a zda může (fakt počká na pokyn jako na schválení, aby vyrazil ;-)).
Obšel si kolečko, přesně trefil i "odbočku do roští" (na foto je to prakticky tam, kde končí ta částečně ještě sněhem pokrytá cesta), jen se u ní zastavil a podíval se na mne, zda může odbočit anebo jestli má jít ještě rovně na delší procházku (ale dnes měl "volná kopyta" k výběru, takže si vybral zabočit) a spořádaně obešel celý okruh až pak zase zpět ke stáji - prakticky nikde se ani nezastavil pást, jen na dvou místech trávu zkontroloval a celkem hned šel dál (to jsem ho stihl vyfotit právě když zasvítilo Slunce - a hned dostal i ve foťáků v mobilu to svoji skutečnou zimní hnědo-vyrudlou barvu).