Dnes se to podařilo, po několikadenním těžkém pracovním náporu s programováním už tělo a hlava řekla DOST! Tak jsem poslal hotovo práci a vyrazil přes Haciendu za ořem.
Vyvedlo se i počasí, postupně se dokonce stále více vyjasňovalo, i když stále alespoň trochu mrzlo, takže pozitivní je stále absence bláta, ale má to i svá negativa v podobě tvrdé země a kluzkých či úplně ledových míst.
Koníček mne hned z ohrady vítal a nachystal se k východu, že jde se mnou ven - šel pěkně opatrně a ještě extra díval kam šlape, když jsem mu řekl "Pozor!" a "Opatrně!".
S radostí sebou šel plácnout do písku jízdárny a pak mi pěkně předvedl, jak umí ve volnosti běhat a tentokráte se ani trochu nezašklebil, moc dobře věděl co má dělat a tak to pěkně předváděl a zjevně ho to i bavilo. A umí se stále pěkně nosit.
A nakonec jsme šli na krátkou vycházku, ale jen na zadní cestičku za malé políčko za stájí, protože všechny ostatní okolo byly dle informací dalších lidí ze stáje ošklivě namrzlé. Takže si to tam koníček šel prozkoumat, aby zjistil, že to všude teď stojí za prd (všechno zmrzlé v těch holomrazech), ale stejně ho to bavilo se projít, pěkně uši dopředu, sem tam se podíval na mne, zda nemám nějaké námitky (samo, ze jsem neměl a jen jsem ho vždy ujistil, že je všechno fajn a jen jednou upozornil, že si má dát opravdu pozor na tu velkou zmrzlou louži a má ji pečlivě obejít po obvodu), když jsem ho nechal si vybírat cestu.
Akorát jsem neudělal žádnou foto při čištění anebo na jízdárně či při procházce, tak alespoň výřez z fotky na dálku při odchodu (to měl zrovna polední jídlo).