PES: musím dodat, že dnes (neděle) jsem koníčka navštívil ráno a měl takovou radost z návštěvy, že za mnou přišel i když byl de-facto právě vypuštěn na pastvu...
...nicméně vyhlídka na podrbání (to se jeho blaženými xichtíky bavilo celé rančové okolí) a také na nějaké dobroty (třeba nějaké to jablko) je zjevně lákavější (navíc ví, že ho i tak pak nechám pást, resp. že mi může naznačit, že se chce jít projít).
Sanace kopyt dopadla nadmíru a nadočekávání dobře (tak se snad v pohodě dočká druhého termínu kopytáře), po čištění a dostatečném podrbání svědivých míst (a také splivnutí všech jablek) se šel popásat, ale po chvíli si všiml, že se tam s někým bavím a tak přišel a začal na sebe jemně upozorňovat (skoro jakoby tak trochu žárlil ;-)), že tedy chce něco dělat a to nikoliv sám.
Tak jsme šli hledat ještě nějaké další příležitosti, kde najít ještě pár jablek (dost obvyklých míst bylo k Vobluďákově zklamání už bez jablek, takže nasadil výraz podobný tomu jako když v létě už nebyly na jiném oblíbeném místě ty hrušky).
Cestou potěšil, že když se chtěl podívat na pole (relativně čerstvě podmítnuté) a slyšel že "NE!", tak na to pole nevlezl (i když chtěl) a přišel zase zpět těsně ke mně a šli jsme dál hledat nějakou ještě úplně neopadanou jabloň.
Suma sumárum prostě "plyšák" - což podtrhuje už i to, že nasazuje na zimní srst. A také konečně pěkně přibral, takže nejsou už vidět žebra a vůbec vypadá celkem k světu...